Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 92
Hier is pagina 92 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.

Hier is pagina 92 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 92
| | ft | 1) | | | | } ail | | Wijnmaken is vaak een familiezaak en dat is bij Moretti Polegato niet anders. Op de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene, in het 1 {| noordoosten van Italië, hebben we afgesproken met Giancarlo. sl Hij behoort tot de derde generatie van de gepassioneerde familie TA } a “Mij moet je niet op de foto zetten, fotografeer beter de heuvels”, : ij zegt hij meteen. “Op deze 1.700 hectare wijngaard werken zo'n 600 Ee! pese wijnboeren aan onze wijnen uit het gamma La Gioiosa. Prachtig me =. in toch? De steile heuvels en het uitstekende klimaat zijn de perfecte omstandigheden voor de gleradruif.” Droomlocatie Die witte druif heette oorspronkelijk pro- secco. Maar om verwarring met het type Prosecco wordt uitsluitend in het noord- “Want op een bepaald moment moeten schuimwijn en het dorpje te vermijden, oosten van Italië gemaakt. In vijf provincies we het proces stopzetten”, zegt Giancarlo. veranderde de naam naar glera. “Het is de van Veneto en vier van Friuli, om precies “Anders consumeert de gist alle suikers.” perfecte proseccodruif”, vertelt Giancarlo, te zijn. Het gebied wordt afgebakend door De hoeveelheid suiker die op dat moment “want hij heeft een lichte structuur, weinig de rivier Piave in het oosten en de Adria- overblijft, bepaalt of de prosecco dry, extra tische Zee in het zuiden. In het noorden suikers, een hoge zuurtegraad en frisse dry of brut is. Die laatste bevat dus het aroma's. Al sinds de Romeinse tijd wordt hij bieden de Dolomieten bescherming. Al deze minste suiker. hier geteeld. Hij is onlosmakelijk verbonden factoren hebben een gunstig effect op het met onze regio.” klimaat en het landschap. Zo heerst er een “In de stalen tanks is er veel minder con- mild microklimaat en is ook de ondergrond tact met het bezinksel. Dat zorgt ervoor zeer geschikt. De wijnstokken groeien op dat de fruitige kenmerken meer tot hun naar het zuiden gerichte hellingen, op een recht komen. En ook belangrijk: de mé- hoogte van 50 tot 500 meter. thode Charmat is efficiënter. Dat verklaart voor een groot stuk waarom prosecco Stalen tanks goedkoper is dan champagne.” ï ek Prosecco wordt anders gemaakt dan champagne. Giancarlo licht het voor ons Prosecco kan dus ook makkelijker in grote rn toe:“We gebruiken geen methode tradi- hoeveelheden gemaakt worden. Gelukkig r tionnelle maar de methode Charmat. Het maar, want de vraag nam de voorbije vijf grootste verschil is dat de tweede gisting jaar met ongeveer een derde toe. Tegen- niet gebeurt in de fles, maar in grote sta- woordig wordt wereldwijd zelfs meer pro- len vaten. Daarin voegen we suiker en gist secco dan champagne verkocht. Als je wil toe. Zo ontstaat koolzuurgas dat niet kan begrijpen waarom, volstaat het om onze Ai FE er ontsnappen en oplost in de wijn.” jonge, levendige, frisse en fruitige prosec- co's van het gamma La Gioiosa in huis te halen. La Gioiosa, dat betekent trouwens Hoe langer de wijn in de vaten blijft, hoe fijner de bubbels en hoe aangenamer het ‘het vreugdevolle’. “Want prosecco drinken 148 mondgevoel. Reken op 20 à 30 dagen. maakt je toch altijd gelukkig?” knipoogt Giancarlo. En Pe nn re hm Art er 4 um = vr Fee
Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 92