Carrefour - Folder van 19.10.2020 tot 29.11.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 19.10.2020 tot 29.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EEN SLOW LIFE MENU

Een

Kalfsblanket op

dag

traditionele wijze

vooraf

maken

6 personen - Voorbereiding 30 min

Bereiding 2 u 30 - Makkelijk - €€

200 g kalfsgehakt | kg kalfsschouder | boter |

olijfolie | ui, fijngehakt | 1 prei, in halve

maantjes |3 wortelen, in halve maantjes | 2 el

ET ”

zilveruitjes in zoetzuur, uitgelekt 11 kruiden-

tuitje | 11 kalfsbouillon | 250 g kastanjecham-

gehalveerd | 50 g bloem | 200 ml

room |2 eidooiers | zout, peper

2

hu

à

(D kruïd het gehakt met zout en peper

en rol er balletjes van. Snij de

kalfsschouder in stukken. Verhit 1 el

boter met een scheutje olijfolie in een

mr

grote stoofpan met dikke bodem en bak

het vlees op een hoog vuur in kleine

ve

porties (om te vermijden dat het vlees

gaat koken) rondom bruin. Doe hetzelfde

eV

met de balletjes.

Tiramisu

met speculaas

(@) schep het vlees uit de pan. Zet het

=

vuur lager en doe een extra klontje boter

min

er

en de ui in de pan. Laat even fruiten en

ni

voeg dan de prei en de wortel toe. Laat

ad

2 min bakken en voeg dan het vlees,

|

£_Deze tiramisu wordt beter

zilveruitjes en het kruidentuiltje toe.

1

als je hem een dag vooraf

Kruid met zout en peper, gieter de

maakt. Door de nacht

“di }

bouillon bij, zet het deksel op de pan en

in de koelkast worden de

laat op een laag vuur 1u 45 min

smaken van de speculaas

sudderen. Bak intussen de champignons

intenser.

ongeveer 10 min, in 20 g boter op een

matig vuur. Verwijder het kruidentuiltje

Tiramisu met speculaas

6 personen

en zeef de bouillon. Hou het vlees en de

schaaltjes) mee. Bedek met een laag

groe!

m.

Voorbereiding 30 min

mascarponecrème en herhaal de

Rust 4 u minimum - Makkelijk - €€

laagjes speculaas en crème. Eindig

(@) Maak een roux: laat 50 9 boter

eieren |150 g suiker 1250 g mascarpone |

met een laag mascarponecrème.

smelten in een kookpan en voeg 50 g

bloem toe. Klop goed glad tot de boter

4 kopje sterke koffie | 50 ml amaretto |

@) Laatin de koelkast minstens 4u,

300 g speculaasjes

volledi

is opgenomen. Giet er

en liefst een nacht, rusten. Bestrooi net

geleidelijk en al kloppend bouillon bij en

voor het serveren nog met verkruimel-

D spits de eieren en Kop de

de speculaas.

laat een paar minuten verwarmen en

indikken. Proef en kruid indien nodig bij.

eidooiers met de suiker witschuimig.

Meng net voor het serveren de room

Voeg de mascarpone toe en Kop tot

een homogene massa, Klop de eiwitten

met de eidooiers, giet bij de saus en roer

PER PORTIE 590 KCAL! 31 GVETTEN |

voortdurend (de saus mag niet meer

goed stijf en spatel voorzichtig door het

65 GKOOUMIDRATEN 48 SUIKERS |

mascarponemengsel.

06 GVEZELS 19,3 GEMITEN

koken). Leg er het vlees en de groenten

in en schep om. Serveer met de

@) Meng de koffie met de amaretto en

Hasselback-aardappelen.

laat er de speculaasjes een na een

even in weken. Beldeed er de bodem

van een schaal (of individuele

OIB VALWMSCHAP DRIUCJE MET VERSTAND.

Carrefour Food Magazine | november 2020 31