Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 106
Hier is pagina 106 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE ZOETE BLADZIJDEN
NAKED CAKE MET GITROEN,
Eu
MASCARPONE EN KERSTZANDKOEKJES
+ 2U AFKOELTIJD © GEMIDDELD
20 PERS.
EEN NAKED CAKE
Vetten:56g-Koolhydraten:79g
VOLG DE GIDS!
©
Vezeis:2g-Eiwitten:1ig
Voor de taarten:
Voor de zandkoekjes en de afwerking:
A
» l4eieren
» lei+ leidooier
Hen
Dj
+ 350 g bloem
» 375 g bloem (+ voor het werkblad)
« 3 kl bakpoeder
« 220 g kristalsuiker
+ 370 kristalsuiker
- 185 g boter
+ 175g boter
+ % bussel rozemarijn
Voor de lemon curd:
«1 snufjezout
» 4 eieren
Voor de crème:
jd ze
- 3 grotecitroenen
+ 750 g mascarpone
Maak 3biscuitbodems ens
horizontaal doormidden. Smeer er
+ 150 g kristalsuiker
+ 7,5 dl room
+ 150 g boter
+ 120g bloemsuiker
een eerste laagje crème op.
4)
© Maak de taarten: verwarm de oven
met wat bloem en verdeel er het deeg
voor op 160°C. Bekleed de bodem en de
over meteen deegrol, tot een vlak van
randen van 2 ronde springvormen van
Lem dikte. Snijd er koekjes uit met
te
18 em diameter en 1 ronde springvorm
uitsteekringen. Bedek een ovenplaat
van 24 cm diameter met bakpapier.
met bakpapier, schik er de koekjesop
Klop de eieren en de suiker gedurende
en bak ze 15 min goudbruin in de oven.
10à 15 min ineen heel grote kom, tot
Laat ze op een rooster afkoelen.
het mengsel in volume verdrievoudigt.
© Maakde crème: klop de
Scheper lemon curd op, maar houd
Meng debloem en het bakpoeder. Zeef
mascarpone metde room en de
genoeg afstand van de randen.
ze 2keer en daarna nogeen 3de keer
bloemsuiker tot een luchtige crème,
boven de losgeklopte eieren. Meng
eerst op lage snelheid en dan sneller.
alles voorzichtig met een soepele
© Snijd de taarten horizontaal in 2.
|
spatel. Voeg dan de gesmolten boter
Leg de basis van de grootste taart op de
À
toe en mengtot een homogeen deeg.
dienschotel. Garneer ze meteen dikke
Verdeel over de bakvormen en schuif
Ke | «
laag erèmeen voeg dan lemon curd toe,
ze op 2 niveaus in de oven. Reken
maar niettotaan de randen. Leger de
30 min baktijd voor dekleinetaarten
andere helftop en bestrijk ze met een
en 40 min voor de grote. Ontvorm ze en
fijne laag crème. Leg de basis van een
laat ze volledig afkoelen op roosters.
kleine taart in het midden, garneer ze
Herhaal deze stappen met de
© Maak de lemon curd: laat de suiker
op dezelfde manier als de grote taart
biscuitbodems van de grootste naar
en het sap van de citroenen (2,5 dl)
en herhaal dit met de 2de kleine taart.
3
dekleinste.
op een zacht vuurtjein een steelpan
Bedek de bovenkant meteen dikke
smelten. Voeg de boter in stukken
laag erèmeen bestrijk de zijkanten
1
toe, samen met de eieren. Laat 10 min
volledig met een fijne laag crème. Zorg
>
alkloppend op een zacht vuurtje
ervoor dat de goudbruine taarten nog
inkoken, maar laat de crème vooral
zichtbaar zijn. Bewaar in de koelkast
niet koken! Laat volledig afkoelen.
tot net voor het opdienen.
da
4
© Maak de zandkoekjes: klopde
© Werk de cake af mettakjes
malseboter met desuiker, het zout, het
rozemarijn en zandkoekjes. Geef er
ei en de eidooier. Voeg
4
4
van de bloem
de rest van de crème en de lemon
toeen mengmeteen soepele spatel.
curd in kommen bijen vergeet de
Bedek de bovenkant met een dikke
Bestuif het werkblad met bloem, giet
zandkoekjes niet.
laag crème en de zijkanten met
er het mengsel op en kneed het met de
een dunnere laag, Laat de taart in
dekoelkast opstijven en versier ze
rest van de bloem tot een homogeen
Tp Verwisselde taarten na 20minvan
voor je ze opdient.
deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie
plaats in de oven om ze mooi homogeen te
en laat het 30 min in de koelkast
bakken.
MEER TECHNIEKEN
rusten. Verwarm deoven voorop
180°C. Bestuif het werkblad opnieuw
VAN DE CHEF?
Surf naar
Mg
R
106
D39_CahierSucréFêtesindd 106
31/10/2019 15:49