Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kookduel ©

Ierse lamskoteletjes met muntsaus

Belgische kotelet met snel

en colcannon

mosterdsausje, worteltjes,

4 personen « 1u

waterkers en ‘pellepatatjes’

750 g lamskoteletjes

4 personen + 45 min

muntsaus:

4 varkenskoteletten

1 potje verse munt

1 potje verse platte peterselie

1 bos jonge worteltjes

1 bussel waterkers

1teentje look

2 ansjovisfilets

700 g Boni Selection bio krielaardappeltjes

75 ml Boni Selection olijfolie

scheut cognac

colcannon:

250 ml Spar room

700 g Boni Selection bloemige aardappelen

1 à 2 el Boni Selection graantjesmosterd

150 g savooikool

Spar boter

6 lente-uitjes

maïzena express

125 ml Boni Selection room

75 g Spar roomboter

2

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur

komen.

1

Muntsaus: pel de look en snipper fijn.

Reinig, spoel en droog de waterkers.

2

Doe de muntblaadjes samen met de peterselieblaadjes,

Snij het loof van de wortelen tot 2 cm boven de wortelen af.

ansjovis, look en olijfolie in het hakmolentje en mix fijn. Kruid

Spoel grondig en blancheer de wortelen beetgaar.

met peper en zout.

Smelt een klontje boter in een pot en voeg de worteltjes toe.

Colcannon: blancheer de savooikool kort. Laat uitlekken en

Glaceer en zet het vuur uit.

snipper fijn samen met de lente-uitjes.

Spoel de aardappeltjes grondig en kook ze ongeschild gaar.

Schrob de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.

Giet ze af en laat uitdampen.

Giet ze af en laat uitdampen.

Kruid het vlees. Bak de koteletten aan beide kanten goud-

Verwarm de room en smelt de boter.

bruin in hete boter. Haal uit de pan en hou warm.

Pel de aardappelen en stamp ze fijn of draai ze door een roer-

Verwijder het teveel aan vet uit de pan. Giet een scheutje

zeef.

cognac in de pan en roer de braadresten los.

Roer de gesmolten boter en room erdoor. Kruid met peper en

Voeg room en mosterd naar smaak toe en laat even inkoken.

zout.

Kruid met peper en zout. Laat indien gewenst indikken met

maïzena.

Schep de lente-ui en savooikool erdoor en hou warm.

Kruid het vlees met peper en zout.

Schik de kotelet, wat pellepatatjes, waterkers en worteltjes

10.

Gril de lamskoteletjes kort aan beide zijden.

op voorverwarmde borden.

11.

Schik de koteletjes op voorverwarmde borden. Overgiet met

10. Werk af met de saus.

de muntsaus en schep de colcannon ernaast.

Vonge wortelen worden in het

voorjaar geoogst. Doordat ze niet zo

lang onder de grond zitten, hoef je

ze niet de schillen.

Serbal Malbec

(Atamisque, Uco valley, Argentinië)

Tripel Karmeliet (8,4%)

* hoog geconcentreerde wijn

* volle aroma's van fruit, vanille en gist

“ stevige structuur

« vol en romig mondgevoel

« fruitige, zijdeachtige smaak

« verfrissende fluwelen toets

Nd