Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

start to kook @

Asperges in O stappen

Asperges op z'n Vlaams 7

4 personen «40 min

20 witte asperges

6 Spar eieren

% bussel peterselie

150 g Spar boter (+ klontje boter)

nootmuskaat

natuurazijn

S

Schil de asperges van het kopje naar beneden*

en verwijder het houterige uiteinde.

Leg de asperges tijdens het schillen plat op een

omgekeerd potje en hou ze vast aan het kopje,

zo is er veel minder kans dat ze breken.

Kook de asperges in water met een klontje

boter en zout. Je hebt 2 opties: zet de asperges

es

op in koud water, laat opkoken, zet direct af en

a

laat even rusten in het water. Optie 2: kook het

9

water, leg de asperges erin, laat 4 à 5 min koken

À

en haal ze direct uit het kokende water.

e) .

Bewaar 1 di van het aspergekookvocht.

\

De asperges moeten zacht aanvoelen, maar nog

steeds een beetje krokant zijn.

em

Kook de eieren hard in water met een scheut

azijn.

Pel de eieren en hak fijn.

\

p

Was, pluk en hak de peterselie fijn.

Saus: neem 1 dl aspergekookvocht en zet op



het vuur.

7

10.

En

=]

%

Voeg de boter beetje per beetje al roerend toe

we

en laat kort opkoken.

4;

Voeg de gehakte eitjes en peterselie toe. Kruid

&

met zout, peper en nootmuskaat.

12

Voorzie 5 asperges per persoon en schik ze

ks

4

met de koppen naar links op een bord.

AS.

3

Verdeel het ei-peterseliemengsel over de

asperges en serveer.

*Met de schillen kan je een

overheerlijke aspergesoep maken.

Bekijk het filmpje

op www. mijnspar.bel

De asperges mogen gevust een beekje

zwemmen in het botersausje. Dat zal hun

vijke smaak alleen maar benadrukken.