Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 56


Hier is pagina 56 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Delhaize Folder 16.12.2019

Hier is pagina 56 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.01.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 56

SE = E Ent 23 EZ M GS en = y 67 ei \ #4, zl al Ge spy Ne ” aul-Frangois Vranken behaaldeeen diploma frisser en gemakkelijker om te drinken, ook als a B echten aan de Universiteit van Luik in 1970. aperitief. We hebben het eerst met 100.000 flessen. Hij had altijd al een zwak voor luxeproducten. In geprobeerd en dat was een onverhoopt succes. hetbegin kwamen daar niet veel druiven, persen Dankzij dit experiment is de champagne geëvolueerd of wijnkelders aan te pas, maar gaandeweg leerde van dessertwijn naar aperitiefwijn” hij wijnbouwers uit de champagnestreek kennen 6 en sprong de vonk over. Zo kocht hij zijn eerste emmer: “Welke druivensoorten wordener voor wijnstokken. jullie champagnes gebruikt?” 8 Paur-rrangors: “Chardonnay, pinot noir en pinot Toen hij met zijn eigen productie begon, liep Paul- meunier: Chardonnay zorgt voor een frisse, verfijnde champagne, de pinot noir geeft hem kracht en met Frangois Willy Bizet, wijnkoper bij Delhaize, tegen het lijf. Deze twee mannen hadden een droom: de pinot meunier brengen we de twee andere champagne inde markt zetten als “een lichte, frisse karakters samen” en vrolijke wijn die perfect als aperitief gedronken kan worden” in plaats van enkel bij het dessert. peumepe: “Voel je in jouw branche de effecten van Paul-François liet de cognac achterwege in het de klimaatopwarming?” productieproces (deze drank werd vroeger vaak paur-rRancors: “Zeker weten. Toen ik begon, werden gebruikt in champagnes) en maakte champagne op de druiven grosso modotussen5 en 15 oktober basis van een assemblage van chardonnaydruiven. geplukt. Tegenwoordig beginnen we op 25 augustusen Een ware revolutie! Zo werd champagne veel zijn weop 15 september al klaar. Dat is meer dan een N toegankelijker als aperitief. maand vroeger … Trouwens, bij ons zullen tegen 2023 alle bedrijfswagens elektrisch rijden. Maar om op de Vandaag staat Paul-Frangois aan het roer champagneterug te komen, we zijn ookeen vande van een wijngaard van zo’n 300 hectare in de pioniers in duurzame wijnteelt. We zijn al jaren bezig — champagnestreek. Al sinds het prille begin draagt hij om ons water- en energieverbruik afte bouwen, om het milieu een warm hart toe. Hij is ervan overtuigd ons afval beter te beheren, om insecten te bestrijden datde natuur enkel haar dierbaarste schatten vrijgeeft met biologische middelen en om de biodiversiteit als je haar met respect behandelt. Zo was hij de eerste in onze wijngaarden te verbeteren door andere ME. wijnbouwer die andere gewassen tussen zijn druiven gewassen tussen de wijnstokken te planten” plantte om de biodiversiteit te verbeteren. Wij zijn alvast fan. Maar we zijn ooktrots dat we vanaf het “Een wijnboer die van begin in Paul-Frangois geloofden en aan het succes . 4 van dit uitzonderlijke product hebben bijgedragen. J jn wijngaarden houdt, pumepe HEINE: “Hallo, hoe ben je op het idee wil er natuurlijk ook gekomen om een ‘Maison de Champagne’ te stichten goed zorg voor dragen.” naje rechtenstudies?” PAUL-FRANGOIS VRANKEN: “Goeiedag, Een opleiding puuappe: “Wat is jouw favoriete champagne?” rechten opent heel wat deuren. Je leert jezelf inte paur-rrangors: “Dat is een moeilijke vraag. Maar dekken en je onderneming te beschermen. Want als ikecht moet kiezen, dan vind ik de magnum voor een onderneming moet je veel met anderen La Demoiselle Tête de Cuvée (exclusief bij Delhaize, samenwerken. Vooral in ons geval, want ongeveer nvd.r)echttop” 70% van onze druiven komt van externe wijnbouwers. Westaan voortdurend in contact met hen om voor een. emmer: “Heb je een paar degustatietips voor ons?” optimale bevoorrading te zorgen. Kennis van het recht PAUL-FRANGO1S: “Natuurlijk. Wat betreft de komt in die context goed van pas” temperatuur, ser veer je een champagne best tussen Ten 9°C. Persoonlijk vind ik hem nog beter als je hem eunuappe: “Hoe benje tot de nauwe samenwerking een kwartiertje voordien uit de koelkast haalt, zodat > =— met Delhaize gekomen?” hij 12°C is. Ten tweede moet je hem uit grote glazen ES PAuz-rRANÇOIS: “We zijn in 1977 al beginnen drinken, zoals een tulpglas. Een flûte of fluitglasis samenwerken toen ik een bezoek kreeg van de voor mij achterhaald. Over een coupe heb ik niet echt toenmalige wijnkoper van Delhaize. Samen met een mening … Mijn vrouw drinkthaar champagne mijnheer Bizet hadden wetoen het idee om de cognac bijv. liefst uit een coupe. Er is ook niets mis met En uit de champagne te halen, want een wijnboer die van dat typisch vrouwelijke glas, vooral als je weet dat zijn wijngaarden houdt, wil de vruchten ervan niet champagne wereldwijd vooral dankzij vrouwen nodeloos transformeren. Zo werd onze champagne populair is geworden.” mnd 2 Ed 72 A 7 5 2-MienieuChampagnendd 55

Delhaize - Folder van 16.12.2019 tot 31.01.2020 - Pagina 56