Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 64
Hier is pagina 64 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ONZE PRODUGENTEN ACHTERNA
œ
Ook leuk: de kaasplank
WE VERWERKEN
De Moerenaar. Een Belgische
E
kaasschotel meteen waaier
van lekkere kazen waaronder
DAGELIJKS
Cobergher 50+, Charlatan wit,
Gouden Carolus en Chimay. Top
met vers brood eneen rood wijntje!”
TOT OVERHEERLIJKE
“Hoe bedenken jullie nieuwe
kazen?”
“Lucien -de ervaren
HOEVEKAAS.
kaasmaker uit de buurt -is
ondertussen 81 jaar, maar hij
komt nog geregeld langs om ons
Verder krijden onze dieren enkel
te adviseren en te inspireren.
natuurlijke voeding, aangevuld met
Verder ontwikkelen we soms een
mineralen. Aldie ‘details’ bepalen de
kaas op vraag van de klant of in
4
FE
kwaliteit van de melk en uiteindelijk
samenwerking meteen ander
we
ook de kaas.”
bedrijf, zoals Brouwerij Het
Anker uit Mechelen. Samen met
“Jullie maken kaas à l'ancienne?”
hen hebben we twee bierkazen
“Klopt, we doen alles
bedacht: Gouden Carolusen
ambachtelijk. Kaas scheppen,
Lucifer. Kaas behandeld met
dompelen, vormen … Het gebeurt
streekbieren krijgt een aparte
allemaal van maandag tot en met
smaak. Leuk op een kaasplank met
zondag (!) met de hand. Ik kan
het gelijknamige streekbier (dat
daarvoor trouwens rekenen op de
je ook bij Delhaize vindt, n.vd.r).
hulp van mijn vrouw Lien Dezeure
Tot slotgaan we soms ook naar
pr”
en vijf medewerkers. Naast
het buitenland om inspiratie op
“
en
verse melk en een ambachtelijk
te doen …”
44,
dy
’
productieproces, bepalen nog
een aantal unieke factoren het
“Jullie wonnen al internationale
©
uitzonderlijke karakter van
awards?”
onze kazen, waaronder het
“Niet wij, wel onze kazen
j
rijpingsproces van minstens
(lacht). Op de World Cheese
A
|
6 weken op speciale houten
Awards in Londen behaalde
planken. Leuk om te weten: de
De Smokkelaar goud en
De Smokkelaar Brie brons. Beide
ruimte waar onze kazen rijpen,
LA
heeft een vochtgehalte van 95%.
kazen worden gemaakt op basis
ge,
+
We bootsen de vochtigheid van
van geitenmelk. De Smokkelaar
is een traditionele halfharde
een grot na dankzij een Franse
techniek. Het resultaat? Smeuïge
geitenkaas die 10 à12 weken rijpt.
(ib
kazen, die smelten op je tong”
De Smokkelaar Brie is een romige
CAT
witschimmelkaas die 4 weken
”
“Over smeuige kazen gesproken:
rijpt. De eerste geïtenkaas smaakt
WP
Cr
wat is jullie succesnummer?”
fruit
de tweede eerder tintelend
Ad
Las
ds
“De eerste kaas die mijn
4
Mg
en fris. We proberen de namen van
LT
CAE
FI
|
moeder maakte, was De Jonge
onze kazen steeds te linken aan de
Je
N
vi
4
if
Moerenaar: een jonge boerenkaas
rijke geschiedenis van De Moeren.
Fa
Un
a
A
van 1 kg. De Cobergher was de
De naam Smokkelaar verwijst naar
je
ij
IM
AN
hi
Pi
9
FA
Er
uf
(Ad
tweede kaas. Het is een halfharde
het feit dat de boeren tijdens de
N
paterskaas, natuurgerijpt met
oorlog boter en andere waren
Bi
A
2
4
roodbacterie. Hierdoor krijgt
over de grens smokkelden door
is
NS
2
de kaaseen rijke en toch milde
de polders. En zo heeft elke kaas
Je
nasmaak. De kaas is glad van
zijn eigen verhaal … En al die
a
À
A
4
mn
structuur en wordt alom geprezen
verhalen kun je aan den lijve
=
er
x
door de kenners. Nadezetwee
ontdekken als je De Moerenaar
N
kazen hebben we intussen zo’n
een bezoekje brengt. Mijn
5
25 kazen ontwikkeld, waarvan je er
moeder en schoonzus geven je
7
“|
2
fé
f
4
I
DE
een zestal kunt kopen bij Delhaize
met plezier een rondleiding op
5
(ie kader, nv.d.r.).
onze kaasboerderij!”
PR
ra
ÿ
À
a
54
>
Be
Pre
Be
Pi
2
DO7_Produckeurindd 64
31/10/2019 15:41