Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL JA

>

«= Seppe Nobels

-Kenjeook van...

zijn bekende restaurant

Graanmarkt 13 in Antwerpen.

Bovendien heeft hij meerdere

kookboeken op zijn naam staan

en is hij een vast jurylid in het

ASPERGESLAATJE

tv-programma Grillmasters op Vier.

„Houdt van … lentegroenten,

MET ARDENSE HAM EN ESPUMA

want die zorgen voor een prachtig

VAN BLANKE BOTER

kleurenpalet.

-Houdtnietvan...

k

et

platgekookte groenten zonder structuur.

verten: 46 Koolhydraten: 5g

er

a@

Vezels:2g- Eiwitten: 158

- Favoriete chef

Frank Fol

+ 8 sneetjes Ardense ham taste of Inspirations

- 2 bussels witte asperges

« 1 schaaltje waterkers

«1 sjalot

« 50 g Oud Bruggekaas in blok

» 1 dl water

+ 1 di droge witte wijn

+ 2elwittewijnazijn

+ 195 gkoude boter

+ %busseltiim

« Peper van de molen

» Fleur de sel

GEGRILDE ASPERGES, WATERKERSCRÈME EN KAPPERTJESBOTER

CERN ELEN

© Begin met de espuma: snijd de sjalot

in schijfjes en breng ze in een steelpan

verten: 43 Koolhydraten:8g

aan de kook met het water, de witte wijn,

o28

Vezels 3g- Ehwitten:6g

de azijn en detijm. Laat5 min pruttelen

en giet door een puntzeef. Houd apart.

+ 2 bussels witte asperges

© snijd de appel in brunoise (Kleine

© Schil de asperges en snijd de

» 2 bussels waterkers

voet ervan af. Snijd 1 bussel met een

+ 100g jonge spinazieblaadjes.

blokjes). Meng ze met de appelkappertjes,

dunschiller in tagliatelle. Snijd de

+ % Granny Smithappel

100 g gesmolten geklaarde boter, peper en

zout, de kappertjes en 1 el van hun sap.

andere bussel in blokjes en sauteer

» 1 biocitroen

deze kort in een wok, met 25 g boter.

+ 200 g verse kaas in een vlootje

@ Maak de 2de bussel waterkers schoon.

+ 2 elkappertjes

© Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk

Kruid met peper en zout. Verdeel de

+ 2el appelkappertjes

aspergeblokjes over diepe borden, voeg

de asperges met de rest van de gesmolten

de verfrommelde sneetjes ham en de

+ 120 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg

geklaarde boter en schuif ze 2 min onder

« Peper van de molen

de grill.

aspergetagliatelle toe. Werk af met

+ Fleur de sel

waterkers en geraspte kaas.

@ Dresseer de asperges op de borden,

© Breng de espumabasis aan de

overgiet ze met kappertjesboter, voeg

© schil de asperges, snijd de voet ervanaf

quenelles waterkerscrème toe en werk af

kook. Haal de pan van het vuur, voeg

en stoom ze 3 min.

170 g koude boter in blokjes toe en klop

met takjes waterkers. Rasp er een beetje

@ Dompel 1 bussel waterkers en de

citroenzeste bovenop en serveer.

het mengsel met de staafmixer schuimig,

spinazieblaadjes in een kookpot kokend

Verdeel de espuma over de borden en

water. Giet ze na 1 min af en laat ze 2 min in

Blancheer de waterkers en de spinazie in

dien meteen op.

ijskoud water schrikken. Laat de groenten

bouillon, zo heb je meteen een lekkere basis

goed uitlekken en mix ze met de verse

voor een heerlijke soep!

2@- Vervang de ham eventueel door

7

grijze garnalen.

kaas. Breng verder op smaak.

31