Spar - Folder van 22.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 37




Hier is pagina 37 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 22.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

special ©

Roodbaars met frisse roomsaus

gewokte juliennegroenten en

pommes duchesse

4 personen « 1 u +oven: 20 min

4 Spar roodbaarsfilets

1 sjalot

2 el Boni kappertjes

250 ml kippenbouillon

150 ml Boni culinaire room

1citroen

2 wortels

1 wit van prei

1 courgette

Cr

800 g Spar bloemige aardappelen

3 eigelen

nootmuskaat

me |

par ongezouten boter

arachideolie

% bosje dille

extra:

spuitzak met gekarteld spuitmondje

En

za

1

Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in

Ni

gezouten water. Giet af en laat even uitdampen op het

vuur. Plet tot een fijne puree. Roer de eidooiers, 40 g

boter, wat zwarte peper, wat zout en wat nootmuskaat

erdoor.

Doe de massa in een spuitzak met kartelmond en spuit

torentjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze voor

het serveren 15 à 20 min goudbruin in een voorver-

ER

ESS Da

warmde oven op 220°C

FE

w

Pel de sjalot en snipper fijn. Bak glazig in boter in een

QU nes

sauspan.

Roer de uitgelekte kappertjes erdoor. Blus met

kippenbouillon en room en laat inkoken tot de

gewenste sausdikte. Breng op smaak met zwarte peper,

zout en citroensap.

u

Schil de wortels en spoel de courgette en prei. Snij de

wortels, courgette en het wit van de prei in julienne.

a

Verhit wat arachideolie in een wok. Roerbak de julienne-

groenten beetgaar en kruid met zwarte peper en zout.

Ss

Verhit wat boter in een antikleefpan. Bak de roodbaars-

filet 2 min, draai om en zet het vuur uit. Kruid elke zijde

met zwarte peper en zout

co

Schik de gewokte juliennegroentjes in het midden van

iN

Eet

CHOUFH

La Chouffe Blond (7%)

het bord. Serveer de vis erop. Zet de pommes duchesse

ernaast en werk af met de roomsaus.

+ krachtig bier van hoge gisting

©

« toetsen van citrus en koriander

Snij de citroen in schijfjes en schik bij de vis. Werk het

gerecht af met wat dille

ri « lekker bittertje in de afdronk

Ons vakmanschap drink je met verstand