Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 27




Hier is pagina 27 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG Koop IK … JS

LEVENDE KREEFT KOKEN IN 1, 2, 3

\

A

A

Il

x

Ge

ES)

DOUG MC RAE

van de Canadian Gold

Seafood Company

“Hi Doug! Waar komt je passie

C4

voor kreeft vandaan?”

Zet een deksel

DOUG MC RAE: “Ik ben opgegroeid in

Breng in een grote

Pak de kreeft vast bij de

een kleine vissersgemeenschap in

pot + 3 l water aan

staart en steek eerst de

op de pot en laat

de kook met flink

kop onder water. De kreeft

5 min koken voor

Nova Scotia (Canada). Het vangen.

Van vis — en vooral van kreeft — zit

wat zout (+ 50 g).

is zo meteen dood en

een kreeft van

kan geen kokend water

500 g, plus 1 min

in mijn bloed.”

“Wat maakt de kwaliteit van de

opspatten met de staart.

extra per 100 g.

Canadese kreeft zo bijzonder?”

DOUG: “Dit is voornamelijk

toe te schrijven aan het feit

FAQ

dat de Canadese visserij van

Waarom kiezen we voor Canadese kreeft?

kreeft rekening houdt met de

biologische cyclus van het dier.

We verkiezen Canadese kreeft, omdat hij

We vinden respect voor het dier en het

Er mag enkel gevist worden

een uitzonderlijk verfijnde smaak heeft die

zeemilieu niet alleen belangrijk, maar

wanneer de kreeftkwalitiet op

bij velen in de smaak valt. Verder is kreeft uit

willen ook zeker zijn. dat we geen soorten

Canada voldoende aanwezig én afkomstig

vangen waarvan de populaties zich moeilijk

zijn best is. Deze zogenaamde

handhaven.

“visseizoenen” worden

van duurzame visvangst.

gedirigeerd door biologen die

jaarlijks, a.d.h.v. steekproeven,

kwaliteit, beschikbaarheid en

MUST-HAVES ALS JE KREEFT SERVEERT

vangst data per regio in de gaten

houden en bijsturen.”

die je nu in de afdeling keukenaccessoires vindt!

“Hoe vangen jullie de kreeften?”



DOUG: “Op traditionele wijze,

door de zogenaamd Lobster

Syn

JC

traps (fuiken die bijzonder

milieuvriendelijk zijn en niet

de minste biotoop verstoring



ER

ARS

eroorzaken).”

“Is de kreeftenvangst sterk

Vork

Kraker

Tang

gereglementeerd in Canada?”

… om het schild en de scharen

om het vlees uit de poten

… voor het openen van kreeft,

DOUG: “Jazeker, de visperiode

van je kreeft te openen.

van de kreeft te halen.

krab én andere schaaldieren.

is beperkt in de tijd en elke

Westmark

Westmark

Westmark

visser mag maar een beperkt

aantal bakken gebruiken. In die

bakken zit ook een klein gat,

zodat de jonge kreeften kunnen

ontsnappen. En de wijfjes die

eitjes dragen, moeten we sowieso

terug in zee werpen, want

r

LA

anders wordt je visvergunning

Bron van eiwitten

meteen ingetrokken. Dankzij

Kreeft bevat relatief weinig vet …

deze maatregelen zien we dat het

D

D

maar veel eiwitten, jodium

kreeftenbestand de laatste 10 jaat

IX

5

en vitamine B12.

weer toeneemt. Top, toch?”

V

de

afd:

@

1

h

Pub] graagl

21