Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75




Hier is pagina 75 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DOIT YOURSELF MA

BROOD IN ALLE EENVOUD

DRIE REDENEN WAAROM HOMEMADE VOLKORENBROOD

© 20 À 30 MIN + 45 MIN KOOKTIJD (+1 U RIJSTIJD)

EEN PLEK OP JE MENU VERDIENT:

Vetten: 1g- Koolhydraten: 278

Oe

Vezels:3g -Ehvitien:5g

o

0

Oo

EVENWICHTIGE PORTIE |

VES, VEZELS, vezeis KUALTATEVE BASIS

ENERGIE

Een volwassene eet best

Uit onderzoek blijkt dat

+ 750 bio bruine tarwebloem

Tarweproducten zorgen voor

dagelijks 30 à 40 gram vezels.

de voedingswaarde

(Geen beetje extra voor de korst)

+ 15 g verse gist op kamertemperatuur

een stevige portie energie

Een volkorenboterham bevat

van brood niet door

in de vorm van complexe

zo'n 2,3 gram vezels; een bruine

de productiemethode

+ 4,5 di water

+ 108 malseboter

koolhydraten en essentiële

boterham zo’n 1,7 gram. Als je

wordt bepaald.

+ 15 g fleur desel

nutriënten zoals vitaminen

's ochtends en/of 's middags

De doorslaggevende factor

(bron van vitamine B1 en van

4 tot B sneetjes volkorenbrood

is het nutriëntengehalte van

@ Verwarm de oven voor op 50°C. Meng

niacine) en mineralen (bron

eet, krijg je dus al een groot deel

de gebruikte grondstoffen

de gist met het lauwe water en laat 5 min

van ijzer, magnesium, zink

van je dagelijkse behoefte aan

en dan vooral de kwaliteit

rusten, tot het mengsel lichtjes begint

en fosfor).

vezels binnen. Je andere vezels

van het meel.

te schuimen.

kan je uit volkoren pasta, bruine

@ Meng de bloem met het zout en de boter.

rijst, groenten en fruit halen.

Voeg het mengsel toe aan de gist en kneed

alles 5 min in de keukenrobot of 15 min met

de vingers, tot een soepele en homogene

deegbal. Bestuif een propere keukendoek

lichtjes met bloem en wikkel er het deeg

losjes in. Doe alles in een grote kom en laat

BROOD BAKKEN

WAT IS ZUURDESEM?

30 min in de oven rijzen.

Je eigen rijsmiddel maken, doe je door meel

© Kneed het deeg 2 min met de vingers,

VRAAGT TIJD, MAAR

en water te mengen en onder gecontroleerde

wikkel het op dezelfde manier in en laat het

TUSSENDOOR KUN

nog eens 30 min rijzen.

omstandigheden te voeden met extra meel en

JE HEEL VEEL ANDERE

water. Daarna laat je het rusten, zodat er ‘wilde

@ Verhoog de oventemperatuur tot 200°C

gisten’ (zuurdesem) ontstaan die krachtig genoeg

en bedek de ovenplaat met bakpapier.

DINGEN DOEN:

Vorm een mooie deegbal en leg hem op de

zijn om je brood van eigen deeg te laten rijzen.

DE TECHNIEKEN

Brood met zuurdesem heeft een krokante korst,

ovenplaat. Prik de oppervlakte van het deeg

licht kruim en een typische lichtzure smaak.

hier en daar kruisgewijs in met een mes.

ACHTER

Bestuif met bloem en besprenkel met een

SLOW COOKING

beetje water (zo is de korst gegarandeerd

INSTANTGIST VERSUS GIST

lekker krokant).

ONTDEKKEN

Alsje brood bakt met instantgist hoeft je brood

© Zet een klein schaaltje met water

maar één keer te rijzen in plaats van twee keer.

onderaan in de oven en schuif het brood

(P. 54), EEN WASJE

Het beste brood krijg je weliswaar door je deeg

in het midden van de oven. Bak gedurende

DRAAIEN, EEN

alle tijd van de wereld te gunnen. Je kunt je

45 min en laat afkoelen.

BOEK LEZEN …

deeg snel laten rijzen op een warme plek of

2@- Klop zachtjes op de onderkant van het brood.

?

lekker langzaam op een koude plek, bijv. een

-

Als het hol klinkt, is het goed gebakken.

nachtje in de koelkast. Hierdoor wordt je brood

extra mollig, mals en smaakvol.

VOORDE

CET NN

Spelen met het basisrecept?

Laat je gist weg, dan krijg je ongerezen crackers

Wat je ook eens kunt proberen:

of platbrood. Vervang je gist door soda of

> Gebruik melk, bier, wijn, cider, vruchtensap …

ave

bakpoeder én gebruik je een deel (karne)melk in

in plaats van water.

plaats van water, dan krijg je sodabrood, scones

> Gebruik verschillende soorten meel: zo (een soort

MIX VOOR

of cobbler. Aangezien deze broodsoorten niet

per brood) of door elkaar (maak je eigen unieke

moeten rijzen, staan ze in een mum van tijd op

mix). Laat je inspireren door onze kant-en-klare

N

4 ABDIJBROOD

tafel. Ideaal als je snel je huis wilt vullen met

broodmixen.

pe

AVERBODE

de geur van versgebakken brood.... Mmm!

> Meng noten, zaden of gedroogd fruit door

Rijk aan vezels.

het deeg.

15