Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75
Hier is pagina 75 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.

Hier is pagina 75 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75
DOIT YOURSELF MA BROOD IN ALLE EENVOUD DRIE REDENEN WAAROM HOMEMADE VOLKORENBROOD © 20 À 30 MIN + 45 MIN KOOKTIJD (+1 U RIJSTIJD) EEN PLEK OP JE MENU VERDIENT: Vetten: 1g- Koolhydraten: 278 Oe Vezels:3g -Ehvitien:5g o 0 Oo EVENWICHTIGE PORTIE | VES, VEZELS, vezeis KUALTATEVE BASIS ENERGIE Een volwassene eet best Uit onderzoek blijkt dat + 750 bio bruine tarwebloem Tarweproducten zorgen voor dagelijks 30 à 40 gram vezels. de voedingswaarde (Geen beetje extra voor de korst) + 15 g verse gist op kamertemperatuur een stevige portie energie Een volkorenboterham bevat van brood niet door in de vorm van complexe zo'n 2,3 gram vezels; een bruine de productiemethode + 4,5 di water + 108 malseboter koolhydraten en essentiële boterham zo’n 1,7 gram. Als je wordt bepaald. + 15 g fleur desel nutriënten zoals vitaminen 's ochtends en/of 's middags De doorslaggevende factor (bron van vitamine B1 en van 4 tot B sneetjes volkorenbrood is het nutriëntengehalte van @ Verwarm de oven voor op 50°C. Meng niacine) en mineralen (bron eet, krijg je dus al een groot deel de gebruikte grondstoffen de gist met het lauwe water en laat 5 min van ijzer, magnesium, zink van je dagelijkse behoefte aan en dan vooral de kwaliteit rusten, tot het mengsel lichtjes begint en fosfor). vezels binnen. Je andere vezels van het meel. te schuimen. kan je uit volkoren pasta, bruine @ Meng de bloem met het zout en de boter. rijst, groenten en fruit halen. Voeg het mengsel toe aan de gist en kneed alles 5 min in de keukenrobot of 15 min met de vingers, tot een soepele en homogene deegbal. Bestuif een propere keukendoek lichtjes met bloem en wikkel er het deeg losjes in. Doe alles in een grote kom en laat BROOD BAKKEN WAT IS ZUURDESEM? 30 min in de oven rijzen. Je eigen rijsmiddel maken, doe je door meel © Kneed het deeg 2 min met de vingers, VRAAGT TIJD, MAAR en water te mengen en onder gecontroleerde wikkel het op dezelfde manier in en laat het TUSSENDOOR KUN nog eens 30 min rijzen. omstandigheden te voeden met extra meel en JE HEEL VEEL ANDERE water. Daarna laat je het rusten, zodat er ‘wilde @ Verhoog de oventemperatuur tot 200°C gisten’ (zuurdesem) ontstaan die krachtig genoeg en bedek de ovenplaat met bakpapier. DINGEN DOEN: Vorm een mooie deegbal en leg hem op de zijn om je brood van eigen deeg te laten rijzen. DE TECHNIEKEN Brood met zuurdesem heeft een krokante korst, ovenplaat. Prik de oppervlakte van het deeg licht kruim en een typische lichtzure smaak. hier en daar kruisgewijs in met een mes. ACHTER Bestuif met bloem en besprenkel met een SLOW COOKING beetje water (zo is de korst gegarandeerd INSTANTGIST VERSUS GIST lekker krokant). ONTDEKKEN Alsje brood bakt met instantgist hoeft je brood © Zet een klein schaaltje met water maar één keer te rijzen in plaats van twee keer. onderaan in de oven en schuif het brood (P. 54), EEN WASJE Het beste brood krijg je weliswaar door je deeg in het midden van de oven. Bak gedurende DRAAIEN, EEN alle tijd van de wereld te gunnen. Je kunt je 45 min en laat afkoelen. BOEK LEZEN … deeg snel laten rijzen op een warme plek of 2@- Klop zachtjes op de onderkant van het brood. ? lekker langzaam op een koude plek, bijv. een - Als het hol klinkt, is het goed gebakken. nachtje in de koelkast. Hierdoor wordt je brood extra mollig, mals en smaakvol. VOORDE CET NN Spelen met het basisrecept? Laat je gist weg, dan krijg je ongerezen crackers Wat je ook eens kunt proberen: of platbrood. Vervang je gist door soda of > Gebruik melk, bier, wijn, cider, vruchtensap … ave bakpoeder én gebruik je een deel (karne)melk in in plaats van water. plaats van water, dan krijg je sodabrood, scones > Gebruik verschillende soorten meel: zo (een soort MIX VOOR of cobbler. Aangezien deze broodsoorten niet per brood) of door elkaar (maak je eigen unieke moeten rijzen, staan ze in een mum van tijd op mix). Laat je inspireren door onze kant-en-klare N 4 ABDIJBROOD tafel. Ideaal als je snel je huis wilt vullen met broodmixen. pe AVERBODE de geur van versgebakken brood.... Mmm! > Meng noten, zaden of gedroogd fruit door Rijk aan vezels. het deeg. 15
Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75