Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 63
Hier is pagina 63 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
STH HL
rs
—
e
PD
&
©.
A
dd
dé
3
err
|
I!
mi
3
=
un
u
®
Fr
®
€
a
)
De jonge maar
bitieuze Thijs Dewicke weet wat hij doet:
|
Mmmmaas maken met harten ziel. In wat volgt, een gesprek met
N
de jongstetelg,van een familie doeners en dromers die
Delhaize graag steunt door hun authentieke producten
(r
exclusief in de rekken te leggen.
Be
bi
une]
rdt een jonge kerel als jij kaasmaker?”
“Jullie maken kaas met eigen melk?”
L
js: “Wel
LETTONIE CECI EU SUR
Tuıss: “Vanafde eerste kaastotop vandaagmaken w«
ERS C EC CNE RTS
elkveebedrijf
ENST ESSENCE Ce no et
met een handvol koeien. Maar
schommelende
onze eigen koeien én geitenmelk van Sean Mabesoone,
BRONS NE CNE ONE
dat ze een andere
een bevriende geitenboer. Mijn vader heeftnogsteeds
Las
weg zouden inslaan. En zo geschiedde: in 1989 besloten
een melkveebedrijf, dat hij samen met mijn broers
mijn ouders om de eigen melk niet gewoon te verkopen,
uitbaat. Hun melkveestal telt intussen 125 koeien, goed
maar te verwerken tot hoeveproducten zoals boter,
voor z0'n3.500 liter melk per dag. Er wordt gebouwd
yoghurt en rijstpap. Kort daarna las mijn moeder in
aan een uitbreidingtot 250 melkkoeien, waardoor we
de krant een artikel over kaas maken …”
dan 7.000 liter melk per dagtotonze beschikking zullen
hebben. Ze molken de koeien vroeger manueel, maar
en van het één kwam het ander?”
sinds 2018 zijn er - gelukkig - twee robots die de koeien
‚as: “Mijn moeder begonte experimenteren metka
automati
MOT CE EC te ECS
mäken in de keuken. In een grote pot zette ze 10 liter verse
melk op om uiteindelijk tot een blok kaas van 1kgte komen.
“Wat is het geheim van kaas maken?”
DDAR ou Eren ste ITTA fe ante ELAN on
Tuus: “De kwaliteit van het basisingrediënt: verse melk.
grotere pot had (lacht). Vervolgens verkaste ze naar de kelder
En aangezien we die melk zelf produceren en pasteuriseren,
van onze woning, waar ze iets meer ruimte had. In 1994 nam
zijn we 100% zeker dat we met het beste van het beste
ze Lucien - een ervaren kaasmaker uit de buurt - onder
starten. Temeer omdat onze koeien minstens 5uur per
dearmenvanafdanis de bal, euh... kaas beginnen rollen”
dag buiten grazen, tenzij het te koud ofte vochtigis.
63
m
D07_Producteurindd 63
©
ENT
zei