Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 46
Hier is pagina 46 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VE
(@
DUR dod
À
ze
#
J
a)
KORT GEBAKKEN SINT-JAKOBSNOTEN MET
Pr
WITLOOF EN BOTERSAUS MET CITRUSVRUCHTEN
ELKEEN
EN
7
Vetten: 40g-Roolhydraten:24g
B,
a@
Vezels:3g-Eiwitten:17g
\
= 12 sint-jakobsnoten (+ 350 g)
+ 2 dl room
+ Kruidenmolen ‘Chili Explosion!
Santa Maria
+ 350 g gastronomische
« Zel honing
witloofstronkjes
2 2 didrogewitte win
= Peper en out
- 2 sjalotten
+ 70 g gezouten boter
+ 10 grucola
+ 20 g geklaarde boter ‘Beurre des.
+ Asinaasappelen
Chefs Carlsbourg
CHIRASHI MET GEELVINTONIJN
» Y citroen
- Letolijfolie
© Haal desint-jakobsnotenuit de koelkast. Doe het sap van 1 sinaasappel, de
honing en de helft vande gezouten boter in een braadpan. Leg er de gehalveerde
a0®
witloofstronkjes in, met desnijkant naar onder. Laat + 10 min zachtjes sudderen,
Vetten:22g-Koolhydraten: 1058
Vezels:5g- Eiwitten:ä1g
tot het witloof malsis. Laat dan op een vrijhoog vuurinkoken, om het witloofte
karamelliseren, maar laat het niet aanbranden.
+ 650 g geelvintoiin
+ 800 g sushirijst
» 2 el kristalsuiker
© Schil 2 sinaasappelen à vifen snijd ze in plakjes.
« 1 pot zalmeitjes Gabriel
O Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5min op een zacht vuurtje, ineensteelpanmet
608)
» ll water
de olie. Overgiet ze metde witte wijnen laat volledig inkoken op een vrijhoog
= 1 pot haringpareltjes
2 3 diristazin
Arenkha (55 g)
+ 1flesjesojasaus
vuur. Gieterhetsapvan 1 sinaasappelen vande*scitroen bij,samenmetderoom.
» 1 komkommer
+ 1 tube wasabi
Laat voorde helft inkoken, nogaltijd op een vrij hoog vuur. Haal van het vuur,
filteren klop de saus op met derest van de koude gezouten boter in kleine blokjes.
» 4 avocado’s
= 1 pot gember voor sushi
« Lbussel radijzen
« 1 potzwarte sesamzaadjes
Voegenkele draaien van de‘Chili Explosion’-molentoeen breng verder op smaak
+ 200 g edamameboontjes
» 2elzout
met peper en zout.
+ 2 mangos
© Warm, op een hoog vuur, de geklaarde boter op in een grote braadpan. Schroei
de sint-jakobsnoten 20 à 80s per kantdicht, naar eigen smaak. Dresseer ze op
© Spoelde rijstmeerderekeren, tot het
warmeborden, giet er saus rond en werk af met het witloof, de sinaasappelplakjes
water helder is. Laat hem 10 min weken
en derucola. Dien meteen op.
in een kookpot met het koude water. Zet
Tp Voeg de boter nog niet toe als je de saus op voorhand maakt. Warm ze net voor
het deksel op de pan, breng langzaam
het opdienen op, haal de pan van het vuur en roer er dan de boterblokjes onder.
aande kook en laat de rijst 15 min op een
heel zacht vuurtje koken. Laat 10 min
afgedekt rusten en doe de rijst dan in
ROLLETJES VAN SCHOTSE GEROOKTE ZALM IN NORIVELLEN
een grote kom. Meng de azijn, de suiker
Ei
en het zout. Overgiet er de rijst mee,
JD MIN KOELTIJD)
@Q GEMIDDELD
15 STUKS
meng goed en laat volledig afkoelen.
Vetten:6g-Koolhydraten:2g
9 Dompel deedamameboontjes in
ae
Vezele:0g-Eiwitten:5g
kokend water, giet ze na 2 min afen
laat ze schrikken in ijskoud water.
+ 200 g plakjes Schotse gerookte zalm
© Legde norivellen op een plank,
Dop de boontjes.
= 1 pot zalmatjes Gabriel (50 g)
belegze met gerookte zalm tot aan
= 3lente-uitjes
© Snijd de komkommer met een
= 1 Granny Smithappel
+4cm van de rand en bevochtighet
dunschiller of een mandoline in lange
+ 3 norivellen
deel zonder zalm. Lepel wat room op
fijne plakjes. Snijd de tonijn in blokjes
de zalm, in de vorm van een worstje.
« 1 pat zure room (2 di)
en de radijzen in fijne schijfjes. Houd
- 5 om gember
Rol voorzichtig maar strakop, in de
eventueel een paar hele radijzen apart
+ Hbussel ptersele
richting van het deel dat niet belegd
voor deafwerking en snijd ze net voor
= Peper en zout
isen waarmee je de rolletjeskunt
het opdienen in 2. Snijd de avocado’sen
vasthechten. Wikkel ze afzonderlijk
de mango's in reepjes.
® Houd enkeletakjes peterselie
in vershoudfolie of bedek ze met licht
9 Verdeel de rijst over kommen en
apart voor de afwerking. Hak de rest
bevochtigd keukenpapier. Laat de
leger de edamameboontjes en de
vande peterselie en de lente-uitjes
rolletjes 30 min in de koelkast rusten
verschillende ingrediënten mooi
fijn. Snijd de ongeschilde appelin
(anders worden de norivellen
‘bovenop. Werk af met de zalmeitjes
fijne, niette langestaafjes. Rasp
niet soepel).
en de haringpareltjes. Bestrooi met
de gember en pers metde vingers
© Verwijder deuiteinden van de
zwarte sesamzaadjes en geefer de
hetsap uit de pulp. Mengal deze
rolletjes en snijd ze in 5 dikke schijfjes.
gemarineerde gember, de sojasaus en
ingrediënten met de zureroom. Kruid
Werk zeafmet zalmeitjesen dien
de wasabi bij.
royaal met peper en lichtjes met zout.
koelop.
46
D20_Aujourd huij achele DEF.ndd 46
31/10/2019 15:43