Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

special ©

Aardappelbrood met tijm en rozemarijn «7

Kippensalade

1 brood « 35 min + rijzen: 2 u + oven: 30 min

van gebraden kip met

150 g Spar bloemige aardappelen

150 ml Boni melk

Fleur de Fagne

(geschild)

35 ml kookvocht van de aardappelen

4 personen « 25 min + oven: 2 min

430 g Soubry witte broodbloem

2 takjes tijm

10 g zout

2 takjes rozemarijn

2 gebraden Spar kippenbillen

15 g suiker

40 g Spar ongezouten boter

60 g Griekse yoghurt

11 g droge gist

1 Spar medium ei

50 g Boni mayonaise

2 Boni zoetzure augurken

2klBoni kappertjes

Kook de aardappelen gaar in water.

Bol het deeg op en laat 1 u, afge-

20 g geroosterde uitjes

Giet af, maar bewaar het kook-

dekt met een propere handdoek,

% bosje platte peterselie

vocht. Plet fijn tot puree.

rijzen, tot het verdubbeld is in

% bosje bieslook

volume.

% citroen

Snipper de blaadjes rozemarijn fijn

en rits de blaadjes van de takjes

Sla de lucht uit het deeg en vorm

cayennepeper

tijm.

van het deeg een vierkant.

200 g Fleur de Fagne

Sla de rechter- en linkerkant naar

Kneed de bloem met de suiker,

4 sneden brood

gist, melk, 35 ml kookvocht van de

het midden en sla de onder- en

aardappelen, 120 g puree, boter,

bovenzijde ook naar het midden.

tijm, rozemarijn en het ei kort met

Vorm een bol en laat nogmaals 1 u

1. Verwijder het vel van de gebraden

de hand of een keukenrobot met

rijzen in een kom of rijsmandje, af-

kippenbillen en snij het fijn.

kneedhaak. Voeg het zout toe en

gedekt met een propere handdoek

Nn

Pluk het vlees van de kippenbillen.

kneed verder tot een glad deeg,

Verwarm de oven voor op 200°C.

w

Snij de augurken in fijne blokjes.

>

Leg het deeg met de bolle kant

Snipper de platte peterselie en bies-

naar boven op een bakplaat met

look fijn.

bakpapier.

u

Meng de kip en het vel met de Griekse

10.

Zet in de oven en bak het brood

yoghurt, mayonaise, augurk, kap:

15 min op 200°C, 10 min op 190°C

pertjes, platte peterselie en bieslook.

en 5 min op 175°C.

Breng op smaak met citroensap,

2

Haal het brood uit de oven. Check

cayennepeper en zout.

a

of het gaar is door er op de onder-

Snij de Fleur de Fagne in plakjes van

kant op te kloppen. Klinkt het hol,

1cm.

dan is het voldoende gebakken.

Ss

Beleg een boterham met de plakjes

12. Laat afkoelen op een rooster.

Fleur de Fagne.

œ

Stop even onder de grill van de oven,

tot de kaas licht smelt.

Beleg met de kippensalade en werk af

met platte peterselie en geroosterde

uitjes.

un

Bloem van een kaas

IA

Fleur de Fagne heeft zijn naam niet

gestolen. De zachte witschimmelkaas heeft

de vorm van een bloem. En zijn zachte smaak is

Tre Stelle

Basilicata, Italië

al even liefelijk als zijn uiterlijk. Bovendien is hij op en

+ licht gouden kleur

top Belgisch, want afkomstig uit ‘het Land van Herve’,

« intens, puur parfum van

een van de kaasmekka's van België. Ontdek op p. 52

zomerbloemen en witte perzik

nog enkele van onze Belgische topkazen.

« frisse smaak met toetsen van

limoen en tropisch fruit

e

Ons vakmanschap drink je met verstand