Carrefour - Folder van 25.10.2021 tot 29.11.2021 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 71 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 25.10.2021 tot 29.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ass

&

EXCLUSIVITEIT | bij Carr

Ur

ineen

aparte

MEER DAN 155 GELABELDE PRODUCTEN

Elke maand komen 10 Belgische chefs samen, allemaal leden

le

van de vereniging The Mastercooks of Belgium, om een selectie

van Carrefour-producten te testen, evalueren en het label toe te

6

kennen. Vandaag hebben al meer dan 155 producten van het

Br

merk Carrefour dat label gekregen.

A

ZZ

In 2014 begon een samenwerking

“Selected by De Meesterkoks van

krijgen, moet het

tussen Carrefour en de vereniging

België te mogen dragen, moet het

Meesterkoks van België,

product 7/10 halen. Dat lijkt weinig,

tegenwoordig The Mastercooksof

maar: “Geloof me, dat wordt niet zo

Belgium. Het idee kwam van Luc

snel toegekend”, benadrukt Eric

merk Carrefour. “Ik ben ver-

Bonfond, kwaliteitsdirecteur bij

Patigny, Chef-Culinair Adviseur bij

Carrefour, en Pierrot Fonteyne,

Carrefour België, die de producten

antwoordelijk voorde smaak en de

chef-kok en medeoprichter van de

selecteert die aan de Mastercooks

benaming van die producten”, zegt

vereniging. Dankzij ditambitieuze

worden voorgelegd. “Want het

dechef.“Na de fabricage ondergaan

gemeenschappelijke project is het

label ‘Selected by De Meesterkoks

ze diverse blinde smaaktests door

label ‘Selected by De Meesterkoks

van België’ garandeert dat de

consumentenpanels. De criteria?

van België ontstaan. Dat zet

smaak en de kwaliteit van een

Smaak, textuur en presentatie,

bepaalde Carrefourproducten inde

product worden erkend en

vergeleken met gelijkaardige

kijker, die getest en goedgekeurd

onderschreven door experts”

producten van andere merken” Met

werden door zon tien leden vande

de aankopers, de

LEKKERDER, GEZONDER

vereniging.

verantwoordelijken

Behalve een score geven de chefs

‘kwaliteitsproducten' en de diëtisten

GARANTIE VAN

ook verbetertips. “Veel

analyseert Eric Patigny de

UITMUNTENDHEID

‘aanpassingen aan onze producten

resultaten van de diverse blinde

Alzeven jaar lang komen deze

gaan terug op de opmerkingen van

smaaktests.“Zo kunnen we overleg-

ervaren professionals

de Mastercooks”,legt Eric Patigny

gen hoe we onze producten het best

verscheidenekeren per jaar samen

uit. “Als we bijvoorbeeld het

verbeteren” Want producten

‘om verschillende producten van

zoutgehalte willen verlagen, test ik

lekkerder en gezonder maken, is

het merk Carrefour tetesten en

bepaalde specerijen uit om de

goed voor iedereen:“Zo proberen

evalueren. Op elk van die dagen

‘smaak van een product te

we constant het gehalte aan zout,

suiker en additieven in al onze

waarop labels worden toegekend,

versterken. Dat is gezonder én

proeven dechefs vijf à zes

heel lekker!”

producten te verlagen”

producten van eenzelfde categorie.

In totaal proeven ze zo ongeveer

CONSTANTE

VERBETERING

10

30 producten, elk in hun eigen

Ke

Ontdex hier

hokje! Nadat ze online een

Maar Eric Patigny gaat nog verder:

Fe

formulier hebben ingevuld, delen

Hijstelt zijn onschatbare expertise

x

GH

de volledige

H

fororeportage

zehun mening met elkaar en komt

ook ten dienste van de ontwikkeling

de discussie op gang. Om het label

van alle andere producten van het

SCAN ME

Carrefour Food Magazine | november 2021 33