Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ja)
A:
i
zo
101
®
ne
Salade van pomelo
a —
gemarineerd met
steranijs, oranjebloesem
en gember «2
4 personen e 40 min + marineren: 30 min
U
AN PON
marinade:
10 g koriander-
DAS
su
ROMA vo)
80 ml rijstazijn
blaadjes
40 g suiker
1 kg pomelo
TS
Mango en
1 el oranjebloesem-
10 g muntblaadjes
AEN,
y
water
4 kleine sjalotjes
2 stuks steranijs
60 g waterkers
1 kaneelstokje
2 kl arachideolie
15 g verse gember
Lel limoensap
2 rode chilipepers
2 kl Spar sesam-
salade:
zaadjes
1 kleine, groene
Spar pindanoten
zeezout
mango
#
Marinade: verwarm de rijstazijn in een
steelpannetje en los de suiker er al roerend
inop
Neem de pan van het vuur en voeg
steranijs, oranjebloesemwater en een
ue
gebroken stokje kaneel toe.
Schil de gember en snij in fijne reepjes
F1
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en
A
snij het vruchtvlees fijn
Voeg de chilipeper en gember bij het
15
2;
We
azijnmengsel
+
Salade: schil de pomelo tot op het
re
vruchtvlees en snij met een scherp
mesje de partjes van tussen de
Er |
witte vliezen uit (= peler à vif)
re.
Snij de partjes in stukken. Overgiet
De
met marinade en laat minstens
T
a
Pr
30 min rusten.
vet
RE
4
Schil de mango en snij het vrucht-
vlees in reepjes.
Le”
Pel en snij de sjalotjes in dunne plakjes.
Verwijder steranijs en kaneelstokjes
Giet de pomelostukjes af en hou het
marinadevocht bij
#4
10.
|
“
F
F
Doe de pomelostukjes in een serveerschaal
Fi
A
samen met de gember en chili. Schep er 3 el
M
B
marinadevocht door.
ie
5
11
Schep de mango, olie, limoensap, sjalot,
%
vellen
waterkers, koriander en munt erdoor en
sel
Ir.
nf
Û
bestrooi met een snuif zeezout.
12
Schep voorzichtig om en voeg indien nodig
Tripel Karmeliet (8,4%)
nog wat marinade toe.
- karaktervol driegranenbier
13,
Hak de pindanoten grof.
+ kruidig en mild bitter
14
Werk de salade vlak voor het serveren af
=
+» gebrouwen volgens een bierrecept uit 1679
met sesamzaadjes en gehakte pinda’s
ET;
a
Arn
med
pe
an