Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 92
Hier is pagina 92 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
B coor cru
GELAKTE SPARERIBS,
E
FISH & CHIPS
E)
TURKEY PIE & MASHED
WORTELEN EN WEDGES
P.128
VAN PASTINAAK
P.128
POTATOES
UIT DE OVEN
eo
700 g zeewolfhaasje
200 g verse tartaarsaus
®
eo
+ 4 pakken kleine ribs
100 g kruidenpasta voor
800 g pastinaak
4 el kappertjes
600 g kalkoenhaasjes
« 80 g boter
100 g rucola
4 el olijfolie
1 eidooier
« 1 kruidentuiltje
natuur
taco's ‘Chicken Tacos’
2 limoenen
Peper en zout
2 stengels witte selder
» Peper en zout
600 g biowortelen
Santa Maria
Ys bussel tijm
Fleur de sel
1 preiwit
Voor de puree:
4 takjes tijm
2 el olijfolie
2,5 dl wit bier
Extra:
200 g wortelen
8 takjes bieslook
2 takjes rozemarijn
Peper
+ 1 friteuse
250 g kleine witte
800 g bloemige
750 g ‘Country Potatoes
Fleur de sel
200 g bloem
met kruiden’ McCain
champignons
aardappelen
1 plak bladerdeeg
2dl melk
@ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd
% el melk
de geschilde pastinaak in dikke staafjes.
50 g boter
© Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd
2 gevogeltebouillon-
Nootmuskaat
de spareribs in 2, bekleed een ovenplaat
Bekleed een ovenplaat met bakpapier,
blokjes
Peper en zout
verdeel er de pastinaakstaafjes over en
met bakpapier en leg er de ribs op. Schik
80 g bloem
er de country potatoes (wedges) naast
meng ze met de helft van de olijfolie,
14 van de geriste tijm, peper en fleur de sel.
en bak alles 20 min goudbruin in het
Laat 30 min braden.
@ Schil de wortelen en snijd ze in
bovenste deel van de oven.
schijfjes. Snijd de preiwitten in halve
@ Verwarm de friteuse op 180°C. Klop
@ Snijd de ongeschilde wortelen schuin
schijfjes en de selder in kleine stukken.
in dikke stukken. Doe ze in een schaal en
de bloem met het bier tot een glad en
Snijd de champignons in 2. Doe alles in
vloeibaar deeg. Kruid met peper, met
meng ze met de olijfolie, de tijm, peper en
een kookpot met de kalkoenhaasjes in
fleur de sel. Schuif ze ook in de oven (in
zout en voeg de rest van de fijngehakte
grote stukken, 1,5 l water, de verkruimelde
tijm toe. Dompel een hele visfilet in het
het laagste deel) en bak ze 15 min.
bouillonblokjes en het kruidentuiltje.
9 Smeer de spareribs + 5 min voor het
deeg en dan in de kokende olie. Laat de
Breng aan de kook en laat 30 min
vis uitlekken zodra hij mooi goudbruin is
einde van de baktijd met de helft van
en houd warm. Bak alle stukken vis één
pruttelen.
de kruidenpasta in en schuif ze terug in
@ Giet de bereiding af en bewaar de
voor één en wacht telkens tot de olie weer
de oven.
bouillon. Smelt de boter in de kookpot,
O Snijd de ribs in porties. Serveer ze met
warm genoeg is (180°C).
bestuif ze met bloem en meng 1 min
® Meng de rucola met de rest van de
de wortelen, de wedges en de rest van de
op een matig vuurtje. Giet er beetje bij
opgewarmde kruidenpasta. Werk af met
olijfolie en een beetje zout. Serveer bij de
beetje en al kloppend 1 1 bouillon bij.
gebakken vis met de pastinaakfrietjes,
een beetje rozemarijn.
Laat een beetje indikken op een zacht
de tartaarsaus, de limoenpartjes en
vuurtje. Voeg de groenten en de kalkoen
de kappertjes.
@- Nog méér fun in je bord? Gebruik wortelen
toe en breng verder op smaak. Verdeel
van verschillende kleuren!
over 4 individuele ovenschaaltjes en
Kook je liever niet met bier? Maak een beslag
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
laat afkoelen.
ENERGIE 678 KJ / 162 KCAL | VETTEN 9,86
met 200 g bloem, 2 dl spuitwater en 2 eidooiers.
© Maak de puree: schil de aardappelen,
Klop 2 eiwitten tot schuim en meng ze ook
VERZADIGDE VETZUREN 2,6G | KOOLHYDRATEN 8,96
onder het beslag.
snijd ze in stukken en kook ze 20 min in
SUIKERS 1,86 | VEZELS 1,66 | EIWITTEN 8,96 | ZOUT 0,86
kokend gezouten water.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
@ Verwarm intussen de oven voor op
À
ENERGIE 586 KJ / 140 KCAL | VETTEN 6,56
180°C. Snijd het bladerdeeg in 4, bevochtig
VERZADIGDE VETZUREN 0,86 | KOOLHYDRATEN 10,76
SUIKERS 2,16 | VEZELS 2,26 | EIWITTEN 7,66 | ZOUT 0,56
de randen van het deeg lichtjes en bedek
CHÂTEAU DOYAC HAUT-MÉDOC
CRU BOURGEOIS A.C. 2017
de kleine schaaltjes. Druk het deeg op
Frankrijk
Bordeaux
de kanten van de schaaltjes vast. Klop
de eidooier met Y
h
2
el melk en bestrijk er
Château Doyac trekt resoluut de kaart van
Grey bond,
de biodynamische wijnbouw. Het resultaat
het deeg mee. Bak 25 min goudbruin in
is een loepzuivere wijn op basis van
BERTINCHAMPS BLOND
de oven.
merlot en cabernet sauvignon, met veel
Een goed uitgebalanceerd blond
@ Giet de aardappelen af en plet ze met
rood fruit in de mond, een evenwichtige
bier met een aroma van geroosterd
houttoets en fraaie tannines.
en
graan, een vleugje peper en een
de boter, de melk, peper, zout en geraspte
nootmuskaat. Verdeel de puree over
lichte bloemigheid. Het bittertje zit
verscholen in de afdronk.
vuurvaste potjes, bestrooi met gehakte
bieslook en serveer met de pies.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 445 KJ / 106 KCAL | VETTEN 4,26
VERZADIGDE VETZUREN 2,26 | KOOLHYDRATEN 106
SUIKERS 1,26 | VEZELS 0,86 | EIWITTEN 6,56 | ZOUT 0,76
92
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.