Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 24




Hier is pagina 24 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pi SEIZOENSFRUIT EN -GROENTEN

RADIJZEN MET WATERKERSPESTO

CAPPUCCINO VAN WATERKERS

WATERKERSMOCKTAIL

CHEN

BITTE]

Veiten:28g-Koolhydraten:2g

Vetten: 1g-Koolhydraten: 19,8

oe

Vezels: 1g- Etwitten: 38

Vetten:25g - Koolhydraten: 12g

da0e

Vezels: 4g “Eiwitten: 28

9

Vezels:3g- Eiwitten: 58

Pel en hak 1 klein teentje knoflook.

Rasp 3 cm gember en pers met de

Mix het in de beker van de mixer (of van

Smelt 20 g boter in een kookpot. Fruit

vingers het sap uit de pulp. Schil

gedurende 2 min 300 g gesnipperde

de blender) fijn met Ys bussel waterkers,

2 kiwi's, snijd ze in stukken en mix ze

90 g gegrilde mediterraanse

prei (1 zakje), 1 gehakte ui, 1 geschilde

in de beker van de blender (of de mixer)

bloemige aardappel in blokjes en

fijn met 2 bussel waterkers, het sap

pijnboompitten, 75 g dip ‘Tipo

Parmigianÿi Canapé en 1 dl slaolie.

de gehakte steeltjes van 1 bussel

van 3 limoenen, 3 dl ‘Duo Lemon

Breng verder op smaak met peper en

waterkers, op een hoog vuur.

Cucumber’ Spa, de blaadjes van

Voeg 1,5 l water en 3 verkruimelde

5 takjes munt en het gembersap.

zout. Serveer bij het aperitief met

1 bussel schoongemaakte radijzen.

kippenbouillonblokjes toe. Breng

Schenk de mocktail uit in glazen met

Werk eventueel af met enkele blaadjes

aan de kook en laat 20 min zonder

schilferijs, werk af met takjes waterkers

deksel pruttelen. Houd enkele blaadjes

en serveer.

waterkers of met radijsloof.

waterkers apart voor de afwerking.

8

Haal de kookpot van het vuur en voeg

Gebruik enkel de muntblaadjes voor een mooie,

groene mocktail en niet de steeltjes, anders

RISOTTO MET WATERKERS

de rest van de waterkers toe. Mix fijn en

gaat hij bruin Keuren.

breng verder op smaak. Klop

1,5 dl room lobbig op en meng er

Vetten: 33g- Koolhydraten: 52

1dl zure room, peper en zout

Vezels: 2 Eiwitten: 458

onder. Verdeel de warme soep over

APPELSIEN-WATERKERSSALADE

kopjes. Werk ze af met de opgeklopte

room, 4x 1 kl haringpareltjes en

Verten: 19 g- Koolhydraten: 9g

waterkersblaadjes. Dien meteen op.

da6

Vezels:2g Eiwitten: Ig

she

fi

Bedek een ovenplaat met bakpapier en

Doe eventueel eerst wat verkruimelde gerookte

schik er 160 g verfrommelde sneetjes

coppa op. Bak ze in 5 à 10 min op 180°C

forel in de kopjes en gieter dan de soep in.

goudbruin (houd ze in het oog). Breng

Schil 4 appelsienen à vif en snijd de

6 dl water aan de kook met

partjes tussen de vliezen uit. Meng ze

2 kippenbouillonblokjes. Zet het

met 2 fijngesnipperde lente-uitjes,

deksel op de pan en houd warm. Fruit

2 el wittewijnazijn, 4 el olijfolie,

1 gehakte grote ui en 1 geperst teentje

peper en zout. Schik het mengsel in

QUICHE MET WATERKERS

knoflook 5 min op een zacht vuurtje,

een schaal met 1 schoongemaakte

in een stoofpan met 20 g boter. Strooi

bussel waterkers, voeg 2 stronkjes

er 250 g arboriorijst bij, meng 2 min

geitenkaas (2 x 120 g) in dikke schijfjes

Vetten: 46 g- Koolhydraten: 30g

en overgiet met 1,5 dl witte wijn. Voeg

oe

Vezels: 28 - Ebvitien: 238

toe en serveer met brood.

een pollepel warme bouillon toe, zodra

- Vervang de appelsienen in de zomer door

de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij

perziken of nectarines.

beetje bouillon toe naarmate hij door de

rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng

is (20 min in totaal). Verdeel intussen

400 g gehalveerde kerstomaten,

600 g kabeljauwhaasje in 4 porties.

Besprenkel ze met 2 el olijfolie en kruid

80 g ontpitte zwarte olijven in

stukken, 1 gehakte bussel waterkers

ze met peper en zout. Bak de vis 10 min

en 100 g verkruimelde feta. Bekleed

in de oven, op 180°C. Hak de steeltjes

een taartvorm met 1 plak kruimeldeeg

van 1 bussel waterkers heel fijn en

en verdeel er de garnituur egaal over.

de blaadjes wat grover (houd er enkele

apart voor de afwerking). Roer alles

Klop 5 eieren los met 1,5 dl room, peper

en zout. Overgiet de garnituur met dit

onder de risotto, samen met 20 g boter

mengsel en bestrooi ze met 20 g zwarte

en 50 g geraspte parmigiano. Haal

APREMONT VIALLET

de pan van het vuur, zet er het deksel

olijven en 100 g verkruimelde feta.

Schuif 40 min in de oven. Dien de quiche

=

#

Frankrijk Savoie

op en laat 2 min rusten. Breng verder op

warm op en geef er een slaatje bij.

Gemaakt van de typische

smaak en werk af met waterkers. Schik

(er

jacquère druif, fris en elegant

de vis op de risotto en bestrooi hem met

3@- Houd eventueel enkele takjes waterkers apart

7

met toetsen van citrus,

gehakte coppa.

voor de afwerking.



banaan, peeren silex.

24

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.