Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 101


Hier is pagina 101 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.



Spar Folder 22.04.2021

Hier is pagina 101 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 101

rum® ED KLEUR g Rum in vijf Experts vinden het misschien wat stappen kort door de bocht, maar ruwweg, 1. Persing kan je rum onderverdelen volgens Kleur. Witte rum is gewoonlijk De sappen worden uit het suikerriet geperst om jong(er). Gouden rum rijpte kort het bijproduct melasse te en bevat mogelijk karamel. Don- kere rum rijpte langer en kan ook creëren. Sommige rum, vooral die in Franse stijl karamel bevatten. Spiced rum is een blend van (meestal gouden) gebruiken vers suikerrietsap of suikerrietsiroop. IGINE rum waaraan nog kruiden worden ds de 17de eeuw zijn de landen uit toegevoegd. Zwarte rum is wel- degelijk een categorie apart, want 2. Fermentatie Caraïben onlosmakelijk verbonden Na toevoeging van gisten rum. Slaven ontdekten t at je die krijgt zijn Kleur niet of slechts water vindt de fermentatie se tot alcohol kon fe: heel beperkt via rijping op houten. plaats. le vele scheeps! vaten. De toevoeging van me- Amerika en lasse, karamel of zelfs beide geeft 3. Distillatie geen tijd razend popult zwarte rum zijn donkere kleur en Distillatie gebeurt in een extra smaak. pot still (batchproces) of een Vroeger kon je rum nog m4 column still (continu proces) delen volgens de kolonisat tore: vd producerende land. Zo maakten onder Een pot still geeft hogere alcoholpercentages en meer meer Jamaica, Barbados en Trinidad Inlanden als Martinique en Guade- aroma's. In praktijk wordt de rum in Engelse stijl. Die werden in bat- loupe deden ze het nog anders, want meeste rum tegenwoordig ches gedistilleerd via pot stills - beeld de Franse stijl gebruikte geen melasse volgens column still gemaakt je grote koperen kuipen in - en stonden maar suikerrietsap. bekend om hun krachtige smaken, al dan niet geblend met een rum van pot still zoetigheid en prominente kruiden. Rum Tegenwoordig zet d in Spaanse stijl -denk aan Cuba, de toon. De meeste p den over naar Ì 4. Rijping in vaten Dominicaanse Republiek en Guatemala De rijpingsduur en mate van - distilleerden via een continu proces constante met kolomdestillatie. Beeld j je dan verkoling van het hout geeft rum zijn rijke kleur en unieke een lange pilaar met verd: smaak. Veel rum wordt Rum in Spaanse stijl kon variëre: gemaakt in bourbonvaten: licht en soepel tot rond en complex. 5. Blenden De meeste rumdranken zijn het resultaat van een blend. Producenten verkrijgen zo het juiste smaakprofiel en garanderen een constante Eu kwaliteit en een uniek LEEFTIJD EN % product. In tegenstelling tot bijvoorbeeld whisky, moet de leeftijd van een rum niet vermeld worden. Dat zou ook complex zijn, want het eindproduct is meestal een blend van verschillende rum. De hoeveelheid alcohol is een betere graadmeter om te weten met welke rum je te maken Maak je keuze tussen hebt. Gewoonlijk bevat een rum ongeveer 40% alcohol. De straffere varianten zijn Navy Strength (rond de 50%) P uitstekende vums en overproof (alles wat nog straffer is, vaak 75,5%) op p. 103 Ons vakmanschap drink je met verstand

Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 101