Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 52
Hier is pagina 52 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BÀ mie van DE CHEF
DOE DE GROETJES AAN
ONZE BEENHOUWER …
en bestel ineens je
favoriete stukje lamsvlees,
“DIT IS MIJN
zodat je zeker van je stuk
bent voor Pasen!
FAVORIETE STUKJE
VLEES voor PASEN!”
Jeroen De Pauw houdt van lamsvlees. Niet alleen de typische pittige smaak en
het dunne laagje vet dat smelt op je tong kan hem bekoren. Ook de veelzijdigheid
van de verschillende versnijdingen geeft hem telkens weer inspiratie …
“Wat zorgt voor die typische smaak van
vlees. Voor een lamsbout met been reken je
lamsvlees?”
best 10 min extra perkg”
JEROEN: “Wel, samen met de aankoper vlees
van Delhaize heb ik recent onze boeren in
“Waar moeten we op letten als we lam
de Ardennen en lerland (zie p. 44) bezocht.
bakken?”
Pin
De lammetjes krijgen alle ruimte om in
JEROEN: “Je bakt lamsvlees best rozig, want
ji:
openlucht te grazen en hun natuurlijke
dan is de structuur en de smaak op Z'n.
voeding wordt aangevuld met granen
best. Let op: lamsvlees is heel snel klaar,
à.
van biologische landbouw. Het gras en de
dus houd de gaartijd en de temperatuur
granen geven ons lamsvlees die delicate,
in de gaten, desnoods met behulp van een,
vleesthermometer. Daarnaast is lamsvlees
Eu
haast grassige smaak. Daarnaast zorgt het
dunne vetlas
rond het vlees voor extra
heeerlijk puur natuur. Overdrijf dus niet
juice en malsheid. Aan dat vetlaagje merk
met je kruiding … of serveer je saus of salsa
je of je met topvlees of top-topvlees te
in een apart potje, zodat je tafelgenoten
maken hebt (lacht):
zelf kunnen beslissen hoe ze het liefst van
hun lamsvlees genieten”
NN
“Ik houd van
Wat is het verschil tussen
|
een Stevige
lams- en schapenvlees?
Hugo De Rijck, aankoper
vlees: “Een lam is een jong
lamsbout,
schaap van O tot 12 maanden.
Het vlees van een lam is eerst
die je in zijn
witen wordt pas later roze.
De smaak wordt pittiger met
geheel kunt
de tijd. Voor veel mensen is
braden in
lamsvlees een delicatesse,
maar is schapenvlees nét
de oven.”
©
iets te stevig van smaak en
daarom minder aantrekkelijk
1 ost
“Wat is je favoriete stuk lam?”
Lammetjes worden in het
JEROEN: “Ik houd van een stevige lamsbout,
voorjaar geboren en horen
die je in zijn geheel kunt braden in de
daardoor bij de lente en
oven. Ideaal als de hele familie over de
vooral bij Pasen. Er zijn in
\ss
vloer komt met Pasen. Een lamsbout
SAINT JOSEPH 2018
de wereld heel wat landen
weegt 1,5 à 2 kg en is geschikt voor
die op grote schaal lamsvlees
Frankrijk - Rhône
6 à 8 hongerige zielen. De gaartijd in de
Toetsen van cassis,
produceren Wij kunnen het
framboos, zoethout
oven hangt natuurlijk af van het effectieve
bij Delhaize aanbieden van
en leder, met stevige
gewicht van je lamsbout. Reken ongeveer
eigen bodem (bio) en van
de Keltische eilanden.”
tannines. Een wijn met
235 à 40 min gaartijd op 180°C per kg
bewaarpotentieel!
of