Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

f

24

mijn keuken @

——

DT

ee

99 Virginie: “We eten bewust

#0

weinig vlees.Kikkererwten en

$

andere peulvruchten zijn een perfect

=.

alternatief! Ik verwerk ze vaak in een

u,

he,

curry, een van mijn lievelingsgerechten.”

Geen curry zonder …

kikkererwten

Led

Ze zitten bomvol eiwitten. Daarom zijn ze de perfecte

u A

|

vleesvervanger. Daarnaast zijn ze rijk aan vezels, vitamine

VE

B en ijzer. De kleine erwten leveren dus heel wat gezonde

voordelen op.

jer

V

Kikkererwken in bokaal zijn al gekookt.

a à

Even afspoelen, laten uitlekken en toevoegen!

W

4 personen + 30 min

1 grote bloemkool

1el gemalen koriander

150 g kikkererwten

1 el gemalen komijn

100 g Spar cashewnoten

1 kl kurkuma

400 ml Boni Selection kokosmelk

1 kl garam masala

50 g gember

1 kl pilipili

4 tenen look

rijstolie

1 groene chilipeper

potje verse koriander

2 grote uien

1 citroen

LE}

1el tomatenpuree

+

Snij de bloemkool in roosjes.

7

beed

Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.

eo

À

à

3

Pel de look en schil de gember. Snij in stukjes samen met de chilipeper. Doe

Hr

in het hakmolentje en mix tot puree.

mA

5

Pel de uien en snipper fijn. Fruit ze in rijstolie. Voeg de gemberpuree toe

à N

en roerbak enkele min. Voeg de tomatenpuree, het korianderpoeder, de

da

NS

komijn, de kurkuma en de pilipili toe en roerbak.

lij

À

A À

=

E

Schep de bloemkoolroosjes erdoor en roer tot ze helemaal met specerijen

bedekt zijn.

Overgiet met de kokosmelk. Laat sudderen tot de bloemkool net gaar is.

En

f

Er

Er

Voeg de kikkererwten, de garam masala en het zout toe en laat nog 5 min

\

sudderen.

oo

Bak de cashewnoten goudbruin in 1 el rijstolie op een hoog vuur. Haal uit

de pan.

vo

Werk de bloemkoolcurry af met gebakken cashewnoten, fiingesneden

koriander en een kneepje citroensap.