Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 27




Hier is pagina 27 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE voeniesvaaac BÀ

De tips van

Health and nutrition

specialist bij Delhaize

Lien studeerde

RAUWE GROENTEN

gezondheidsvoorlichting

aan de Ugent en werkt

ondertussen al 3 jaar bij

eten: een goed of een slecht idee?

Delhaize. Evenwichtig eten

is voor haar een echte

levensstijl geworden.

IN DE LENTE HEB JE VAAK ZIN IN KRAAKVERS LEKKERS,

MAAR JE WILT NATUURLIJK NIET ELKE DAG SLA ETEN.

Lien: “Wanneer ik op zoek

ben naar een snack, kijk ik

LIEN, HEALTH AND NUTRITION-SPECIALIST BIJ DELHAIZE,

steeds naar de nutri-score

van het product. Zo kan

LEGT JE (BIJNA) ALLES UIT OVER RAUWE GROENTEN EN

ik voor mijn ‘zoete zonde’

DE BESTE MANIER OM ZE OP TE NEMEN IN JE MENU.

steeds vergelijken en een

bewustere keuze maken.”

RAUW IS TRENDY

op zodat je groenten de tijd niet hebben

Als we eten koken gaan er voedingstoffen

om te verkleuren. Een handige tip voor je

boerenkool (krulkool): masseer de bladeren

verloren, daarom zijn rauwe groenten zeker

met olie (bijv. olijfolie) gedurende een minuut

een goed idee. Rauw is bovendien heel trendy

om ze zachter te maken. En om een heerlijke

geworden de laatste jaren. Maar je moet wel

waaier aan vitaminen en mineralen binnen te

voorzichtig blijven, want rauw is niet altijd

krijgen, houd je gewoon deze vuistregel in het

goed. Wat groenten betreft, kun je je laten

achterhoofd: ‘verschillende kleuren bevatten

gaan, want op een paar uitzonderingen nakun

je ze allemaal rauw eten. Radijsjes, erwtjes.

verschillende voedingstoffen’. Dus haal gerust

lente-uien, primeurgroenten, asperges (goed

de kunstenaar in je boven in de keuken!

geschild) … zijn lentegroenten die je niet hoeft

te koken. Maar opgepast met aardappelen: als

RAUW OF GEKOOKT?

ze groen zijn (niet rijp genoeg) of als ze wortel

Wat de voedingstoffen betreft, zit je met

schieten (overrijp) bevatten ze de natuurlijke

rauwe groenten goed. Maar soms zijn je

stof solanine die spijsverteringsproblemen en

groenten rauw ietwat moeilijker verteerbaar,

hoofdpijn kan veroorzaken.

vooral als je een gevoelige maag hebt.

Het voordeel van gekookte groenten is dan

VOEDINGSTOFFEN IN

weer dat ze in volume afnemen. Dan eet je

er gemakkelijk meer van en dat is natuurlijk

AL HUN GLORIE

ook een troef. Maar als je aarzelt, vraag je

De schil van groenten bevat vaak heel wat

dan gewoon af hoe je jouw groenten het liefst

vitaminen en mineralen. Daarom is het zonde

eet: rauw of gekookt? Ze hebben immers een

om die weg te gooien. Was en borstel eerder

heel andere smaak. Zo kun je bijvoorbeeld

je wortelen, rapen of koolrabi voor je ermee

dol zijn op gebakken champignons, maar ze

aan de slag gaat. Rasp of snijd ze fijn en breng

rauw niet lusten. In het ideale geval stel je

ze op smaak zoals een salade: met olie, azijn

geen veto's en speel je rijkelijk met smaken,

of citroensap, specerijen, verse kruiden …

kleuren, bereidingen en kruiden. Want

Belangrijk: eet je rauwegroentegerecht snel

verandering van spijs doet eten!

Onze lentetop 3

KOMKOMMER

VENKEL

RADIJS

Ox

AX

Kalium,

fosfor

21