Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75
Hier is pagina 75 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DOIT YOURSELF MA
BROOD IN ALLE EENVOUD
DRIE REDENEN WAAROM HOMEMADE VOLKORENBROOD
© 20 À 30 MIN + 45 MIN KOOKTIJD (+1 U RIJSTIJD)
EEN PLEK OP JE MENU VERDIENT:
Vetten: 1g- Koolhydraten: 278
Oe
Vezels:3g -Ehvitien:5g
o
0
Oo
EVENWICHTIGE PORTIE |
VES, VEZELS, vezeis KUALTATEVE BASIS
ENERGIE
Een volwassene eet best
Uit onderzoek blijkt dat
+ 750 bio bruine tarwebloem
Tarweproducten zorgen voor
dagelijks 30 à 40 gram vezels.
de voedingswaarde
(Geen beetje extra voor de korst)
+ 15 g verse gist op kamertemperatuur
een stevige portie energie
Een volkorenboterham bevat
van brood niet door
in de vorm van complexe
zo'n 2,3 gram vezels; een bruine
de productiemethode
+ 4,5 di water
+ 108 malseboter
koolhydraten en essentiële
boterham zo’n 1,7 gram. Als je
wordt bepaald.
+ 15 g fleur desel
nutriënten zoals vitaminen
's ochtends en/of 's middags
De doorslaggevende factor
(bron van vitamine B1 en van
4 tot B sneetjes volkorenbrood
is het nutriëntengehalte van
@ Verwarm de oven voor op 50°C. Meng
niacine) en mineralen (bron
eet, krijg je dus al een groot deel
de gebruikte grondstoffen
de gist met het lauwe water en laat 5 min
van ijzer, magnesium, zink
van je dagelijkse behoefte aan
en dan vooral de kwaliteit
rusten, tot het mengsel lichtjes begint
en fosfor).
vezels binnen. Je andere vezels
van het meel.
te schuimen.
kan je uit volkoren pasta, bruine
@ Meng de bloem met het zout en de boter.
rijst, groenten en fruit halen.
Voeg het mengsel toe aan de gist en kneed
alles 5 min in de keukenrobot of 15 min met
de vingers, tot een soepele en homogene
deegbal. Bestuif een propere keukendoek
lichtjes met bloem en wikkel er het deeg
losjes in. Doe alles in een grote kom en laat
BROOD BAKKEN
WAT IS ZUURDESEM?
30 min in de oven rijzen.
Je eigen rijsmiddel maken, doe je door meel
© Kneed het deeg 2 min met de vingers,
VRAAGT TIJD, MAAR
en water te mengen en onder gecontroleerde
wikkel het op dezelfde manier in en laat het
TUSSENDOOR KUN
nog eens 30 min rijzen.
omstandigheden te voeden met extra meel en
JE HEEL VEEL ANDERE
water. Daarna laat je het rusten, zodat er ‘wilde
@ Verhoog de oventemperatuur tot 200°C
gisten’ (zuurdesem) ontstaan die krachtig genoeg
en bedek de ovenplaat met bakpapier.
DINGEN DOEN:
Vorm een mooie deegbal en leg hem op de
zijn om je brood van eigen deeg te laten rijzen.
DE TECHNIEKEN
Brood met zuurdesem heeft een krokante korst,
ovenplaat. Prik de oppervlakte van het deeg
licht kruim en een typische lichtzure smaak.
hier en daar kruisgewijs in met een mes.
ACHTER
Bestuif met bloem en besprenkel met een
SLOW COOKING
beetje water (zo is de korst gegarandeerd
INSTANTGIST VERSUS GIST
lekker krokant).
ONTDEKKEN
Alsje brood bakt met instantgist hoeft je brood
© Zet een klein schaaltje met water
maar één keer te rijzen in plaats van twee keer.
onderaan in de oven en schuif het brood
(P. 54), EEN WASJE
Het beste brood krijg je weliswaar door je deeg
in het midden van de oven. Bak gedurende
DRAAIEN, EEN
alle tijd van de wereld te gunnen. Je kunt je
45 min en laat afkoelen.
BOEK LEZEN …
deeg snel laten rijzen op een warme plek of
2@- Klop zachtjes op de onderkant van het brood.
?
lekker langzaam op een koude plek, bijv. een
-
Als het hol klinkt, is het goed gebakken.
nachtje in de koelkast. Hierdoor wordt je brood
extra mollig, mals en smaakvol.
VOORDE
CET NN
Spelen met het basisrecept?
Laat je gist weg, dan krijg je ongerezen crackers
Wat je ook eens kunt proberen:
of platbrood. Vervang je gist door soda of
> Gebruik melk, bier, wijn, cider, vruchtensap …
ave
bakpoeder én gebruik je een deel (karne)melk in
in plaats van water.
plaats van water, dan krijg je sodabrood, scones
> Gebruik verschillende soorten meel: zo (een soort
MIX VOOR
of cobbler. Aangezien deze broodsoorten niet
per brood) of door elkaar (maak je eigen unieke
moeten rijzen, staan ze in een mum van tijd op
mix). Laat je inspireren door onze kant-en-klare
N
4 ABDIJBROOD
tafel. Ideaal als je snel je huis wilt vullen met
broodmixen.
pe
AVERBODE
de geur van versgebakken brood.... Mmm!
> Meng noten, zaden of gedroogd fruit door
Rijk aan vezels.
het deeg.
15