Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 48
Hier is pagina 48 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
po A
RACHTER DE SCHERMEN
4.
“ER
LAMSSCHOUDER IN EEN
DE PRAKTISCHE MINIGIDS
AARDAPPELKORST EN RODE
BIETEN MET GEITENKAAS
QE Een lam is een schaap dat jonger is dan
©_30 MIN + 40 MIN KOOKTUD
30 NIN KOELTIJD)
1 jaar. Nadien wordt het EEN SCHAAP
genoemd en verandert het vlees ook
Vetten: 53 g - Koolhydraten: 55 g,
van textuur en smaak.
=
6
Vezeis: 7g -Eiwitten: 508.
+ Lontbeende en als gebraad
+ 100 g verse geitenkaas natuur
opgebonden lerse lamsschouder
LeLarry
GEZOND VLEES
(& 800 netto, te bestellen bij
+ 2H kapperties
NATUURLIJK GEKWEEKT Lam uit lerland is
de beenhouwerijafdeling)
+ Lelbalsamicoazijn
rijk aan eiwitten, mineralen en vitamine B12.
+ 1 bokaal gestrekte ansjovisfilets
+ 60 g boter
in oljfole (100 g)
+ 5elolifolie
+ 1,5Kg grote bioemige
« 1 bussel dille
aardappelen
Peper en zout
ROSÉ EN WARM
+ 500 g gekookte bio rode bieten
Of je lamsvlees nu GRILT, BAKT OF BRAADT,
je eet het altijd rosé of à point (maar niet
@ Haal het lamsgebraad uit de koelkast. Schil de
aardappelen, spoel ze en droog ze. Rasp ze met de
verder gegaard dan dat). We raden aan om je
grove kant van de rasp, dep ze lichtjes droog, maar
schotel of borden op te warmen om het vlees
spoel ze niet meer om hun zetmeel te behouden.
warm te degusteren.
@ Warm 4 el olijfolie en % van de boter op in een
grote antiaanbakpan (28 cm), doe er de helft van de
aardappelen in en breng ze op smaak. Bak ze op een
matig vuurtje en druk ze goed aan, tot een compacte
koek. Draai de aardappelkoek niet om: laat hem
ci
2 À 3 DAGEN
gewoon op een groot vel bakpapier glijden. Doe
hetzelfde met de rest van de aardappelen en leg de
Bewaar je lamsvlees in
2de koek op een schaal.
DE KOELKAST en
® Steek 5 ansjovisfilets in het gebraad. Bak het op
B
een hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan
consumeer het redelijk snel.
met lel olijfolie en Ys van de boter. Kruid met peper
en zout en haal de pan van het vuur.
© Leg 2 grote rechthoeken aluminiumfolie deels op
WIJNTIP
elkaar en leg er het bakpapier met de aardappelkoek
op. Leg het gebraad in het midden van de koek en
Bij lam bevelen we een rode wijn aan met een
bedek het met de 2de koek. Het vlees moet volledig in
volle body en een lange afdronk, zoals een
de aardappelkoeken gewikkeld zijn. Pak het geheel
strak in en laat 30 min in de koelkast rusten.
PAUILLAC, MÉDOC, CÔTE DU RHÔNE,
SAINT-ESTÉPHE, CHÂTEAUNEUF DU PAPE …
© Leg het verpakte gebraad in een ovenschaal en
schuif het 40 min in een voorverwarmde oven van
210°C.
u
m
© Hol de rode bieten uit met een parisiennelepel.
Mix het vruchtvlees met de verse geitenkaas, de rest
m
je
=
van de ansjovisfilets en hun olie, de kappertjes,
% van de dille en de balsamicoazijn, tot een
dede
bil
homogene crème. Breng verder op smaak en vul
de rode bieten met de crème.
© Laat het gebraad 10 min rusten (draai het na
5 min om). Haal het uit de aluminiumfolie en snijd
dr
het in dikke sneetjes. Serveer met de rode bieten en
werk af met de rest van de dille.
pe
48