Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 26


Hier is pagina 26 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Spar Folder 01.03.2020

Hier is pagina 26 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 26

d LA + IN De stolpen worden vacuüm gevuld, | « * à = Tr te a‘ K 5 SJ ji jrs 5 ! FT LL Er { FR ra 7 ed | ps Charlotte test of de wrongel kan gesneden worden. Het plaatsen van de code met letters en Het deksel wordt op de vormen cijfers voor het traceren van de kaas. gezet voor het persen. “Om de twee dagen halen we de melk in de vormen, leggen we een deksel op de op bij de boeren. Die komt in de kaasma- kazen en begint het persen. Door de druk kerij in een kuip terecht die we verhitten krijgt de kaas de gewenste dichtheid en tot 32°C. We voegen fermenten en strem- lekt de overtollige wei weg.” sel toe en wanneer de melk begint te stremmen, kiezen we het juiste moment waarop we de wrongel snijden. Zo schei- “Door de kaas te den we het melkserum van de wrongel, die later de kaas zal vormen. In het begin persen, krijgt die de is dit een traag proces. Geleidelijk aan gewenste dichtheid.” voeren we de snelheid op. Het proces duurt tot de deeltjes wrongel de grootte 's Anderendaags halen we de kazen van een rijstkorrel hebben.” uit de vorm. Elk kaaswiel weegt zo'n 13 Wi tot 17 kilogram. De wielen gaan nu een “Daarna verwarmen we de wrongel tot twintigtal uren het pekelbad in. Daarna De vastere deeltjes, of wrongel, vormen later de kaas. 50°C. We testen de structuur en gieten de verhuizen ze naar de kelder, waar ze ge- wrongel onder een vacuüm in de vormen, durende zes maanden rijpen op sparhou- zo kunnen er zeker geen luchtbellen ont- ten planken. Hier zal de kaas zijn unieke staan en krijg je een gladde, homogene smaak, korst en textuur ontwikkelen.” kaas zonder gaten. Op de toekomstige kaaskorst brengen we een code aan, zo- “Gedurende het rijpingsproces controle- dat we de kaas kunnen traceren. Eenmaal ren we de temperatuur en vochtigheid

Spar - Folder van 01.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 26