Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ja)

A:

i

zo

101

®

ne

Salade van pomelo

a —

gemarineerd met

steranijs, oranjebloesem

en gember «2

4 personen e 40 min + marineren: 30 min

U

AN PON

marinade:

10 g koriander-

DAS

su

ROMA vo)

80 ml rijstazijn

blaadjes

40 g suiker

1 kg pomelo

TS

Mango en

1 el oranjebloesem-

10 g muntblaadjes

AEN,

y

water

4 kleine sjalotjes

2 stuks steranijs

60 g waterkers

1 kaneelstokje

2 kl arachideolie

15 g verse gember

Lel limoensap

2 rode chilipepers

2 kl Spar sesam-

salade:

zaadjes

1 kleine, groene

Spar pindanoten

zeezout

mango

#

Marinade: verwarm de rijstazijn in een

steelpannetje en los de suiker er al roerend

inop

Neem de pan van het vuur en voeg

steranijs, oranjebloesemwater en een

ue

gebroken stokje kaneel toe.

Schil de gember en snij in fijne reepjes

F1

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en

A

snij het vruchtvlees fijn

Voeg de chilipeper en gember bij het

15

2;

We

azijnmengsel

+

Salade: schil de pomelo tot op het

re

vruchtvlees en snij met een scherp

mesje de partjes van tussen de

Er |

witte vliezen uit (= peler à vif)

re.

Snij de partjes in stukken. Overgiet

De

met marinade en laat minstens

T

a

Pr

30 min rusten.

vet

RE

4

Schil de mango en snij het vrucht-

vlees in reepjes.

Le”

Pel en snij de sjalotjes in dunne plakjes.

Verwijder steranijs en kaneelstokjes

Giet de pomelostukjes af en hou het

marinadevocht bij

#4

10.

|



F

F

Doe de pomelostukjes in een serveerschaal

Fi

A

samen met de gember en chili. Schep er 3 el

M

B

marinadevocht door.

ie

5

11

Schep de mango, olie, limoensap, sjalot,

%

vellen

waterkers, koriander en munt erdoor en

sel

Ir.

nf

Û

bestrooi met een snuif zeezout.

12

Schep voorzichtig om en voeg indien nodig

Tripel Karmeliet (8,4%)

nog wat marinade toe.

- karaktervol driegranenbier

13,

Hak de pindanoten grof.

+ kruidig en mild bitter

14

Werk de salade vlak voor het serveren af

=

+» gebrouwen volgens een bierrecept uit 1679

met sesamzaadjes en gehakte pinda’s

ET;

a

Arn

med

pe

an