Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 90
Hier is pagina 90 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
FOOD TRIP
NOORDZEEKRABBEN MET TONGFILETS,
LUXE GENTSE WATERZOOI
GRIJZE GARNALEN EN KAVIAAR
EI
A 4 PERS
RENEE
KEEN
Vetten:
Vetten:60g- Koolhydraten: 24g
g-Koolhyaraten:118
®
9
Vezels:7g- Eiwitten:48g
Vezels:3g- Eiwitten:77g
- 4 grote gekookte krabben
+ 2,5 dl droge witte wijn
iz
-Ikip
+ 1bokaal ‘Carpaccio van
+ 200 g sugar snaps
zomertruffels’ taste of
+ 500 g tongfilets
+ 120 boter
+ 1 broccoli
Inspirations (50 g)
+ 100 g gepelde grize gamalen
+ 5el olifolie
+ 30 gkaviaar
» Ys bussel bieslook
+ 250 gminichampignons
+ 2,25 di room
= 3 grote biowortelen
+ 2 gevogeltebouillonblokjes
+ 200 g zeekraal
+ 4 plukjes kervel
CHABLIS PRESTIGE
+ 250 gjonge wortelen
+ 1 laurierblaadje
+ 800 g bloemige aardappelen
- 1 snufje venkelzaadjes
+ 2sjalotten
+ Nootmuskaat
Frankrijk- Bourgogne
+ L'courgette
+ Atakjestijm
» 1dlmelk
Wat Chablis zo uniek maakt,
» Ys bussel waterkers
- Peper en zout
- Peper en zout
„lui
+ 2,25 di room
iszijn noordelijke ligging in de
Bourgogne, het aparte terroir
en het resulterende wijntype
@ snijd de bouten los en doe ze met de
© Haal de poten vande krabben. Draai de
pantsers om. Maak het borstpantser los en
waarbij exclusief met witte en
rest van de kip in een kookpot. Snijd de
uitsluitend chardonnaydruiven
grote wortelen in schijfjes. Voeg ze toe
verwijder het lichaam. Breek de krabschalen
gewerkt wordt.In goede jaren is
lichtjes naar de kanten toe om schaaltjes te
in de kookpot, samen met de gehakte ui,
het een echte gastronomische
de verkruimelde bouillonblokjes, het
vormen. Spoel ze. Breek de poten met een
wijn met rijp citrusfruit en wit
laurierblaadje, detijm, peper en zout.
notenkraker. Houd apart.
fruit, amandel en toast, én vooral
Bedek met water (+ 1,81) en brengaan de
@ schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
fijnzinnige zuren die de wijn
kook. Laat 2 u zonder deksel op een heel
Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water
levendigen vitaal maken.
AP. € 14,99
zacht vuurtje sudderen.
en brengaan de kook. Kook ze 20 min, giet ze
© Haal de kip uitde bouillon. Filter de
afen plet ze met 50 g boter, de melk, geraspte
bouillon en laat hem rusten. Haal het vel
nootmuskaat, peper en zout. Menger de gehakte
van de bouten. Snijd de filets en de rest
bieslook onder.
van het vlees los. Verdeel de broccoli in
@ Verwarm de oven voor op 120°C. Hak de
roosjes, verwijder de topjes van de sugar
sjalotten fijn en fruit ze5 minop een zacht
vuurtje in een steelpan, met 50 g boter en de
snaps, schil de jonge wortelen en snijd
de courgette in kleine stukjes. Maak de
venkelzaadjes. Voeg de witte wijn toe en laat voor
dehelft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg dan
minichampignons schoon en laat ze heel.
® Leg voorzichtigeen vel keukenpapier op
deroom toe, kruid met peper en zouten laat nog
10 min op een zacht vuurtje sudderen. Mix met
hetoppervlak van de bouillon om het vet te
—>
absorberen en haal heter terug uit. Herhaal
20 g boter fijn, tot een smeuïge saus.
dit tot de bouillon ontvet is. Breng de
© Brengdetongfilets op smaak en plooi ze
‘bouillon opnieuw aan de kook en dompel er
in 3, metde velkant naar binnen. Leg ze in een
WESTMALLE TRIPEL
de groenten in. Laat 8 min sudderen. Voeg
ingeoliede ovenschaal, besprenkel ze met een
Helder, goudgeel trappistenbier
de stukken kip en de room toe. Laat nog
scheutje olijfolie en schuif ze 10 min in de oven.
met een fruitige geur van
2. min kokenen breng verder op smaak.
® Fruit de zeekraal 2 min op een vrij hoog vuur
ripe banaan en een mooie,
genuanceerde hopneus. Zacht
@ Dresseer de waterzooi in een grote diepe
in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met
schaal. Bestrooi hem met truffelcarpaccio,
peper.
en romig van smaak, met een
bittere toets en veel finesse en
besprenkel met de olie uit de bokaal en
© Dresseer een quenelle van puree in elke
elegantie. Heerlijk lange en droge
werk af met de waterkers. Voeger eventueel
krabschaal, voeg zeekraal, detongfilets en wat
saus toe. Bestrooi met grijze garnalen, werk af met
afdronk. Opmerkelijk is dat de
wat gekookte aardappelen aan toe.
fruitige geur van het bier in de
een beetje kaviaar en ker vel. Leger de krabpoten
grotere flessen van 75 cl wat
rond en serveer. Geef er de rest van de puree en
Tp Jekunt de bouillon ook met andere
zachter isen rijper. Het bir krijgt
groenten maken, naargelang de inhoud van
desaus apart bij.
ook een lichte vanilletoets.
je koelkast: prei, selder, het groen van
A.P € 4,55/75 cl (€ 6,07/1)
lente-uitjes...
Tp Gooi de lichamennietweg: snijd zein2 en schraap
erhetvleesmet een kreeftenvorkje uit. Lekker op
toastjes of op komkommerschijfies, bij het aperitief.
90
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
D17_FoodTripNoelLocalindd 90
®
31/10/2019 1613