Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 24


Hier is pagina 24 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Spar Folder 01.03.2020

Hier is pagina 24 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 24

8 nd Y #4 M ki re dl Reeds 20 jaar koesterde Jean-Marc Cabay de droom om een Belgische Cn out WER bergkaas te maken op het Plateau van Herve. In 2014 werd de droom werkelijkheid. Samen met een collega ging hij in de leer bij de kaasmakerij M # Enilbio in Poligny, Frankrijk. Daar ontwikkelden ze het recept voor Meule du Plateau, een kaas met gladde, smeltende textuur en complexe smaak. Sh Spar kaasaankoper Winand Callewaert aarzelde geen seconde om het en maken van deze unieke bergkaas eens van dichtbij mee te maken. iz ne PF ate) ES Ay \ kj Id ét K Sk Van droom tot werkelijkheid Jean-Marc Cabay bouwde in 2018 een gloednieuwe kaasmake- ” rij in Herve. Daar kreeg zijn droom eindelijk vorm. “De passie Ma | om kaas te maken, heb ik van mijn grootouders geërfd. Zij — En T maakten Hervekaas. Het idee om een bergkaas te maken, komt voort uit mijn liefde voor de bergen. Ik vertoef namelijk graag Fe II en — al F CS DS de in de weidse berglandschappen met grazende melkkoeien. Die -- leveren in de Franse Jura of Zwitserse Alpen de melk om klep- ET der pe me Br pers als Comté, Beaufort, l'Etivaz of Gruyère te maken.” ie Ss “Het Plateau van Herve, in het noorden van de provincie Luik, x ligt 354 meter boven de zeespiegel. Dat lijkt niet veel, maar is Ik toch voldoende om er een bergkaas te kunnen maken. Samen met een collega ging Jean-Marc in de leer bij de school Enilbio waar ze dat soort kaas maken. Daar werd het recept voor Meule du Plateau ontwikkeld. Eerst werd het getest 7’ met melk van koeien uit de Jura en daarna met de eigen melk om zo tot het perfecte mm. recept te komen. Ondertussen bouwden we in Herve een nieuwe kaasmakerij die voldoet aan alle vereisten om op moderne wijze traditionele kaas te maken. Eens alles klaar, maakten we de eerste Meule du Plateau met melk = van koeien uit Herve. Spannend, maar meteen een succes!” 7

Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 24