Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 81




Hier is pagina 81 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE is

f

VELOUTÉ VAN

TARTE TATIN MET GELAKTE WW BRIOCHETOAST MET

UIEN EN TERIYAKISAUS

es CHAMPIGNONS EN

P.126

AARDPEREN MET

P.126

GEPOCHEERD El

TRUFFELEMULSIE

8

8

« 1 kg uien

Voor de teriyakisaus:

% citroen

4 eieren

4 sneetjes brioche

9

8 takjes tijm

1 plak bladerdeeg

lel honing

400 g paddenstoelen-

20 g boter

» 1 kg aardperen

+ Peper en zout

25 g boter

5 cl sojasaus light

mix, naar keuze

3 el olijfolie

+ Zuien

Voor de garnituur:

1rode ui

Peper en zout

4 takjes tijm

+ 6takjes waterkers

Peper

5 cl mirin

1 bokaal

5 cl rijstazijn

4 takjes bladpeterselie

* 50 g carpaccio van

‘geconcentreerde vegan

zomertruffels in olijfolie

groentebouillon’ Fundo

* 2dl room

@ Verwarm de oven voor op 180°C.

@ Bekleed 4 vuurvaste potjes met een

« 4el olijfolie

Bekleed een ronde bakvorm (24 cm) met

stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek

bakpapier. Bestrooi de bodem met de

lei in elk potje en knoop de vershoudfolie

tot bundeltjes. Verwarm een grote

@ Schil de aardperen en snijd ze in

boter in kleine stukken en de helft van de

stukken. Doe ze in een kookpot met

tijm. Pel de uien en snijd ze horizontaal in

kookpot water.

de gehakte uien, de hele takjes tijm, de

2. Schik ze (indien nodig overlappend) in

@ Borstel de paddenstoelen indien nodig,

bouillon en 11 water. Breng aan de kook

de bakvorm, met de snijkant naar onder.

maar spoel ze niet met water. Snijd ze in

en laat 30 min op een zacht vuurtje

© Maak de teriyakisaus: pers het sap van

grote stukken. Snijd de ui in reepjes en

sudderen, zonder deksel.

de citroen en meng het met de honing.

fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een

@ Haal de tijm uit de kookpot, voeg

Voeg de sojasaus, de mirin en de rijstazijn

grote braadpan met de boter en

de olijfolie toe en mix fijn. Voeg een

toe. Besprenkel de uien met dit mengsel en

2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de

beetje water toe om de textuur eventueel

schuif 45 min in de oven.

paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin.

vloeibaarder te maken en breng verder

O Schik de uien dichter bij elkaar in

Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet

op smaak.

de bakvorm (ze zijn tijdens het koken

overlappen, anders worden ze te zacht.

gekrompen) en verwijder een deel

Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg

9 Laat de truffels uitlekken en giet

hun olie in een steelpan, met de room.

van het kookvocht, tot er + % cm op de

de uien en de heel grofgehakte peterselie

bodem overblijft. Bedek de uien met het

toe. Kruid met peper, met zout en haal de

Verwarm zachtjes, tot net onder het

kookpunt, en breng verder op smaak.

bladerdeeg en schuif de boorden tussen de

pan van het vuur.

uien en de rand van de bakvorm. Bak

9 Bak de briochesneetjes op een

OD Serveer de hete velouté in borden,

werk af met de truffelschilfers en

45 min in de oven goudbruin.

zacht vuurtje goudbruin, in een grote

© Draai de taart om op de dienschotel,

antiaanbakpan zonder toevoeging

waterkersblaadjes. Dompel de mixer in de

van vetstof.

hete creme om ze te emulgeren en te doen

kruid met peper en bestrooi met tijm.

schuimen. Werk de borden af met een

© Dompel de bundeltjes met de eieren in

Serveer als voorgerecht, met een slaatje.

beetje emulsie en serveer meteen.

het water (net onder het kookpunt, zeker

Deze super-tarte tatin is ook perfect al:

niet kokend) en pocheer de eieren 3 min.

=

Laat ze meteen in koud water schrikken

De duivel zit in de details: mix de velouté met

bijgerecht bij gegrild of gebraden rood vlees.

een zoete en gefruite olijfolie, zo komt het

om het kookproces te stoppen.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

delicate truffelparfum volledig tot zijn recht.

ENERGIE 514 KJ/ 137 KCAL | VETTEN 6,26

© Dresseer de toasts op de borden en

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

VERZADIGDE VETZUREN 3,26 | KOOLHYDRATEN 16,86

verdeel er de paddenstoelen over. Pak de

SUIKERS 7,96 | VEZELS 1,76 | EIWITTEN 2,36 | ZOUT 16

ENERGIE 345 KJ/83 KCAL | VETTEN 6,46

eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop

VERZADIGDE VETZUREN 2,66 | KOOLHYDRATEN 4,86

elke toast en kruid met peper. Serveer

SUIKERS 3,96 | VEZELS 16 | EIWITTEN 1,46 | ZOUT 0,36

en laat iedereen met een mes in zijn ei

prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.

‚A

A

ı

VITALMA MERLOT BIO 2020

BREWDOG VAGABOND

Zijn er shiitake’s in je paddenstoelenmix? Snijd

Italië

NO GLUTEN

hun steeltjes weg: ze zijn veel te vezelig om zo

100% biodynamische wijn met

IT

Glutenvrij bier met aroma’s van

kort gebakken te worden.

merlot uit de Marche die gedijen op

COL

hop, fruit en citrusvruchten. Het

klei- en kalkbodems. Het resultaat?

VAGA

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

IND

mondgevoel is zacht met tonen

ENERGIE 763 KJ/183 KCAL | VETTEN 11,16

Een sappige merlot met toetsen van

van hout, hars en een licht-

VERZADIGDE VETZUREN 3,8G | KOOLHYDRATEN 14,56

viooltjes, rijp rood fruit en kruiden met

bittere afdronk.

SUIKERS 2,5G | VEZELS 2,46 | EIWITTEN 5,96 | ZOUT 0,56

aroma's van rijpe pruim in de finale.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

81