Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 81
Hier is pagina 81 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE is
f
VELOUTÉ VAN
TARTE TATIN MET GELAKTE WW BRIOCHETOAST MET
UIEN EN TERIYAKISAUS
es CHAMPIGNONS EN
P.126
AARDPEREN MET
P.126
GEPOCHEERD El
TRUFFELEMULSIE
8
8
« 1 kg uien
Voor de teriyakisaus:
% citroen
4 eieren
4 sneetjes brioche
9
8 takjes tijm
1 plak bladerdeeg
lel honing
400 g paddenstoelen-
20 g boter
» 1 kg aardperen
+ Peper en zout
25 g boter
5 cl sojasaus light
mix, naar keuze
3 el olijfolie
+ Zuien
Voor de garnituur:
1rode ui
Peper en zout
4 takjes tijm
+ 6takjes waterkers
Peper
5 cl mirin
1 bokaal
5 cl rijstazijn
4 takjes bladpeterselie
* 50 g carpaccio van
‘geconcentreerde vegan
zomertruffels in olijfolie
groentebouillon’ Fundo
* 2dl room
@ Verwarm de oven voor op 180°C.
@ Bekleed 4 vuurvaste potjes met een
« 4el olijfolie
Bekleed een ronde bakvorm (24 cm) met
stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek
bakpapier. Bestrooi de bodem met de
lei in elk potje en knoop de vershoudfolie
tot bundeltjes. Verwarm een grote
@ Schil de aardperen en snijd ze in
boter in kleine stukken en de helft van de
stukken. Doe ze in een kookpot met
tijm. Pel de uien en snijd ze horizontaal in
kookpot water.
de gehakte uien, de hele takjes tijm, de
2. Schik ze (indien nodig overlappend) in
@ Borstel de paddenstoelen indien nodig,
bouillon en 11 water. Breng aan de kook
de bakvorm, met de snijkant naar onder.
maar spoel ze niet met water. Snijd ze in
en laat 30 min op een zacht vuurtje
© Maak de teriyakisaus: pers het sap van
grote stukken. Snijd de ui in reepjes en
sudderen, zonder deksel.
de citroen en meng het met de honing.
fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een
@ Haal de tijm uit de kookpot, voeg
Voeg de sojasaus, de mirin en de rijstazijn
grote braadpan met de boter en
de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een
toe. Besprenkel de uien met dit mengsel en
2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de
beetje water toe om de textuur eventueel
schuif 45 min in de oven.
paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin.
vloeibaarder te maken en breng verder
O Schik de uien dichter bij elkaar in
Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet
op smaak.
de bakvorm (ze zijn tijdens het koken
overlappen, anders worden ze te zacht.
gekrompen) en verwijder een deel
Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg
9 Laat de truffels uitlekken en giet
hun olie in een steelpan, met de room.
van het kookvocht, tot er + % cm op de
de uien en de heel grofgehakte peterselie
bodem overblijft. Bedek de uien met het
toe. Kruid met peper, met zout en haal de
Verwarm zachtjes, tot net onder het
kookpunt, en breng verder op smaak.
bladerdeeg en schuif de boorden tussen de
pan van het vuur.
uien en de rand van de bakvorm. Bak
9 Bak de briochesneetjes op een
OD Serveer de hete velouté in borden,
werk af met de truffelschilfers en
45 min in de oven goudbruin.
zacht vuurtje goudbruin, in een grote
© Draai de taart om op de dienschotel,
antiaanbakpan zonder toevoeging
waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de
van vetstof.
hete creme om ze te emulgeren en te doen
kruid met peper en bestrooi met tijm.
schuimen. Werk de borden af met een
© Dompel de bundeltjes met de eieren in
Serveer als voorgerecht, met een slaatje.
beetje emulsie en serveer meteen.
het water (net onder het kookpunt, zeker
Deze super-tarte tatin is ook perfect al:
niet kokend) en pocheer de eieren 3 min.
=
Laat ze meteen in koud water schrikken
De duivel zit in de details: mix de velouté met
bijgerecht bij gegrild of gebraden rood vlees.
een zoete en gefruite olijfolie, zo komt het
om het kookproces te stoppen.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
delicate truffelparfum volledig tot zijn recht.
ENERGIE 514 KJ/ 137 KCAL | VETTEN 6,26
© Dresseer de toasts op de borden en
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
VERZADIGDE VETZUREN 3,26 | KOOLHYDRATEN 16,86
verdeel er de paddenstoelen over. Pak de
SUIKERS 7,96 | VEZELS 1,76 | EIWITTEN 2,36 | ZOUT 16
ENERGIE 345 KJ/83 KCAL | VETTEN 6,46
eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop
VERZADIGDE VETZUREN 2,66 | KOOLHYDRATEN 4,86
elke toast en kruid met peper. Serveer
SUIKERS 3,96 | VEZELS 16 | EIWITTEN 1,46 | ZOUT 0,36
en laat iedereen met een mes in zijn ei
prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.
‚A
A
ı
VITALMA MERLOT BIO 2020
BREWDOG VAGABOND
Zijn er shiitake’s in je paddenstoelenmix? Snijd
Italië
NO GLUTEN
hun steeltjes weg: ze zijn veel te vezelig om zo
100% biodynamische wijn met
IT
Glutenvrij bier met aroma’s van
kort gebakken te worden.
merlot uit de Marche die gedijen op
COL
hop, fruit en citrusvruchten. Het
klei- en kalkbodems. Het resultaat?
VAGA
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
IND
mondgevoel is zacht met tonen
ENERGIE 763 KJ/183 KCAL | VETTEN 11,16
Een sappige merlot met toetsen van
van hout, hars en een licht-
VERZADIGDE VETZUREN 3,8G | KOOLHYDRATEN 14,56
viooltjes, rijp rood fruit en kruiden met
bittere afdronk.
SUIKERS 2,5G | VEZELS 2,46 | EIWITTEN 5,96 | ZOUT 0,56
aroma's van rijpe pruim in de finale.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
81