Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 24


Hier is pagina 24 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Spar Folder 01.02.2020

Hier is pagina 24 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 24

Puur vakmanschap Agnès Meilhac, de directeur van “Met een speciale brieschep (la pelle à de kaasmakerij in Raival en Meuse brie), gedefinieerd in le syndicat du Brie én president van l'Union Syndicale de Meaux, scheppen we de wrongel in de Interprofessionnelle de Défense, de Gestion un. kaasvormen. Die hebben een diameter van et de Contröle du Brie de Meaux et du Brie ir Lm 36 à 37 centimeter. In tegenstelling tot vele de Melun, heeft haar hart verloren aan andere kazen wordt brie niet geperst. We Brie de Meaux. In beide functies waakt zetten de vormen op roosters, zo kunnen de ze nauwgezet over de kwaliteit van de kazen uitlekken en start de fermentatie.” kazen. Agnès: “Brie de Meaux AOP heeft 1 een beschermde oorsprongsbenaming. Hij EX mag dus enkel via een bepaald procedé | — Het scheppen van de wrongel N in de vormen met 'la pelle ä brie'. met vooropgestelde criteria geproduceerd worden. Die werden vastgelegd in le syndicat du Brie de Meaux. We beginnen —_ bij het begin: de melk. Brie de Meaux pee en, maken we met rauwe melk. Die halen Î + € we dagelijks op bij boeren rondom de kaasmakerij. Per jaar halen we zo'n 15 miljoen liter melk op om de Brie de Meaux te produceren. En voor één kaas hebben we vi 24 liter nodig.” & id re “Eerst controleren we de melk, alvorens “De dag erna halen we de kazen uit de ze te stockeren in maturisatietanks en er vorm en worden ze drooggezouten. We melkzuurfermenten aan toe te voegen. leggen de kazen opnieuw op de roosters De volgende dag verwarmen we de melk en zetten de roosters wat schuin, zodat de tot 37 graden Celsius en vullen we er bak- overtollige wei eraf druipt. Dan bespuiten ken van 100 liter mee. We doen er dierlijk we ze met penicillium of penseelschimmel, stremsel bij en stremmen de melk. Dat wat de kaas zijn mooie witte korst geeft duurt zeven tot acht minuten. Vervolgens en laat rijpen. Een robot draait de kazen en snijden we de wrongel fijner. Zo komt de vervolgens gaan ze naar de rijpingskelders. wei bovendrijven.” Daar zal de schimmel zich verder ontwik- Kd kelen.” ns = 1 a = 4 4 non see | nl = ED ( | Li eres EN “| ] h hm dl D —— — cl À — — = me H f Zi (4 nn. = | 1 5 (a Pa u Fo Pan en, | 1 G > <> MN

Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 24