Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 93
Hier is pagina 93 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
FOOD TRIP
CÔTE À L'OS VAN BELGISCH WITBLAUW,
LUIKSE PENS MET EENDENLEVER,
WITLOOFSLAATJE EN BINTJESWAFELS
APPEL EN BLAUWE CHIMAYSAUS
EKE
EEN
A BPERS
30 MIN © GEMAKKELUK © €EE
PERS.
Vetten:52g-Koolhydraten:27g
ver
d-Koolhydraten:38g
®
Vezels:5g- Eiwitten:44g
Vezel
“Eiwitten: 178
+ 1 côte à l'os van Belgisch witblauw
+ 75 g boter
« 4 Luikse pensen
+ 1 grote el Luikse siroop
Ce 1,2kg)
» Ys bussel bieslook
+ 200 g eendenlever Upignac
» Lel kristalsuiker
<<
« 1 kg witloofstronkjes
- Peper en zout
- 5 appelen
» Lfles Blauwe Chimay (33 cl)
+ 1 citroen
Voor de Brusselse dressing:
» 1 limoen
+ 50 g boter
+ 3 lolifolie
» 1 eidooier
+ 150 g veenbessen
+ Atakjesrozemarijn
CHÂTEAU ANTHONIC
- 6 takjes tijm
+ bussel lente-uitjes
Frankrijk Bordeaux
- Peper en zout
» Lel mosterd
@ Laat het bier en de Luikse siroop
Voor de bintjeswafels:
+ 3 elwittewijnazijn
Befaamd domein meteen
rijke traditie. In de 40 ha
voor % ineen steelpan inkoken, op een
» 2eieren
» 3 dl slaolie
matig vuurtje.
+ 650 g Bintje-aardappelen
» Ys bussel bieslook
wijngaarden staan merlot,
+ 75 g zelfrijzende bloem
Peper en zout
cabemet sauvignon,
© Haal met een parisiennelepeltje
cabemet franc en petit
12 bolletjes uit een ongeschilde appel. Bak
+ 100 g pamigiano
verdot. Vlezige wijn met veel
ze op een matig vuurtje goudbruin, ineen
textuur, rood en zwart fruit,
braadpan met 15 g boter. Schilde andere
© Verwarm de oven voor op 50°C. Leg het vlees
fraai gedoseerd hout
in een ovenschaal, kruid het met peper en zout en
appelen en snijd zein stukken. Doe ze in
‘en rijpe tannines.
een kleine stoofpan met het limoensap, zet
bestrooi het met de helft van de gehakte tijm. Schuif
A.P € 13,99
de schaal 1 uin de oven.
het deksel op de pan en laat de appelstukjes
op een zacht vuurtje smelten (+10 min,
© Maak de wafels: schil de aardappelen, snijd ze
naargelang het soort appel). Mix fijn en giet
instukken, bedek ze met koud water en brengaan
de kook. Laat de aardappelen 20 min garen, giet ze
het mengsel in een spuitzak.
® Stoof de veenbessen met de suiker en
af en plet ze met % van de boter. Roer er de eieren
onder en voeg dan de bloem, de geraspte parmigiano
15g boter, tot ze lichtjes gerimpeld zijn.
© Bak de pensen rondom goudbruin op
en de gehakte bieslook toe. Meng goed en breng
verder op smaak. Beboter een wafelijzer en bak er
een matig vuurtje, in een braadpan met
de rest van de boter.
de wafels (8 à 10 stuks) op de gebruikelijke manier in
& 5 min per bakbeurt).
@ Leg de pensen opde borden en dresseer
ze met de appelbolletjes, een paar lepeltjes
@ Snipper de witloofstronkjes heel fijn en laat ze
—>
10 minin koud water met citroensap weken.
appelmoes, kleine stukjes eendenlever, de
veenbessen en rozemarijn. Besprenkel met
@ Maak de dressing: doe deeidooier, de mosterd en
de azijn in een kleine kom. Kruid met peper en zout.
CHIMAY - PÈRES
sausen dien meteen op. Presenteer de rest
TRAPPISTES
van de appelmoes in een kom en geef er
Klop de dressing met een garde en menger beetje
BRANDE RÉSERVE
bij beetje de slaolie onder. Voeg de gehakte bieslook
knolselderstoemp bij.
De Blauwe Chimay is een
en de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Breng verder
donker bier met een krachtig
op smaak.
aroma en een complexe
[ip Je kunt ait ookals voorgerechtopdienen.
Reken dan % pens per persoon (overlangs in
® Verwarm een grill zonder toevoeging van vetstof.
smaak die met de jaren
2 gesneden) en serveer ze zonder de stoemp.
Smeer de côte à l'os in met olijfolie en gril hem 5min
beter wordt. Het bier heeft
aan elke kant. Leg het vlees op een plank, bedek het
een geur van fijne kruiden.
met aluminiumfolie en laat het 5 min rusten.
De afdronk is relatief droog
@ Laat de witloofstronkjes uitlekken en meng
met een toets van karamel.
A.P € 4,25/15 cl (€ 5,67/1)
ze met de helft vande dressing. Besprenkel de
côte à Y'os met een scheutje olijfolie, bestrooi hem
met de rest van de tijm en snijd hem in sneetjes.
Ser veer met de wafels, de rest van de vinaigrette en
ELAN LR
het witloofslaatje.
WITTE PENS MET ABRIKOOS
Tp Voor een vlotte bediening, kun je de wafels
BIO - DELHAIZE
op voorhand bakken en ze, net voor het opdienen,
PURE
Es
Zowel warm als koud te
2 min in een voorverwarmde oven van 180°C op
het rooster opwarmen.
degusteren. Leent zich
= m,
perfect als aperitief of
als voorgerecht.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 9%
D17_FoodTripNoelLocalindd 93
®
31/10/2019 1613