Carrefour - Folder van 25.10.2021 tot 29.11.2021 - Pagina 33
Hier is pagina 33 van 71 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 25.10.2021 tot 29.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ass
&
EXCLUSIVITEIT | bij Carr
Ur
ineen
aparte
MEER DAN 155 GELABELDE PRODUCTEN
Elke maand komen 10 Belgische chefs samen, allemaal leden
le
van de vereniging The Mastercooks of Belgium, om een selectie
van Carrefour-producten te testen, evalueren en het label toe te
6
kennen. Vandaag hebben al meer dan 155 producten van het
Br
merk Carrefour dat label gekregen.
A
ZZ
In 2014 begon een samenwerking
“Selected by De Meesterkoks van
krijgen, moet het
tussen Carrefour en de vereniging
België te mogen dragen, moet het
Meesterkoks van België,
product 7/10 halen. Dat lijkt weinig,
tegenwoordig The Mastercooksof
maar: “Geloof me, dat wordt niet zo
Belgium. Het idee kwam van Luc
snel toegekend”, benadrukt Eric
merk Carrefour. “Ik ben ver-
Bonfond, kwaliteitsdirecteur bij
Patigny, Chef-Culinair Adviseur bij
Carrefour, en Pierrot Fonteyne,
Carrefour België, die de producten
antwoordelijk voorde smaak en de
chef-kok en medeoprichter van de
selecteert die aan de Mastercooks
benaming van die producten”, zegt
vereniging. Dankzij ditambitieuze
worden voorgelegd. “Want het
dechef.“Na de fabricage ondergaan
gemeenschappelijke project is het
label ‘Selected by De Meesterkoks
ze diverse blinde smaaktests door
label ‘Selected by De Meesterkoks
van België’ garandeert dat de
consumentenpanels. De criteria?
van België ontstaan. Dat zet
smaak en de kwaliteit van een
Smaak, textuur en presentatie,
bepaalde Carrefourproducten inde
product worden erkend en
vergeleken met gelijkaardige
kijker, die getest en goedgekeurd
onderschreven door experts”
producten van andere merken” Met
werden door zon tien leden vande
de aankopers, de
LEKKERDER, GEZONDER
vereniging.
verantwoordelijken
Behalve een score geven de chefs
‘kwaliteitsproducten' en de diëtisten
GARANTIE VAN
ook verbetertips. “Veel
analyseert Eric Patigny de
UITMUNTENDHEID
‘aanpassingen aan onze producten
resultaten van de diverse blinde
Alzeven jaar lang komen deze
gaan terug op de opmerkingen van
smaaktests.“Zo kunnen we overleg-
ervaren professionals
de Mastercooks”,legt Eric Patigny
gen hoe we onze producten het best
verscheidenekeren per jaar samen
uit. “Als we bijvoorbeeld het
verbeteren” Want producten
‘om verschillende producten van
zoutgehalte willen verlagen, test ik
lekkerder en gezonder maken, is
het merk Carrefour tetesten en
bepaalde specerijen uit om de
goed voor iedereen:“Zo proberen
evalueren. Op elk van die dagen
‘smaak van een product te
we constant het gehalte aan zout,
suiker en additieven in al onze
waarop labels worden toegekend,
versterken. Dat is gezonder én
proeven dechefs vijf à zes
heel lekker!”
producten te verlagen”
producten van eenzelfde categorie.
In totaal proeven ze zo ongeveer
CONSTANTE
VERBETERING
10
30 producten, elk in hun eigen
Ke
Ontdex hier
hokje! Nadat ze online een
Maar Eric Patigny gaat nog verder:
Fe
formulier hebben ingevuld, delen
Hijstelt zijn onschatbare expertise
x
GH
de volledige
H
fororeportage
zehun mening met elkaar en komt
ook ten dienste van de ontwikkeling
de discussie op gang. Om het label
van alle andere producten van het
SCAN ME
Carrefour Food Magazine | november 2021 33