Spar - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 50




Hier is pagina 50 van 100 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ramen met

Mix tot een gladde romige bouillon.

Saus: smelt de boter en roer de bloem

Voeg de sojasaus, de rijstazijn, het

erdoor tot een roux. Giet al roerend

kastanjechampignons

zout en de kokosolie toe en mix

de kippenbouillon in scheutjes erbij

nogmaals.

telkens als de saus indikt. Roer de

en geroosterde

10.

Topping: kook de eieren 5 min. Laat

room erdoor en breng op smaak met

aubergine «7

schrikken en helemaal afkoelen in

peper en zout.

4 personen e 1u

ijswater.

Schep de balletjes, champignons en

11

Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

stukken kip door de saus. Breng verder

bouillon:

12

Bak de shiitake in olie, blus met soja-

op smaak met citroensap.

1,5 | groentebouillon

saus en laat licht karamelliseren.

Verwarm de bladerdeegpasteitjes.

13

300 g butternut

Rooster de sesamzaadjes en vijzel ze

Vul ze met de kippenragout en

100 g kastanjechampignons

grof.

bestrooi met peterselie. Serveer met

14

2 uien

Breng een pot met licht gezouten

tuinkers en een partje citroen.

3 tenen look

water aan de kook en kook de

2,5 el Spar olie

noedels beetgaar. Koel onder

1el gerookt paprikapoeder

stromend water.

15

3 cm verse gember

Verdeel de noedels, aubergine,

75 ml sojasaus

shiitake en spinazie over voor-

verwarmde kommen.

3 el rijstazijn

4 el kokosolie

16

Giet de kokende bouillon erover.

2 kl zout

17.

Pel de eieren, snij ze doormidden en

vulling:

schik in de soep.

18

1 aubergine

Bestrooi met lente-ui, zout en

4x 90 g udonnoedels

gevijzelde sesam.

Lekker met Boni Selection

19

topping:

Druppel er pikante olie naar smaak

aardappelkroketten op

200 g shiitake

over en serveer.

grootmoeders wijze!

scheut sojasaus

100 g Spar jonge spinazieblaadjes

SR nn cm RE ne nr nn rte Et

2 lente-uitjes

1el Spar sesamzaadjes

Snel koninginnenhapje

4 Spar eieren (op kamertemperatuur)

pikante olie (chili en look)

4 personen e 1u

Koninginnenhapje

25

Verwarm de oven voor op 250°C.

1 kant-en-klaar gegrilde kip

Vol-au-vent,

2

Vulling: snij de aubergine in de

200 g soepballetjes

vidé of koninginnenhapje

lengte open en kerf kruiselings in.

1 verpakking gesneden kastanje-

verwijzen naar één en

Bestrijk met olie en kruid met zout.

champignons

hetzelfde gerecht: het iconische

Laat garen in de oven tot je het

Spar boter

bladerdeeggebakje gevuld met

vruchtvlees uit de schil kan lepelen.

4 Spar bladerdeegpasteitjes

kippenragout.

Hou opzij voor de afwerking.

1 citroen

tuinkers

Bouillon: pel de uien. Snij de butter-

Herkomst

nut in blokjes en de uien in partjes.

Spar fijngesneden peterselie

Mogelijk zou de Franse kok Marie-

saus:

Pel de look. Leg alles op een bakplaat.

Antoine Carême (1748-1833) de

Snij de kastanjechampignons in 2.

100 g Spar boter

uitvinder zijn van vol-au-vent. En

Meng onder de uien, look en butter-

100 g Boni Selection bloem

zoals zoveel gerechten gebeurde

nut. Schep er 3 el olie en 1 el gerookt

11 kippenbouillon

dat per abuis. Hij zou voor zijn

2 dl Boni Selection room

paprikapoeder door. Zet 15 min in de

bereiding met kippenragout

voorverwarmde oven.

% citroen

bladerdeeg, in plaats van het

Draai de oven lager naar 220°C en

voorziene kruimeldeeg gebruikt

laat nog 15 min roosteren.

Verwarm de oven voor op 180°C.

hebben. Toen hij in de oven uit het

Breng de groentebouillon aan de

Verwijder het vel van de kip. Haal het

platte deeg een torentje zag rijzen

kook. Voeg de geroosterde groente-

vlees van de beenderen en snij even-

riep hij:“Il vole au vent”, oftewel

tueel in stukken.

mengeling toe. Schraap het aanbak-

“Hij vliegt in de lucht”. Vol-au-vent

sel los en voeg toe.

Stoof de kastanjechampignons even

was geboren!

Pel de gember en hak grof. Voeg de

aan in weinig boter. Kruid met peper

gember toe en laat 20 min sudderen

en zout.

onder deksel.