Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 27


Hier is pagina 27 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Delhaize Folder 01.04.2020

Hier is pagina 27 van 130 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 27

DE voeniesvaaac BÀ De tips van Health and nutrition specialist bij Delhaize Lien studeerde RAUWE GROENTEN gezondheidsvoorlichting aan de Ugent en werkt ondertussen al 3 jaar bij eten: een goed of een slecht idee? Delhaize. Evenwichtig eten is voor haar een echte levensstijl geworden. IN DE LENTE HEB JE VAAK ZIN IN KRAAKVERS LEKKERS, MAAR JE WILT NATUURLIJK NIET ELKE DAG SLA ETEN. Lien: “Wanneer ik op zoek ben naar een snack, kijk ik LIEN, HEALTH AND NUTRITION-SPECIALIST BIJ DELHAIZE, steeds naar de nutri-score van het product. Zo kan LEGT JE (BIJNA) ALLES UIT OVER RAUWE GROENTEN EN ik voor mijn ‘zoete zonde’ DE BESTE MANIER OM ZE OP TE NEMEN IN JE MENU. steeds vergelijken en een bewustere keuze maken.” RAUW IS TRENDY op zodat je groenten de tijd niet hebben Als we eten koken gaan er voedingstoffen om te verkleuren. Een handige tip voor je boerenkool (krulkool): masseer de bladeren verloren, daarom zijn rauwe groenten zeker met olie (bijv. olijfolie) gedurende een minuut een goed idee. Rauw is bovendien heel trendy om ze zachter te maken. En om een heerlijke geworden de laatste jaren. Maar je moet wel waaier aan vitaminen en mineralen binnen te voorzichtig blijven, want rauw is niet altijd krijgen, houd je gewoon deze vuistregel in het goed. Wat groenten betreft, kun je je laten achterhoofd: ‘verschillende kleuren bevatten gaan, want op een paar uitzonderingen nakun je ze allemaal rauw eten. Radijsjes, erwtjes. verschillende voedingstoffen’. Dus haal gerust lente-uien, primeurgroenten, asperges (goed de kunstenaar in je boven in de keuken! geschild) … zijn lentegroenten die je niet hoeft te koken. Maar opgepast met aardappelen: als RAUW OF GEKOOKT? ze groen zijn (niet rijp genoeg) of als ze wortel Wat de voedingstoffen betreft, zit je met schieten (overrijp) bevatten ze de natuurlijke rauwe groenten goed. Maar soms zijn je stof solanine die spijsverteringsproblemen en groenten rauw ietwat moeilijker verteerbaar, hoofdpijn kan veroorzaken. vooral als je een gevoelige maag hebt. Het voordeel van gekookte groenten is dan VOEDINGSTOFFEN IN weer dat ze in volume afnemen. Dan eet je er gemakkelijk meer van en dat is natuurlijk AL HUN GLORIE ook een troef. Maar als je aarzelt, vraag je De schil van groenten bevat vaak heel wat dan gewoon af hoe je jouw groenten het liefst vitaminen en mineralen. Daarom is het zonde eet: rauw of gekookt? Ze hebben immers een om die weg te gooien. Was en borstel eerder heel andere smaak. Zo kun je bijvoorbeeld je wortelen, rapen of koolrabi voor je ermee dol zijn op gebakken champignons, maar ze aan de slag gaat. Rasp of snijd ze fijn en breng rauw niet lusten. In het ideale geval stel je ze op smaak zoals een salade: met olie, azijn geen veto's en speel je rijkelijk met smaken, of citroensap, specerijen, verse kruiden … kleuren, bereidingen en kruiden. Want Belangrijk: eet je rauwegroentegerecht snel verandering van spijs doet eten! Onze lentetop 3 KOMKOMMER VENKEL RADIJS Ox AX Kalium, fosfor 21

Delhaize - Folder van 01.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 27