Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 82




Hier is pagina 82 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIJN LIEVELINGSGERECHT

Frederik: “Veel mensen hebben schrik om risotto te maken. Toch is

het niet moeilijk. De hoeveelheid bouillon tegenover rijst moet wel

helemaal juist zitten. Met een goed recept lukt het dus zeker!

u

2

EN

Ik

nm

he.

u

|

Fa

FA

ed

RAe

ER

tE

e

Risotto met paddenstoelen en broccolini

2 personen » 25 min

200 g Boni Selection risottorijst

3 Spar Parijse champignons

Parmezaanse kaas

4 dl gevogeltefond

200 g bospaddenstoelen

klontje boter

3 teentjes look

1 verpakking triomix

Boni Selection olijfolie

pe

1dl witte wijn

(witte champignons,

extra:

2 sjalotten

kastanjechampignons en

serveerring (D 10 à 12 cm)

1 verpakking broccolini

oesterzwammen)

a:

Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper

12. Giet, als de eerste gevogeltefond volledig

alles fijn.

opgenomen is, nog wat fond bij de risotto.

E

Stoof aan in olijfolie, maar laat ze niet

Blijf af en toe roeren. Herhaal dit tot alle

kleuren.

fond opgebruikt is en de rijst beetgaar is.

13

Verwarm olijfolie in een pan. Voeg de

Voeg de risotto toe en laat even

meebakken. Kruid met peper en zout.

verschillende champignons (behalve de

Blus met de witte wijn en laat opkoken.

rondjes) toe en 1 teentje look. Bak op een

Snij 6 Parijse champignons in kleine stukjes

hoog vuur. Voeg een klontje boter toe en

(= duxelles). Voeg toe aan de rijst.

kruid met peper en zout.

14.

Giet er een beetje gevogeltefond bij. Roer af

Voeg, als de rijst beetgaar is, de

ils

en toe.

Parmezaanse kaas toe en laat smelten.

Snij 2 grotere champignons in fijne schelletjes

15.

Doe er een klontje boter bij en laat ook dit

en steek rondjes uit de champignonsneetjes.

smelten.

Reinig de broccolini en snij wat bij. Bak de

16

Zet een grote serveerring in het midden van

broccolini in een klontje boter.

het bord. Vul de ring met risotto.

Spoel de bospaddenstoelen kort en laat

17.

Haal de ring weg en schik de broccolini erop.

18.

Verdeel de verschillende soorten

drogen op een handdoek.

4

10.

Rasp de Parmezaanse kaas.

paddenstoelen erop. Werk af met rondjes

EL

Snij de champignons van de triomix in grote

rauwe champignon.

stukken.