Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kookduel ®

Tajine met konijn

Hutsepot met lamsragout

4 personen » 2 u 35 min

4 personen e 2 u 30 min

1 konijn (versneden, zonder organen)

500 g lamsragout (met been)

Lui

200 g lamsmerguez

1 courgette

150 g gezouten spek

200 g wortel

Saffraan

(dik gesneden)

30 g gember

200 g ui

1 rode chilipeper

gerft het

200 g Spar Laurette-aardappelen

50 g Spar gedroogde abrikoos

200 g groene kool

konijn een

Lel ras el hanout

250 g raapjes

1 kl kaneel

100 g spruitjes

mooie, gouden

Aavdse smaken

3 el Boni Selection honing

1 kl currypoeder

80 g Spar cashewnoten

kleur.

1 kl paprikapoeder

2 tenen look

alom, met groene

cayennepeper

1 dopje saffraan

a

1,5 | kippenbouillon

Boni Selection olijfolie

2 takken rozemarijn

kool, spruitjes en

1 tak tijm

vaapjes.

1

Bestrooi het konijn met olijfolie en saffraan. Laat 15 min

1 laurierblad

marineren.

Spar boter

Pel de ui en snij in halve ringen.

w

Schil de gember en rasp fijn.

Pel de ui en snij grof.

Verwijder de steel en zaadjes van de chilipeper en snipper

Pel de look en plet fijn met een lookpers.

fijn.

Snij het spek in brede stukken.

Schil de wortel. Snij de wortel en courgette in halve

Smelt boter in een kookpot met dikke bodem.

plakjes.

UT PB W ND

Bak de lamsragout aan alle zijden krokant. Bak niet te veel in

Verhit olijfolie in de tajine en bak het konijn goudbruin

1 keer, zodat het mooi krokant kan bakken.

aan alle zijden.

Haal uit de kookpot en bak de lamsmerguez mooi bruin aan

Leg de ui, wortel, chilipeper en gember erop.

alle zijden.

Bestrooi met ras el hanout en kaneel.

Snij de worst in stukken en bewaar apart.

Bevochtig met 200 ml water en laat afgedekt 1 u 30 min

Roerbak het spek met de uien en de look in de kookpot tot

rustig stoven op een zacht vuur.

de uien glazig zijn.

10.

Snij de gedroogde abrikozen in 2.

Bestrooi met curry- en paprikapoeder.

a.

10.

Leg ze samen met de courgette, honing en cashewnoten

Voeg de lamsragout weer toe en blus met de kippenbouillon.

in de tajine en laat afgedekt nog 15 min stoven.

11

Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe en laat 1 u afgedekt

12. Laat zonder deksel nog 10 min inkoken.

zachtjes koken.

13

. Kruid met cayennepeper en zout.

12

Snipper de groene kool fijn.

13

Was de raapjes en snij in 6 parten.

14

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij het

CM

voetje kruislings in.

15.

Schil de aardappelen en snij in stukken.

en

I

16.

Voeg de spruitjes en aardappelen toe en laat afgedekt

15 min koken.

Zelf ta

ine

5

17.

Laat de raapjes, merguez en groene kool nog 10 min mee

Ÿ

garen.

leven maken?”

18

=

Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier.

Volg de kookworkshop

19.

Kruid met zwarte peper en zout.

‘Tajine open u' bij Colruyt

Group Academy.

Leffe Bruin (6,5%)

C2

diepe kleur

Meer info? Surf naar

COLRUYTGROUP

romige smaak met aroma's van

ACADEMY

koffie, vanille en kruidnagel

sassen sn

www.colruytgroupacademy.be

volle, lichtzoete smaak