Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 92




Hier is pagina 92 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

B coor cru

GELAKTE SPARERIBS,

E

FISH & CHIPS

E)

TURKEY PIE & MASHED

WORTELEN EN WEDGES

P.128

VAN PASTINAAK

P.128

POTATOES

UIT DE OVEN

eo

700 g zeewolfhaasje

200 g verse tartaarsaus

®

eo

+ 4 pakken kleine ribs

100 g kruidenpasta voor

800 g pastinaak

4 el kappertjes

600 g kalkoenhaasjes

« 80 g boter

100 g rucola

4 el olijfolie

1 eidooier

« 1 kruidentuiltje

natuur

taco's ‘Chicken Tacos’

2 limoenen

Peper en zout

2 stengels witte selder

» Peper en zout

600 g biowortelen

Santa Maria

Ys bussel tijm

Fleur de sel

1 preiwit

Voor de puree:

4 takjes tijm

2 el olijfolie

2,5 dl wit bier

Extra:

200 g wortelen

8 takjes bieslook

2 takjes rozemarijn

Peper

+ 1 friteuse

250 g kleine witte

800 g bloemige

750 g ‘Country Potatoes

Fleur de sel

200 g bloem

met kruiden’ McCain

champignons

aardappelen

1 plak bladerdeeg

2dl melk

@ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd

% el melk

de geschilde pastinaak in dikke staafjes.

50 g boter

© Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd

2 gevogeltebouillon-

Nootmuskaat

de spareribs in 2, bekleed een ovenplaat

Bekleed een ovenplaat met bakpapier,

blokjes

Peper en zout

verdeel er de pastinaakstaafjes over en

met bakpapier en leg er de ribs op. Schik

80 g bloem

er de country potatoes (wedges) naast

meng ze met de helft van de olijfolie,

14 van de geriste tijm, peper en fleur de sel.

en bak alles 20 min goudbruin in het

Laat 30 min braden.

@ Schil de wortelen en snijd ze in

bovenste deel van de oven.

schijfjes. Snijd de preiwitten in halve

@ Verwarm de friteuse op 180°C. Klop

@ Snijd de ongeschilde wortelen schuin

schijfjes en de selder in kleine stukken.

in dikke stukken. Doe ze in een schaal en

de bloem met het bier tot een glad en

Snijd de champignons in 2. Doe alles in

vloeibaar deeg. Kruid met peper, met

meng ze met de olijfolie, de tijm, peper en

een kookpot met de kalkoenhaasjes in

fleur de sel. Schuif ze ook in de oven (in

zout en voeg de rest van de fijngehakte

grote stukken, 1,5 l water, de verkruimelde

tijm toe. Dompel een hele visfilet in het

het laagste deel) en bak ze 15 min.

bouillonblokjes en het kruidentuiltje.

9 Smeer de spareribs + 5 min voor het

deeg en dan in de kokende olie. Laat de

Breng aan de kook en laat 30 min

vis uitlekken zodra hij mooi goudbruin is

einde van de baktijd met de helft van

en houd warm. Bak alle stukken vis één

pruttelen.

de kruidenpasta in en schuif ze terug in

@ Giet de bereiding af en bewaar de

voor één en wacht telkens tot de olie weer

de oven.

bouillon. Smelt de boter in de kookpot,

O Snijd de ribs in porties. Serveer ze met

warm genoeg is (180°C).

bestuif ze met bloem en meng 1 min

® Meng de rucola met de rest van de

de wortelen, de wedges en de rest van de

op een matig vuurtje. Giet er beetje bij

opgewarmde kruidenpasta. Werk af met

olijfolie en een beetje zout. Serveer bij de

beetje en al kloppend 1 1 bouillon bij.

gebakken vis met de pastinaakfrietjes,

een beetje rozemarijn.

Laat een beetje indikken op een zacht

de tartaarsaus, de limoenpartjes en

vuurtje. Voeg de groenten en de kalkoen

de kappertjes.

@- Nog méér fun in je bord? Gebruik wortelen

toe en breng verder op smaak. Verdeel

van verschillende kleuren!

over 4 individuele ovenschaaltjes en

Kook je liever niet met bier? Maak een beslag

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

laat afkoelen.

ENERGIE 678 KJ / 162 KCAL | VETTEN 9,86

met 200 g bloem, 2 dl spuitwater en 2 eidooiers.

© Maak de puree: schil de aardappelen,

Klop 2 eiwitten tot schuim en meng ze ook

VERZADIGDE VETZUREN 2,6G | KOOLHYDRATEN 8,96

onder het beslag.

snijd ze in stukken en kook ze 20 min in

SUIKERS 1,86 | VEZELS 1,66 | EIWITTEN 8,96 | ZOUT 0,86

kokend gezouten water.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

@ Verwarm intussen de oven voor op

À

ENERGIE 586 KJ / 140 KCAL | VETTEN 6,56

180°C. Snijd het bladerdeeg in 4, bevochtig

VERZADIGDE VETZUREN 0,86 | KOOLHYDRATEN 10,76

SUIKERS 2,16 | VEZELS 2,26 | EIWITTEN 7,66 | ZOUT 0,56

de randen van het deeg lichtjes en bedek

CHÂTEAU DOYAC HAUT-MÉDOC

CRU BOURGEOIS A.C. 2017

de kleine schaaltjes. Druk het deeg op

Frankrijk

Bordeaux

de kanten van de schaaltjes vast. Klop

de eidooier met Y

h

2

el melk en bestrijk er

Château Doyac trekt resoluut de kaart van

Grey bond,

de biodynamische wijnbouw. Het resultaat

het deeg mee. Bak 25 min goudbruin in

is een loepzuivere wijn op basis van

BERTINCHAMPS BLOND

de oven.

merlot en cabernet sauvignon, met veel

Een goed uitgebalanceerd blond

@ Giet de aardappelen af en plet ze met

rood fruit in de mond, een evenwichtige

bier met een aroma van geroosterd

houttoets en fraaie tannines.

en

graan, een vleugje peper en een

de boter, de melk, peper, zout en geraspte

nootmuskaat. Verdeel de puree over

lichte bloemigheid. Het bittertje zit

verscholen in de afdronk.

vuurvaste potjes, bestrooi met gehakte

bieslook en serveer met de pies.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 445 KJ / 106 KCAL | VETTEN 4,26

VERZADIGDE VETZUREN 2,26 | KOOLHYDRATEN 106

SUIKERS 1,26 | VEZELS 0,86 | EIWITTEN 6,56 | ZOUT 0,76

92

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.