Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 77
Hier is pagina 77 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE
POMMES DAUPHINE
RÜSTI'S
KRIELTJES IN EEN ZOUTKORST
Vetten:1g-Koolhydraten:35g
vetten:23g-Koolhydraten:288
Vetten:20g-Koolhydraten: 208.
o20@
Vezels:4g Eiwitten:8d
©
Vezeis:2g- Biwitten:äg
Vezels:3g- Eiwitten: 5d
«1 kgkrieltjes
+ 2 kg grof Guérandezout
oa
© Verwarm de oven voorop 180°C. Verdeel een deel
=
lei
+ 30 gboter
„lei
+ 40 g boter
van hetgrof zout over de bodem van een ovenschaal,
:
500 g bloemige
+ Atakjestijm
+ 600 gfriet-
+ Atakjes rozemarijn
schik er de hele krieltjes bovenop en bedek ze
aardappelen
- Peper en zout
aardappelen
+ Espelettepeper
volledig met zout. Schuif ze 1 uinde oven.
:
50 g bloem
Extra:
„lui
- Peper en zout
=
8cl water
+ 1 frituurbad
+ 4 Klolijfolie
ZOETE AARDAPPELSOUFFLÉS
© Schilde aardappelenen
@ schil, wasen droog de
snijd ze in stukken. Doe ze in een
aardappelen. Rasp ze metde
steelpan, overgiet ze met koud
grove kant van de rasp, dep
Vetten:17 g- Koolhydraten: 20g
water, voeg zout toe en breng aan
ze droogof pers er het vocht
©®
Vezdis:äg-Eiwitten:&g
de kook. Laat 20 min sudderen.
uit, maar spoel ze niet om hun
© Maak intussen het soezendeeg:
zetmeel te behouden. Roer hetei,
» 9 eiwitten + 6 eidooiers
+ 200 g boter
breng het water aan de kook in een
de fijngehakte ui, de helft van de
+ 2 kg zoete aardappelen
- Peper en zout
grote steelpan, samen met de in
gesnipperde rozemarijn, peper,
+ Zelbloem
stukken gesneden boter. Haal van
zouten Espelettepeper onder de
het vuur zodra de boter gesmolten
geraspte aardappelen.
© schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe
is en voegde bloem in één keer toe.
9 Verwarm telkens kl
ze in een kookpot, bedek ze met koud water, voeg zout
Meng met een spatel tot het deeg
olijfolie en een klontjeboter
toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen, giet
een bol vormt die van de bodem
in 2 braadpannen (liefst
de aardappelen af en mix ze fijn met 180 g boter. Laat
loskomt. Zet de pan terug op een
koekenpannen). Gieter een grote
volledig afkoelen.
zacht vuurtjeom het deeg watte
lepel van de bereidingin (4%) en
© Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de
drogen. Bewerk met een spatel
druk aan, tot een kleine platte
zijkanten van 12 kleine soufflévormpjes verticaal
toter zich een vliesje vormt op de
koek. Bak goudbruin op een zacht
met een penseeltje. Bestuif ze met bloem (of met
wanden. Haal opnieuw van het
vuurtje, +8 min per kant, tot de
paneermeel), schud er de overtollige bloem uit en zet
vuur. Voeg het eitoe en meng goed.
rôsti's zacht zij
ze in dekoelkast.
@ Meng de eidooiers met de puree, kruid met peper
© Giet de aardappelen af en plet
O Warm de rösti’s net voor het
ze. Meng ze met hetsoezendeeg
opdienen 10 min op in de oven,
en zout. Klopde eiwitten tot schuim, roer ze onder
en breng verder op smaak met
op 180°C. Bestrooi met gehakte
de bereiding en verdeel over de vormpjes.
peper en zout. Vorm quenelles met
rozemarijn en serveer.
© schuif +12 min inde oven (houd zein het oog!)
behulpvan 2 lepeltjes en schik ze
maar open de deur vooral niet tijdens het bakken.
één voor één op een vel bakpapier.
Dien meteen op.
© Verwarmde olie op 150°C
en dompeler telkens een kleine
hoeveelheid pommes dauphine
TRUFFELPUREE
in. Reken +5 min om ze lichtjes
© 20 MIN + 20 MIN KOOKTIJD © GEMAKKELIJK © €€
A 4 PERS.
goudbruinte bakken. Laat ze op
Vetten:29g-Koolhydraten:23g
keukenpapier uitlekken.
oa
Vezels:8g- Biwitten:6g
® Dompel net voor het opdienen
‘de pommes dauphine kort in de
» 2eidooiers
+ 2 bokalen ‘Carpaccio van zomertruffels' taste of Inspirations.
frituurpan op 180°C. Werk zeaf
+ 100 g grote bloemige aardappelen
(2x 50 9)
mettijmen serveer.
» 1dl vom
- Peper en zout
- 35 g boter
Th Boostde basispuree met
specerijen naar keuze: curry,
© Schilde aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze metkoud
nootmuskaat, Espelettepeper …
water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen. Giet de aardappelen af en
plet ze met de boter en de room.
© Houd enkele truffelschilfers apart en hak de rest grof. Roer ze onder de puree, samen
metde helft van de truffelolie en de eidooiers. Breng verder op smaak.
© Werk de puree af met truffelschilfers, besprenkel ze met de rest vande truffelolie en
dien ze heet op.
11
D10_DéfWeekendPatatindd 77
31102019 15:31