Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 42




Hier is pagina 42 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

B vannaas koop Ik …

LASAGNE MET TWEE SOORTEN

TARTAAR VAN GOUDBRASEM,

ZALM EN PREI

SLAATJE VAN WATERKERS EN ASPERGES

Vetten: 56 g- Koelhydraten: 49 g

Vetten: 30g- Koolhydraten: &2g

®

Vezels 6g-Eiwitien: 35g

a@

Vezels:3g -Elwitien: 24 8

+ 350 g zalmfilet

+ 1lwater

+ 2 goudbrasems

+ 2 citroenen

+ 140 gerookte zalm

« 2 dl droge witte wijn

+ 220 g mini groene

+ 200 g Griekse yoghurt

+ Lbussel prei

» 2d! witte vermout

asperges

+ 8elolifolie

+ 2sjalotten

+ 2 kippenbouillonblokjes

» Ì bussel waterkers

» Y bussel bieslook

- lasagnevellen

+ 2elolifolie

+ 2lente-uitjes

+ 1 klein teentje knoflook

+ 2,5 di room

+ 1 bussel dille

+ rode ui

Peper en zout

» del zure room

Peper en zout

© snijd de asperges overlangs in 2 en

@ Verwijder het groen van de prei, maak het preiwit

dompel ze 1 min in kokend water. Giet ze af

schoon en snipper het fijn. Hak de sjalotten fijn. Fruit

|

en laat ze in ijskoud water schrikken.

alles gedurende 2 min in een stoofpan met de oli

© Spoel de waterkers. Snijd de rode ui in

Overgiet met de wijn en de vermout en laat 2 min

fijne schijfjes en 1 citroen in plakjes.

op een hoog vuur inkoken. Breng dan aan de kook

® Kruid de yoghurt met peper en zout en

met het water en de verkruimelde bouillonblokjes.

meng hem met de geperste knoflook.

Laat 5 min pruttelen, voeg de room toe en laat nog

© rFileer de goudbrasems en ver wijder

5 min koken. Haal de pan van het vuur, voeg de helft

het vel. Hak de filets heel fijn met een

m

van de gehakte dille toe en breng verder op smaak.

mes. Voeg de gesnipperde lente-uitjes toe.

© Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de

samen met de fijngesneden bieslook, het

POUILLY FUMÉ 2018

Frankrijk - Loire

verse zalm in lange plakjes en snijd de sneetjes

sap van 1 citroen, de helft van de olijfolie,

De wijnen van het gebied

gerookte zalm in 3. Giet % van de saus in een grote

peper en zout.

rond Pouilb-sur-Loire

rechthoekige ovenschaal en bouw de lasagne op:

© Laat de asperges uitlekken en meng ze

zinexchusief wit en

wissel telkens een laag deegvellen (per 3) af met

met de waterkers, de rest van de olijfolie,

iets mineraler dan de

een laag saus en vervolgens de 2 soorten zalm.

peper en zout. Verdeel dit slaatje over de

sancerrewijnen, hun

Vorm de bovenste laag met 3 lasagnevellen, saus en

borden met de tartaar. Werk af met citroen

bekendste buren. Deze

gerookte zalm. Lepel er 4 toefjes zure room bovenop.

wijn heeft een bloemige

en rode ui. Serveer meteen en geef er de

Kruid met peper en zout en bestrooi met 4 takjes

yoghurtsaus bij.

neus, met knoppen van

gehakte dille. Schuif 30 min in de oven.

zwarte bessen in

de mond.

© werk eventueel af met de rest van de dille en dien

Hak de vis vooral niet fijn met de keukenrobot,

heet op.

we zeggen “tartaar” en niet “puree' ;-.

AP. EX,XX

.. Verwerk het groen van de prei in een soep of, ultrafijn

gesnipperd, in een omelet. #lesswaste

GEGRILDE SARDIENTJES MET GREMOLATACRUMBLE

verten: 24g,- Koolhydraten 7g

08

Vezels Og -Eiwitten:9g

+ 4 blikjes Gegrilde sardientjes met bio

© Verwarm de oven voor op 190°C.

@ Dien warm op, bij het aperitief.

oregano en bioolijfolie Impéral

© Meng de fijngehakte

Met een slaatje en brood erbij,

(&x 70 g, uitgelekt gewicht)

+ K biocitroen

bladpeterselie, tijm en rode peper

tover je in een handomdraai een tof

met de panko. Voeg de geraspte

voorgerechtje op tafel!

+ 50 g panko

+ zelolifolie

citroenzeste toe, samen met de

5

+ 3 takjes bladpeterselie

olijfolie, de olie van 1 van de

- Gebruik tijdens het seizoen verse

sardienen.

le kop weg, open

+ L'takjetim

sardineblikjes, de geperste knoflook,

de sardientjes in 2 stukken en verwijder

+ % rode peper

peper en zout.

de centrale graat. Schik ze (met de

+ 1 klein teentje knoflook

© Schik de sardientjes in een

velkant naar onder) in een ovenschaal,

« Peper en zout

ovenschaaltje, bedek ze met crumble

bedek ze met crumble en bak ze in

en bak ze 5 min goudbruin in de oven.

5 à 10 min goudbruin in de oven.

42

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.