Carrefour - Folder van 22.02.2021 tot 22.03.2021 - Pagina 34




Hier is pagina 34 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 22.02.2021 tot 22.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

x

+8

al

it

ie

Ei

it

“Het volledige

r,

N

groeiproces verloopt

ecologisch en duurzaam”

A

rs

5

Penne met

peterseliepesto

en zalm met kruiden

en sesam

ef

=> ZON EN WATER

4 personen - Voorbereiding 15 min

Vegobelteelt alleen kruiden in potjes. Op die manier

Bereiding 20 min - Makkelijk -€€

blijven de producten langer vers, zowel in de keten als

thuis. En de productie is dan ook niet seizoens

gebonden, waardoor het tuinbouwbedrijf continu een

teentje knoflook | 80 g pijnboompitten

14 bosje bladpeterselie | 4 el geraspte

breed gamma aan diverse kruiden kan aanbieden.

Parmezaanse kaas | 320 penne olijfolie

Daarbij gaat uiterst veel aandacht uit naar het zo

zout, peper

milieuvriendelijk mogelijk werken, bevestigt Steven: “Al

VOORDE ZALM

het regenwater dat op onze serres valt, wordt

WAT KUN JE

opgevangen in grote bassins en gebruiken we om onze

4zalmfilets |2 tl olijfolie |4 tl sesamzaadjes

DOEN MET EEN

12.4 Provengaalse kruiden | zout, peper

planten water te geven. We hebben onze hall vol gelegd.

RESTJE VERSE

met zonnepanelen, en daarnaast hebben we onzeeigen

KRUIDEN?

D Breng een grote pan gezouten wa-

elektriciteitscentrale. Die centrale produceert de

ter aan de kook voor de pasta. Pel de

Maak kruidenboter.

Hak de kruiden fijn en

warmte die we nodig hebben om onze serreste

knoflook Rooster de pijnboompitten.

verwarmen”

Mx ze met de knoflook, de peterselie

meng ze met malse

boter, zout, peper en

en de Parmezaanse kaas. Voeg 2 el

LOKAAL EN MILIEUVRIENDELIJK

olifolie toe en mixtot een dikke pesto.

eventueel een beetje

geperste knoflook Rol

En daar blijft het niet bij: “Onze elektriciteitsinstallatie

Voeg indien nodig nog een beetje olie

toe.

de boter in bakpapier

produceert onvermijdelijk CO, maar die blazen we in

tot een worstje en laat

de serres, zodat de planten die tijdens hun groeiproces

@) verwarm de oven voor op 180°C.

opstijven in de koelkast.

kunnen omzetten in zuurstof. We vinden het uiterst

Snij de zalm in keine rechthoeken,

Vries ze in. Hak de

besprenkel ze met olifolie, strooi er de

belangrijk om alles lokaal te produceren en zetten.

sesamzaadjes en de Provencaalse krui

kruiden fijn en verdeel

daarbij alles op alles om de nadelen die daarmee

ze over de vakjes van

den over en kruid met zout en peper.

gepaard gaan om te zetten in voordelen”

Zet ongeveer 10 min in de oven

een ijsblokjesbalje.

Gieter een beetje

EEN ECHTE BELEVING

@) kook de pasta in het water volgens

olijfolie over en zet in de

de aanwijzingen op de verpakking.

diepvriezer. Voeg toe

De broers Lauwers zijn ook heel trots op het resultaat,

Giet ze af en schep er de pesto onder.

de kruiden zelf:“Het is een natuurlijk product met een

aan soep, sauzen,

Serveer bij de zalm.

lekkere smaak die de gebruiker ook nog eens een

Maak kruidenazijn.

Duw de kruiden

aangename beleving bezorgt. Onze verse kruiden.

brengen altijd de lente op ons bord, en dat het hele jaar

simpelweg in een

DDO

fles azijn. Heerlijk om

door! Je kan ze niet alleen gebruiken bij het koken,

PER PORTIE 1061 CALI 5 VETTEN

maar je kan er ook thee van maken of ze gebruiken als

1946 KOOLHYDRATEN 15,16 SUIKERS

salades op smaakte

14,9 GVEZES 1456 ETTEN

brengen.

garnering”, besluit Steven.

34 Carrefour Food Magazine | maart 2021