Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 27
Hier is pagina 27 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG Koop IK … JS
LEVENDE KREEFT KOKEN IN 1, 2, 3
\
A
A
Il
x
Ge
ES)
DOUG MC RAE
van de Canadian Gold
Seafood Company
“Hi Doug! Waar komt je passie
C4
voor kreeft vandaan?”
Zet een deksel
DOUG MC RAE: “Ik ben opgegroeid in
Breng in een grote
Pak de kreeft vast bij de
een kleine vissersgemeenschap in
pot + 3 l water aan
staart en steek eerst de
op de pot en laat
de kook met flink
kop onder water. De kreeft
5 min koken voor
Nova Scotia (Canada). Het vangen.
Van vis — en vooral van kreeft — zit
wat zout (+ 50 g).
is zo meteen dood en
een kreeft van
kan geen kokend water
500 g, plus 1 min
in mijn bloed.”
“Wat maakt de kwaliteit van de
opspatten met de staart.
extra per 100 g.
Canadese kreeft zo bijzonder?”
DOUG: “Dit is voornamelijk
toe te schrijven aan het feit
FAQ
dat de Canadese visserij van
Waarom kiezen we voor Canadese kreeft?
kreeft rekening houdt met de
biologische cyclus van het dier.
We verkiezen Canadese kreeft, omdat hij
We vinden respect voor het dier en het
Er mag enkel gevist worden
een uitzonderlijk verfijnde smaak heeft die
zeemilieu niet alleen belangrijk, maar
wanneer de kreeftkwalitiet op
bij velen in de smaak valt. Verder is kreeft uit
willen ook zeker zijn. dat we geen soorten
Canada voldoende aanwezig én afkomstig
vangen waarvan de populaties zich moeilijk
zijn best is. Deze zogenaamde
handhaven.
“visseizoenen” worden
van duurzame visvangst.
gedirigeerd door biologen die
jaarlijks, a.d.h.v. steekproeven,
kwaliteit, beschikbaarheid en
MUST-HAVES ALS JE KREEFT SERVEERT
vangst data per regio in de gaten
houden en bijsturen.”
die je nu in de afdeling keukenaccessoires vindt!
“Hoe vangen jullie de kreeften?”
“
DOUG: “Op traditionele wijze,
door de zogenaamd Lobster
Syn
JC
traps (fuiken die bijzonder
milieuvriendelijk zijn en niet
de minste biotoop verstoring
—
ER
ARS
eroorzaken).”
“Is de kreeftenvangst sterk
Vork
Kraker
Tang
gereglementeerd in Canada?”
… om het schild en de scharen
om het vlees uit de poten
… voor het openen van kreeft,
DOUG: “Jazeker, de visperiode
van je kreeft te openen.
van de kreeft te halen.
krab én andere schaaldieren.
is beperkt in de tijd en elke
Westmark
Westmark
Westmark
visser mag maar een beperkt
aantal bakken gebruiken. In die
bakken zit ook een klein gat,
zodat de jonge kreeften kunnen
ontsnappen. En de wijfjes die
eitjes dragen, moeten we sowieso
terug in zee werpen, want
r
LA
anders wordt je visvergunning
Bron van eiwitten
meteen ingetrokken. Dankzij
Kreeft bevat relatief weinig vet …
deze maatregelen zien we dat het
D
D
maar veel eiwitten, jodium
kreeftenbestand de laatste 10 jaat
IX
5
en vitamine B12.
weer toeneemt. Top, toch?”
V
de
afd:
@
1
h
Pub] graagl
21