Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 52




Hier is pagina 52 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BÀ mie van DE CHEF

DOE DE GROETJES AAN

ONZE BEENHOUWER …

en bestel ineens je

favoriete stukje lamsvlees,

“DIT IS MIJN

zodat je zeker van je stuk

bent voor Pasen!

FAVORIETE STUKJE

VLEES voor PASEN!”

Jeroen De Pauw houdt van lamsvlees. Niet alleen de typische pittige smaak en

het dunne laagje vet dat smelt op je tong kan hem bekoren. Ook de veelzijdigheid

van de verschillende versnijdingen geeft hem telkens weer inspiratie …

“Wat zorgt voor die typische smaak van

vlees. Voor een lamsbout met been reken je

lamsvlees?”

best 10 min extra perkg”

JEROEN: “Wel, samen met de aankoper vlees

van Delhaize heb ik recent onze boeren in

“Waar moeten we op letten als we lam

de Ardennen en lerland (zie p. 44) bezocht.

bakken?”

Pin

De lammetjes krijgen alle ruimte om in

JEROEN: “Je bakt lamsvlees best rozig, want

ji:

openlucht te grazen en hun natuurlijke

dan is de structuur en de smaak op Z'n.

voeding wordt aangevuld met granen

best. Let op: lamsvlees is heel snel klaar,

à.

van biologische landbouw. Het gras en de

dus houd de gaartijd en de temperatuur

granen geven ons lamsvlees die delicate,

in de gaten, desnoods met behulp van een,

vleesthermometer. Daarnaast is lamsvlees

Eu

haast grassige smaak. Daarnaast zorgt het

dunne vetlas

rond het vlees voor extra

heeerlijk puur natuur. Overdrijf dus niet

juice en malsheid. Aan dat vetlaagje merk

met je kruiding … of serveer je saus of salsa

je of je met topvlees of top-topvlees te

in een apart potje, zodat je tafelgenoten

maken hebt (lacht):

zelf kunnen beslissen hoe ze het liefst van

hun lamsvlees genieten”

NN

“Ik houd van

Wat is het verschil tussen

|

een Stevige

lams- en schapenvlees?

Hugo De Rijck, aankoper

vlees: “Een lam is een jong

lamsbout,

schaap van O tot 12 maanden.

Het vlees van een lam is eerst

die je in zijn

witen wordt pas later roze.

De smaak wordt pittiger met

geheel kunt

de tijd. Voor veel mensen is

braden in

lamsvlees een delicatesse,

maar is schapenvlees nét

de oven.”

©

iets te stevig van smaak en

daarom minder aantrekkelijk

1 ost

“Wat is je favoriete stuk lam?”

Lammetjes worden in het

JEROEN: “Ik houd van een stevige lamsbout,

voorjaar geboren en horen

die je in zijn geheel kunt braden in de

daardoor bij de lente en

oven. Ideaal als de hele familie over de

vooral bij Pasen. Er zijn in

\ss

vloer komt met Pasen. Een lamsbout

SAINT JOSEPH 2018

de wereld heel wat landen

weegt 1,5 à 2 kg en is geschikt voor

die op grote schaal lamsvlees

Frankrijk - Rhône

6 à 8 hongerige zielen. De gaartijd in de

Toetsen van cassis,

produceren Wij kunnen het

framboos, zoethout

oven hangt natuurlijk af van het effectieve

bij Delhaize aanbieden van

en leder, met stevige

gewicht van je lamsbout. Reken ongeveer

eigen bodem (bio) en van

de Keltische eilanden.”

tannines. Een wijn met

235 à 40 min gaartijd op 180°C per kg

bewaarpotentieel!

of