Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 52
Hier is pagina 52 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ia DE TIPS VAN LOIC
“DEZE BEEF
C7
WELLINGTON
m
IS EEN ECHTE
_
an
|
SHOWSTOPPER!”
N
oes
Gordon Ramsay beweert dat hij de
S
beste beef Wellington maakt, maar
dat is buiten ‘onze’ Loïc gerekend. Hij
maakt deze Britse klassieker klaar met
Belgische ingrediënten en één ding is
zeker: dat smaaakt!
LOIC VAN IMPE: “Ik houd van gerechten die je mond letterlijk
en figuurlijk doen openvallen. Zeker tijdens de feestdagen.
Deze beef Wellington is een echte showstopper. Hij valt
meteen op als je 'm-op tafel zet maar is tegelijkertijd
verfijnd, sierlijk en elegant. Ik heb ervoor gekozen om
het klassieke recept van Gordon Ramsay te ‘verbelgen
.
met lokale ingrediënten zoals bladerdeeg, een flinterdun
flensje, gerookte ham uit de Ardennen, wit-blauw
rundvlees uit West-Vlaanderen, mosterd uit Namen
en champignons uit onze bossen (lacht).
.
Het geheim: een flensje
LOIC: “Het flinterdunne flensje zorgt ervoor dat de
buitenkant krokant is (het bladerdeeg) en de binnenkant
dan weer lekker sappig en mals blijft (het vlees). De
champignons zorgen daarenboven voor extra juice.
We maken er een duxelle van: zééér fijngesneden
champignons — bijna een pasta — op smaak gebracht met
ui, sjalot en verse groene kruiden. Je kunt deze pasta ook
gebruiken om je champignonsoep te pimpen.
De extra’s: groenten
LOÏC: “Deze beef Wellington doet het goed met sne
Britse bijgerechten zoals mashed potatoes, gegrilde
groene groenten en kastanjes met spek. Je kunt er ook een
Belgische twist aan geven door de puree te vervangen door
kroketjes. Verder zijn er heel wat wintergroenten die je in
1, 2, 3 kunt glaceren met een beetje boter. Denk onder
meer aan wortelen, raapjes
Voilà: enjoy!
=
52 ONS VAKMA
))