Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 48




Hier is pagina 48 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

po A

RACHTER DE SCHERMEN

4.

“ER

LAMSSCHOUDER IN EEN

DE PRAKTISCHE MINIGIDS

AARDAPPELKORST EN RODE

BIETEN MET GEITENKAAS

QE Een lam is een schaap dat jonger is dan

©_30 MIN + 40 MIN KOOKTUD

30 NIN KOELTIJD)

1 jaar. Nadien wordt het EEN SCHAAP

genoemd en verandert het vlees ook

Vetten: 53 g - Koolhydraten: 55 g,

van textuur en smaak.

=

6

Vezeis: 7g -Eiwitten: 508.

+ Lontbeende en als gebraad

+ 100 g verse geitenkaas natuur

opgebonden lerse lamsschouder

LeLarry

GEZOND VLEES

(& 800 netto, te bestellen bij

+ 2H kapperties

NATUURLIJK GEKWEEKT Lam uit lerland is

de beenhouwerijafdeling)

+ Lelbalsamicoazijn

rijk aan eiwitten, mineralen en vitamine B12.

+ 1 bokaal gestrekte ansjovisfilets

+ 60 g boter

in oljfole (100 g)

+ 5elolifolie

+ 1,5Kg grote bioemige

« 1 bussel dille

aardappelen

Peper en zout

ROSÉ EN WARM

+ 500 g gekookte bio rode bieten

Of je lamsvlees nu GRILT, BAKT OF BRAADT,

je eet het altijd rosé of à point (maar niet

@ Haal het lamsgebraad uit de koelkast. Schil de

aardappelen, spoel ze en droog ze. Rasp ze met de

verder gegaard dan dat). We raden aan om je

grove kant van de rasp, dep ze lichtjes droog, maar

schotel of borden op te warmen om het vlees

spoel ze niet meer om hun zetmeel te behouden.

warm te degusteren.

@ Warm 4 el olijfolie en % van de boter op in een

grote antiaanbakpan (28 cm), doe er de helft van de

aardappelen in en breng ze op smaak. Bak ze op een

matig vuurtje en druk ze goed aan, tot een compacte

koek. Draai de aardappelkoek niet om: laat hem

ci

2 À 3 DAGEN

gewoon op een groot vel bakpapier glijden. Doe

hetzelfde met de rest van de aardappelen en leg de

Bewaar je lamsvlees in

2de koek op een schaal.

DE KOELKAST en

® Steek 5 ansjovisfilets in het gebraad. Bak het op

B

een hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan

consumeer het redelijk snel.

met lel olijfolie en Ys van de boter. Kruid met peper

en zout en haal de pan van het vuur.

© Leg 2 grote rechthoeken aluminiumfolie deels op

WIJNTIP

elkaar en leg er het bakpapier met de aardappelkoek

op. Leg het gebraad in het midden van de koek en

Bij lam bevelen we een rode wijn aan met een

bedek het met de 2de koek. Het vlees moet volledig in

volle body en een lange afdronk, zoals een

de aardappelkoeken gewikkeld zijn. Pak het geheel

strak in en laat 30 min in de koelkast rusten.

PAUILLAC, MÉDOC, CÔTE DU RHÔNE,

SAINT-ESTÉPHE, CHÂTEAUNEUF DU PAPE …

© Leg het verpakte gebraad in een ovenschaal en

schuif het 40 min in een voorverwarmde oven van

210°C.

u

m

© Hol de rode bieten uit met een parisiennelepel.

Mix het vruchtvlees met de verse geitenkaas, de rest

m

je

=

van de ansjovisfilets en hun olie, de kappertjes,

% van de dille en de balsamicoazijn, tot een

dede

bil

homogene crème. Breng verder op smaak en vul

de rode bieten met de crème.

© Laat het gebraad 10 min rusten (draai het na

5 min om). Haal het uit de aluminiumfolie en snijd

dr

het in dikke sneetjes. Serveer met de rode bieten en

werk af met de rest van de dille.

pe

48