Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 77
Hier is pagina 77 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
kookduel ®
Tajine met konijn
Hutsepot met lamsragout
4 personen » 2 u 35 min
4 personen e 2 u 30 min
1 konijn (versneden, zonder organen)
500 g lamsragout (met been)
Lui
200 g lamsmerguez
1 courgette
150 g gezouten spek
200 g wortel
Saffraan
(dik gesneden)
30 g gember
200 g ui
1 rode chilipeper
gerft het
200 g Spar Laurette-aardappelen
50 g Spar gedroogde abrikoos
200 g groene kool
konijn een
Lel ras el hanout
250 g raapjes
1 kl kaneel
100 g spruitjes
mooie, gouden
Aavdse smaken
3 el Boni Selection honing
1 kl currypoeder
80 g Spar cashewnoten
kleur.
1 kl paprikapoeder
2 tenen look
alom, met groene
cayennepeper
1 dopje saffraan
a
1,5 | kippenbouillon
Boni Selection olijfolie
2 takken rozemarijn
kool, spruitjes en
1 tak tijm
vaapjes.
1
Bestrooi het konijn met olijfolie en saffraan. Laat 15 min
1 laurierblad
marineren.
Spar boter
Pel de ui en snij in halve ringen.
w
Schil de gember en rasp fijn.
Pel de ui en snij grof.
Verwijder de steel en zaadjes van de chilipeper en snipper
Pel de look en plet fijn met een lookpers.
fijn.
Snij het spek in brede stukken.
Schil de wortel. Snij de wortel en courgette in halve
Smelt boter in een kookpot met dikke bodem.
plakjes.
UT PB W ND
Bak de lamsragout aan alle zijden krokant. Bak niet te veel in
Verhit olijfolie in de tajine en bak het konijn goudbruin
1 keer, zodat het mooi krokant kan bakken.
aan alle zijden.
Haal uit de kookpot en bak de lamsmerguez mooi bruin aan
Leg de ui, wortel, chilipeper en gember erop.
alle zijden.
Bestrooi met ras el hanout en kaneel.
Snij de worst in stukken en bewaar apart.
Bevochtig met 200 ml water en laat afgedekt 1 u 30 min
Roerbak het spek met de uien en de look in de kookpot tot
rustig stoven op een zacht vuur.
de uien glazig zijn.
10.
Snij de gedroogde abrikozen in 2.
Bestrooi met curry- en paprikapoeder.
a.
10.
Leg ze samen met de courgette, honing en cashewnoten
Voeg de lamsragout weer toe en blus met de kippenbouillon.
in de tajine en laat afgedekt nog 15 min stoven.
11
Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe en laat 1 u afgedekt
12. Laat zonder deksel nog 10 min inkoken.
zachtjes koken.
13
. Kruid met cayennepeper en zout.
12
Snipper de groene kool fijn.
13
Was de raapjes en snij in 6 parten.
14
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij het
CM
voetje kruislings in.
15.
Schil de aardappelen en snij in stukken.
en
I
16.
Voeg de spruitjes en aardappelen toe en laat afgedekt
15 min koken.
Zelf ta
ine
5
17.
Laat de raapjes, merguez en groene kool nog 10 min mee
Ÿ
garen.
leven maken?”
18
=
Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier.
Volg de kookworkshop
19.
Kruid met zwarte peper en zout.
‘Tajine open u' bij Colruyt
Group Academy.
Leffe Bruin (6,5%)
C2
diepe kleur
Meer info? Surf naar
COLRUYTGROUP
romige smaak met aroma's van
ACADEMY
koffie, vanille en kruidnagel
sassen sn
www.colruytgroupacademy.be
volle, lichtzoete smaak