Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

.>

mijn keuken @

=.

=”

Johan: “Gehakt is een van mijn favoriete

in Ee

ingrediënten omdat het zo veelzijdig is. Als

ik een ovenschotel met gehakt maak, is het

eerder een klassieke versie. Deze schotel met

ES de.

er

andijvie en spekjes lusten we thuis sowieso



kk

allemaal! Ik ga hem snel eens proberen.”

M's

ue

Ara

+

ei

ws

gr

er

6 personen « 45 min

3

1 kg Spar gemengd gehakt

3 wortelen

30 g Spar boter

Lel tomatenpuree

40g Boni bloem

8 dl Boni halfvolle melk

>

500 g Spar bloemige aardappelen

80 g Spar gemalen kaas

%andi

(+ extra om af te werken)

200 g Spar gerookte spekreepjes

1 à 2el Boni graantjesmosterd

?

nootmuskaat

A

SE

smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed. Laat

kort drogen op een zacht vuur. Voeg de koude melk toe en roer

3

goed door. Laat opkoken.

Voeg, naast het vuur, de geraspte kaas toe. Kruid naar eigen smaak

met zout, peper, nootmuskaat en graantjesmosterd.

Bak het gehakt krokant in schuimende boter.

Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Kruid met zout

en peper.

Schil en rasp de 3 wortels en voeg toe aan het gebakken gehakt.

schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en

zet op in koud, gezouten water.

Kook gaar en giet af. Plet de aardappelen en werk op tot een puree

fe

met een klontje boter en wat melk.

Bak het spek mooi krokant en laat uitdruppen op keukenpapier,

zodat het meeste vet weg is.

Snij de andijvie in 4 en verwijder de buitenste bladeren. Snij de rest

heel fijn en was grondig.

Meng de gesneden andijvie en het gebakken spek onder de puree.

Kruid met zout en peper.

FC]

Verwarm de oven voor op 180°C.

schik een laag van de stoemp in een vuurvaste

schotel.

Schik daarop het gehakt en druk plat. Overgiet met de kaassaus.

“a

Cornet (8,5%)

Werk af met een laagje gemalen kaas.

-

ji]

3

« subtiele vanilletoets

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende

+ eikenhoutsmaak

25 min.

Haal uit de oven en serveer warm.

a

ni

“in

=

4

7

Ons vakmanschap drink je met verstand

en

Be

>

x

Ee