Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 46


Hier is pagina 46 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Delhaize Folder 01.04.2020

Hier is pagina 46 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 46

r heerst een gematigd klimaat, op een boogscheut 20 schapen begonnen. Mijn zussen en ik hebben E van de zee. De weilanden zijn er overgeleverd aan onze ouders al van kleins af aan geholpen. Het was de wind en de regen. En de natuurelementen zorgen voor mij vanzelfsprekend dat ik de fakkel ooit zou ervoor dat het eiland bijzonder vruchtbaar is. Ierland overnemen. En zoals je ziet, helpt mijn moeder oo! is een indrukwekkend patchwork van weiden vol nog elke dag mee!” mals gras en klaver, een echt paradijs voor schapen. Er zijn in het hel land trouwens net zoveel schapen Nicolas: “Hoe ziet een doordeweekse werkdag er voor jou uit?” Is inwoners. Op elke hoek van de weiden vind je wel William: “Ik sta vroeg op. Rond 7 uur ben ik al op pad een schapenboerderij. Die behoren toe aan families om mijn kudde te inspecteren. Ik kijk of de nacht die de traditionele, natuurlijke kweekmethoden goed verlopen is en of alle dieren er nog zijn en niets verder zetten en ze van generatie op generatie mankeren. Een schapenhouderij in de open lucht overdragen. trekt wel eens roofdieren aan (loslopende honden, nvdr). Elke ochtend ververs ik ook het water in de De boerderij van William bevestigt de regel, want troggen. Het is heel belangrijk dat schapen vers, hij nam het familiebedrijf over van zijn vader, die schoon water hebben. Het water dat ik gebruik, komt 10 jaar geleden stierf. Maar zijn moeder, 77 lentes van een bron in mijn hoger gelegen velden.” jong, steekt nog altijd de handen uit de mouwen op de boerderij. Alice is een kleine, tengere vrouw die ke dag met haar zoon de weiden intrekt om de “Ons gras is goud voor dieren te verzorgen. onze lammeren!” De boerderij van William ligt in Kilcandra, op een Nicolas: “Je kweekt de dieren op een bijna natuurlijke wijze steenworp van het stadje Kilbride in het graafschap met veel respect voor het dierenwelzijn. Kun je ons daar wat Wicklow. De heuvelachtige weilanden zijn een meer over vertellen?” paradijs voor zijn schapenkudde: een honderdtal! William: “Jazeker! Zoals de meeste kuddes in Ierland ooien, rammen en lammeren grazen, stoeien en lopen mijn schapen ook vrij rond en kunnen ze genieten in de open lucht (en maken zich uit de zich totaal natuurlijk voeden met al het goede dat voeten zodra we dichterbij komen). Zoals het ze in de weide vinden. Weet je, het regent hier veel. merendeel van de Ierse landbouwers, kweekt De regen zorgt voor een bijzonder rijk ecosysteem lliam zijn dieren met veel zorg, zowel voor het in onze weilanden (In Ierland groeit het gras langer dan in andere Europese landen, n.vd.r.). Er groeit dierenwelzijn als voor het milieu. De lammeren worden 3 à 4 maanden met moedermelk gezoogd veel klaver en dat is zeer voedzaam voor schapen. vooraleer ze buiten de weide ingaan. Daar grazen Daarnaast zijn de uitgestrekte weiden ideaal voor ze het ‘groene Ierse goud’ (een treffende metafoor onze dieren. Ze hebben er een rustig, ongestoord volgens William), uiterst voedzaam weidegras. Nu leventje zonder stress. Voor Ierse veehouders is begrijpen we waarom het Ierse lamsvlees zo mals en dierenwelzijn bovendien van het allergrootste smaakvol is. belang. Ze verzorgen hun beesten alsof het leden van de familie zijn. En soms zelfs beter dan dat! Nicolas Charles-Pirlot: “Hi William! Hoe wordt iemand (knipoogt)” landbouwer in lerland?” William Hamilton: “Hello Nicolas. In Ierland word je Nicolas: “Is dat het geheim achter die heerlijke smaak van geen landbouwer, je wordt al landbouwer geboren lers lamsvlees?” acht). Ik was amper 6 jaar toen mijn ouders deze William: “Indeed, Nicolas. Als een dier een gezapig boerderij en de bijhorende velden kochten. Toen. leventje leidt, is zijn vlees malser, minder waren het nog niet de mooie weilanden die je nu zuur en heeft het meer smaak. De traditionel ziet. De velden stonden vol bomen en planten, maar schapenhouderij in openlucht zorgt er ook voor dat met een schop, zaag en een paar emmers hebben het lamsvlees uiterst voedzaam is. Vertrek dus zeker niet van het eiland voor je het zelf geproefd hebt!” mijn ouders eigenhandig de weiden aangelegd om schapen te kunnen houden. Ze zijn toen met

Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 46