Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 57
Hier is pagina 57 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
start to kook @
Asperges in O stappen
Asperges op z'n Vlaams 7
4 personen «40 min
20 witte asperges
6 Spar eieren
% bussel peterselie
150 g Spar boter (+ klontje boter)
nootmuskaat
natuurazijn
S
Schil de asperges van het kopje naar beneden*
en verwijder het houterige uiteinde.
Leg de asperges tijdens het schillen plat op een
omgekeerd potje en hou ze vast aan het kopje,
zo is er veel minder kans dat ze breken.
Kook de asperges in water met een klontje
boter en zout. Je hebt 2 opties: zet de asperges
es
op in koud water, laat opkoken, zet direct af en
a
laat even rusten in het water. Optie 2: kook het
9
water, leg de asperges erin, laat 4 à 5 min koken
À
en haal ze direct uit het kokende water.
e) .
Bewaar 1 di van het aspergekookvocht.
\
De asperges moeten zacht aanvoelen, maar nog
steeds een beetje krokant zijn.
em
Kook de eieren hard in water met een scheut
azijn.
Pel de eieren en hak fijn.
\
p
Was, pluk en hak de peterselie fijn.
Saus: neem 1 dl aspergekookvocht en zet op
”
het vuur.
7
10.
En
=]
%
Voeg de boter beetje per beetje al roerend toe
we
en laat kort opkoken.
4;
Voeg de gehakte eitjes en peterselie toe. Kruid
&
met zout, peper en nootmuskaat.
12
Voorzie 5 asperges per persoon en schik ze
ks
4
met de koppen naar links op een bord.
AS.
3
Verdeel het ei-peterseliemengsel over de
asperges en serveer.
*Met de schillen kan je een
overheerlijke aspergesoep maken.
Bekijk het filmpje
op www. mijnspar.bel
De asperges mogen gevust een beekje
zwemmen in het botersausje. Dat zal hun
vijke smaak alleen maar benadrukken.