Carrefour - Folder van 22.02.2021 tot 22.03.2021 - Pagina 34
Hier is pagina 34 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 22.02.2021 tot 22.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
x
+8
al
it
ie
Ei
it
“Het volledige
r,
N
groeiproces verloopt
ecologisch en duurzaam”
A
rs
5
Penne met
peterseliepesto
en zalm met kruiden
en sesam
ef
=> ZON EN WATER
4 personen - Voorbereiding 15 min
Vegobelteelt alleen kruiden in potjes. Op die manier
Bereiding 20 min - Makkelijk -€€
blijven de producten langer vers, zowel in de keten als
thuis. En de productie is dan ook niet seizoens
gebonden, waardoor het tuinbouwbedrijf continu een
teentje knoflook | 80 g pijnboompitten
14 bosje bladpeterselie | 4 el geraspte
breed gamma aan diverse kruiden kan aanbieden.
Parmezaanse kaas | 320 penne olijfolie
Daarbij gaat uiterst veel aandacht uit naar het zo
zout, peper
milieuvriendelijk mogelijk werken, bevestigt Steven: “Al
VOORDE ZALM
het regenwater dat op onze serres valt, wordt
WAT KUN JE
opgevangen in grote bassins en gebruiken we om onze
4zalmfilets |2 tl olijfolie |4 tl sesamzaadjes
DOEN MET EEN
12.4 Provengaalse kruiden | zout, peper
planten water te geven. We hebben onze hall vol gelegd.
RESTJE VERSE
met zonnepanelen, en daarnaast hebben we onzeeigen
KRUIDEN?
D Breng een grote pan gezouten wa-
elektriciteitscentrale. Die centrale produceert de
ter aan de kook voor de pasta. Pel de
Maak kruidenboter.
Hak de kruiden fijn en
warmte die we nodig hebben om onze serreste
knoflook Rooster de pijnboompitten.
verwarmen”
Mx ze met de knoflook, de peterselie
meng ze met malse
boter, zout, peper en
en de Parmezaanse kaas. Voeg 2 el
LOKAAL EN MILIEUVRIENDELIJK
olifolie toe en mixtot een dikke pesto.
eventueel een beetje
geperste knoflook Rol
En daar blijft het niet bij: “Onze elektriciteitsinstallatie
Voeg indien nodig nog een beetje olie
toe.
de boter in bakpapier
produceert onvermijdelijk CO, maar die blazen we in
tot een worstje en laat
de serres, zodat de planten die tijdens hun groeiproces
@) verwarm de oven voor op 180°C.
opstijven in de koelkast.
kunnen omzetten in zuurstof. We vinden het uiterst
Snij de zalm in keine rechthoeken,
Vries ze in. Hak de
besprenkel ze met olifolie, strooi er de
belangrijk om alles lokaal te produceren en zetten.
sesamzaadjes en de Provencaalse krui
kruiden fijn en verdeel
daarbij alles op alles om de nadelen die daarmee
ze over de vakjes van
den over en kruid met zout en peper.
gepaard gaan om te zetten in voordelen”
Zet ongeveer 10 min in de oven
een ijsblokjesbalje.
Gieter een beetje
EEN ECHTE BELEVING
@) kook de pasta in het water volgens
olijfolie over en zet in de
de aanwijzingen op de verpakking.
diepvriezer. Voeg toe
De broers Lauwers zijn ook heel trots op het resultaat,
Giet ze af en schep er de pesto onder.
de kruiden zelf:“Het is een natuurlijk product met een
aan soep, sauzen,
Serveer bij de zalm.
lekkere smaak die de gebruiker ook nog eens een
Maak kruidenazijn.
Duw de kruiden
aangename beleving bezorgt. Onze verse kruiden.
brengen altijd de lente op ons bord, en dat het hele jaar
simpelweg in een
DDO
fles azijn. Heerlijk om
door! Je kan ze niet alleen gebruiken bij het koken,
PER PORTIE 1061 CALI 5 VETTEN
maar je kan er ook thee van maken of ze gebruiken als
1946 KOOLHYDRATEN 15,16 SUIKERS
salades op smaakte
14,9 GVEZES 1456 ETTEN
brengen.
garnering”, besluit Steven.
34 Carrefour Food Magazine | maart 2021