Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 27
Hier is pagina 27 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE voeniesvaaac BÀ
De tips van
Health and nutrition
specialist bij Delhaize
Lien studeerde
RAUWE GROENTEN
gezondheidsvoorlichting
aan de Ugent en werkt
ondertussen al 3 jaar bij
eten: een goed of een slecht idee?
Delhaize. Evenwichtig eten
is voor haar een echte
levensstijl geworden.
IN DE LENTE HEB JE VAAK ZIN IN KRAAKVERS LEKKERS,
MAAR JE WILT NATUURLIJK NIET ELKE DAG SLA ETEN.
Lien: “Wanneer ik op zoek
ben naar een snack, kijk ik
LIEN, HEALTH AND NUTRITION-SPECIALIST BIJ DELHAIZE,
steeds naar de nutri-score
van het product. Zo kan
LEGT JE (BIJNA) ALLES UIT OVER RAUWE GROENTEN EN
ik voor mijn ‘zoete zonde’
DE BESTE MANIER OM ZE OP TE NEMEN IN JE MENU.
steeds vergelijken en een
bewustere keuze maken.”
RAUW IS TRENDY
op zodat je groenten de tijd niet hebben
Als we eten koken gaan er voedingstoffen
om te verkleuren. Een handige tip voor je
boerenkool (krulkool): masseer de bladeren
verloren, daarom zijn rauwe groenten zeker
met olie (bijv. olijfolie) gedurende een minuut
een goed idee. Rauw is bovendien heel trendy
om ze zachter te maken. En om een heerlijke
geworden de laatste jaren. Maar je moet wel
waaier aan vitaminen en mineralen binnen te
voorzichtig blijven, want rauw is niet altijd
krijgen, houd je gewoon deze vuistregel in het
goed. Wat groenten betreft, kun je je laten
achterhoofd: ‘verschillende kleuren bevatten
gaan, want op een paar uitzonderingen nakun
je ze allemaal rauw eten. Radijsjes, erwtjes.
verschillende voedingstoffen’. Dus haal gerust
lente-uien, primeurgroenten, asperges (goed
de kunstenaar in je boven in de keuken!
geschild) … zijn lentegroenten die je niet hoeft
te koken. Maar opgepast met aardappelen: als
RAUW OF GEKOOKT?
ze groen zijn (niet rijp genoeg) of als ze wortel
Wat de voedingstoffen betreft, zit je met
schieten (overrijp) bevatten ze de natuurlijke
rauwe groenten goed. Maar soms zijn je
stof solanine die spijsverteringsproblemen en
groenten rauw ietwat moeilijker verteerbaar,
hoofdpijn kan veroorzaken.
vooral als je een gevoelige maag hebt.
Het voordeel van gekookte groenten is dan
VOEDINGSTOFFEN IN
weer dat ze in volume afnemen. Dan eet je
er gemakkelijk meer van en dat is natuurlijk
AL HUN GLORIE
ook een troef. Maar als je aarzelt, vraag je
De schil van groenten bevat vaak heel wat
dan gewoon af hoe je jouw groenten het liefst
vitaminen en mineralen. Daarom is het zonde
eet: rauw of gekookt? Ze hebben immers een
om die weg te gooien. Was en borstel eerder
heel andere smaak. Zo kun je bijvoorbeeld
je wortelen, rapen of koolrabi voor je ermee
dol zijn op gebakken champignons, maar ze
aan de slag gaat. Rasp of snijd ze fijn en breng
rauw niet lusten. In het ideale geval stel je
ze op smaak zoals een salade: met olie, azijn
geen veto's en speel je rijkelijk met smaken,
of citroensap, specerijen, verse kruiden …
kleuren, bereidingen en kruiden. Want
Belangrijk: eet je rauwegroentegerecht snel
verandering van spijs doet eten!
Onze lentetop 3
KOMKOMMER
VENKEL
RADIJS
Ox
AX
Kalium,
fosfor
21