Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 52




Hier is pagina 52 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ia DE TIPS VAN LOIC

“DEZE BEEF

C7

WELLINGTON

m

IS EEN ECHTE

_

an

|

SHOWSTOPPER!”

N

oes

Gordon Ramsay beweert dat hij de

S

beste beef Wellington maakt, maar

dat is buiten ‘onze’ Loïc gerekend. Hij

maakt deze Britse klassieker klaar met

Belgische ingrediënten en één ding is

zeker: dat smaaakt!

LOIC VAN IMPE: “Ik houd van gerechten die je mond letterlijk

en figuurlijk doen openvallen. Zeker tijdens de feestdagen.

Deze beef Wellington is een echte showstopper. Hij valt

meteen op als je 'm-op tafel zet maar is tegelijkertijd

verfijnd, sierlijk en elegant. Ik heb ervoor gekozen om

het klassieke recept van Gordon Ramsay te ‘verbelgen

.

met lokale ingrediënten zoals bladerdeeg, een flinterdun

flensje, gerookte ham uit de Ardennen, wit-blauw

rundvlees uit West-Vlaanderen, mosterd uit Namen

en champignons uit onze bossen (lacht).

.

Het geheim: een flensje

LOIC: “Het flinterdunne flensje zorgt ervoor dat de

buitenkant krokant is (het bladerdeeg) en de binnenkant

dan weer lekker sappig en mals blijft (het vlees). De

champignons zorgen daarenboven voor extra juice.

We maken er een duxelle van: zééér fijngesneden

champignons — bijna een pasta — op smaak gebracht met

ui, sjalot en verse groene kruiden. Je kunt deze pasta ook

gebruiken om je champignonsoep te pimpen.

De extra’s: groenten

LOÏC: “Deze beef Wellington doet het goed met sne

Britse bijgerechten zoals mashed potatoes, gegrilde

groene groenten en kastanjes met spek. Je kunt er ook een

Belgische twist aan geven door de puree te vervangen door

kroketjes. Verder zijn er heel wat wintergroenten die je in

1, 2, 3 kunt glaceren met een beetje boter. Denk onder

meer aan wortelen, raapjes

Voilà: enjoy!

=

52 ONS VAKMA

))