Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 79

Hier is pagina 79 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE
EENDENBORSTFILETS MET SPINAZIE,
LAMSFILETS MET
TARBOTFILETS MET ASPERGES,
GELAKTE SAUS MET GEMBER
KRUIDENBOTER EN
MOUSSELINESAUS MET CHAMPAGNE
MINIGROENTEN
Vetten:27g-Koolhydraten:208
Vetten:80g-Koolhydraten:6g
oe
Vezels: 5g- Eiwitten:50 g
a@
Vezels:2 g° Eiwitten:32g
Vetten:31g-Koolhydraten:19g
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe
9
Vezels: g- Eiwitten: 42g
2x 2,2 dl verse bruine kalfsfond,
2el sojasaus, 4 gesnipperde
gemberballetjes op siroop en
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak
800 gtarbotfilets schoon, breng ze op
4el van hun siroop in een steelpan.
Laat voor de helft inkoken op een zacht
Verwarm de oven voor
smaak en plooi ze in 3, met de velkant
vuurtje. Maak met een scherp mesje
naar binnen. Schik ze in een geoliede
ruitvormige inkepingen in het vel van
op 180°C. Snijd.
ovenschaal,
sprenkel ze meteen
4 miniromanesco's in 4.
2grote eendenborstfilets. Bak eerst de
scheutje olijfolie en bak ze 10 à 12 min in
velkant goudbruin op een hoog vuur, in een
Dompel ze met 200g hele
de oven, naargelang hun grootte. Dompel
braadpan zonder vetstof, en dan de andere
minirapen en 200g hele
440 ggroene aspergepunten ineen
geborstelde miniwortelen
kant. Schuif de eendenborstfilets nog
in een grote kookpot kokend
kookpot kokend gezouten water. Giet ze
10 min in de oven om verder te garen. Draai
na 3 min kooktijd af en fruit ze kort in
de filets om, leg ze op een snijplank, bedek
gezouten water. Reken 2 min
een grote braadpan met 2 el olijfolie.
kooktijd zodra het water
ze met aluminiumfolie en laat ze
opnieuw kookt en laat de
Kruid met peper en zout. Klop, op een heel
5 min rusten. Giet 4 el van het vrijgekomen
zacht vuurtje, 2 eidooiers, 1dldroge
braadvet in een sauteerpan. Voeg
groenten meteen schrikken
champagne, zout en peper in een steelpan
in ijskoud water. Kook
900 g spinazie, 2 gehakte sjalotten
200 g mini rode bieten
op (indien nodig au bain-marie), net als
en 2 geperste teentjes knoflook toe.
een sabayon. Voeg beetje bij beetje en al
Laat de spinazie op een matig vuurtje
afzonderlijk op dezelfde
kloppend 200 g gesmolten boter toe.
manier. Schik alles ineen
slinken. Kruid met peper en zout. Snijd de
grote ovenschaal, besprenkel
Haal de pan van het vuur, voeg het sap van
eendenborstfilets in plakjes. Serveer ze met
14 limoen toe en breng verder op smaak.
de spinazie en de saus. Bestrooi met 4 el
met 2 el olijfolie, kruid met
Serveer detarbot met de asperges en
peper, zouten schuif 20 min
grofgehakte geroosterde pindanoten
in de oven. Verwarm
besprenkel met saus. Bestrooi met roze
en geef er de pommes dauphine bij.
peperbollen en gehakte peterselie.
40 gkruidenboter Meggle
Werk af met % limoen en geef er de
in een grote braadpan en
KALFSMEDAILLONS MET CHAMPIGNONS
schroei 700 glamsfilets aan
truffelpuree bij.
EN PORTO, COPPACHIPS
de 2 kanten kort dicht, opeen
© 30MIN © GEMAKKELUK © EEE A 4 PERS.
hoog vuur. Verlaag het vuur en
GEBAKKEN KALKOEN MET APPELEN,
laat nog *3 min op een zacht
KANEEL EN WITLOOF
Vetten: 28g- Koolhydraten:39 8
vuurtje bakken (naargelang de
ae
Vezels:3g-Eiwitten:45g
dikte van het vlees). Kruid met
peper en zout. Haal de filets uit
verte
g-Koolhydraten:5g,
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak
debraadpan, houd ze warm
a@
Ver
700 g dikke kalfsmedaillons kort
en fruit 4 geriste takjes tijm
£-Elwitten:568
goudbruin in een sauteerpan met 20 g
gedurende 1 min in de pan.
hete boter. Kruid ze met peper en zout.
Voeg het sap van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de
Bedek de ovenplaat met bakpapier. Schik
toe en laat 30 s inkoken. Meng
binnenkant van 1 kalkoen van 4 kg met
de medaillons op de ovenplaat, leg er
er dan de rest van het pakje
peper en zout (haal hem 1u op voorhand
8 sneetjes coppa rond en schuif 5à
kruidenboter (85 g) onder.
uit de koelkast). Schil 3 appelen, snijd ze
10 min in de oven (naargelang de dikte
Serveer de lamsfilets met de
in parten en ontpit ze. Vul de kalkoen met
van de medaillons). Houd de coppa in het
minigroenten, besprenkel
100 gboter in stukken en de appelpartjes.
met saus en werk af met
oog: hij moet knapperig worden, maar
Leg hem in een heel grote ovenschaalen
mag niet aanbranden. Voeg 20 g boter toe
eitroenschijfjes. Geef er de
besmeer hem met 100 g boter. Besprenkel
in de sauteerpan, samen met 2 gehakte
krieltjes in een zoutkorst bij.
met 5dl kippenbouillon Fundo, kruid
sjalotten en 500 g gehalveerde bruine
CLOSERIE DE VAUDIEU
met peper en zouten bestrooi met 3 takjes
champignons. Fruit ze 5 min op een matig
tijm en 3 takjes rozemarijn. Bedek de
vuurtje. Gieter 2dlrode portoen
CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE
kalkoen met aluminiumfolie en schuif hem
Frankrijk-Rhône
2x 2,2 dl verse bruine kalfsfond bij
1.30 uin de oven. Leg 1 kg gehalveerde
en laat op een vrij hoog vuur voor de helft
De de generatie Brechet
witloofstronkjes, 3 (ongeschilde,
inkoken. Haalvan het vuuren mengmet
ishier aan de slag. Zij
ontpitte) appelen in partjes en
maken een rijke, gulle en
40 g koude boter in blokjes. Breng verder
3 kaneelstokjes rond de kalkoen.
op smaak. Stoof 150 g veenbessen
diepsmakende Châteauneuf,
Overgiet alles met braadjus en laat nog
met Lel kristalsuiker en 10g boter,
met aroma's van wilde
1.30 ugaren, zonder aluminiumfolie.
kruiden, cassis en zwart
tot ze lichtjes gerimpeld zijn. Serveer
Overgiet regelmatig opnieuw met braadjus.
het kalfsvlees met de coppachips, de
wr
fruit in de smaak en
Bedek met aluminiumfolie en laat 10 min
veenbessen en de champignonsaus. Werk
de lange finale.
rusten. Werk af met tijm en rozemarijn
AP €17,99
af met oregano en geef er de rösti’s bij.
=
en geef er de zoete aardappelsoufflés bij.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
19
D10_DéfWeekendPatatindd 79
®
31102019 15:31