Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 83




Hier is pagina 83 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE is

REUZENBLADERDEEGGEBAK MET

RAVIOLI MET BURRATA EN BUTTERNUT

P.128

W

P.126

GROENTEN, KASTANJES EN PARMIGIANO

(17)

« 1 kleine butternut

100 g parmigiano

Voor het raviolideeg:

69

2 dl room

« 3 eidooiers

3 hele eieren + 1 eidooier

» 2 takjes rozemarijn

2 sjalotjes

50 g zwarte olijven

2 dl droge witte wijn

« 300 g volkorenbloem

400 g biowortelen

+ 3 plakken bladerdeeg

6 takjes bladpeterselie

2 kl honing

« 3 cl olijfolie

2 preiwitten

» 100 g ‘Pizza Croccantina met olijfolie’

« Ye kl zout

200 g spinazie

Campagna Romana

8 salieblaadjes

4 el olijfolie

2 dl zure room

3 burrata di bufala

Peper en zout

% bussel rapen

(125 g/stuk)

2 uien

100 g parmigiano

1 + % granny smith-appel

4 el olijfolie

@ Maak het raviolideeg: doe de bloem en het zout in een slakom

150 g gekookte kastanjes

Peper en zout

8 takjes tijm

en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers, 1 dl water

en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch, niet plakkerig

deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Wikkel het deeg in

@ Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een kookpot water

aan de kook.

vershoudfolie en laat het 30 min in de koelkast rusten.

® Schil de butternut. Snijd 4 schijfjes van 1,5 cm dikte in het

@ Snijd de geschilde rapen, uien en appelen in partjes. Snijd

de appelpartjes nog eens in 2. Snijd de wortelen overlangs

rechte deel en houd ze apart. Snijd de rest van de butternut in grote

stukken, dompel ze in een steelpan met gezouten kokend water.

in 2 (ongeschild, ze zijn bio!) en vervolgens in 3 of 4 stukken

naargelang hun lengte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en

Kook ze 20 min en giet ze af.

schik er alles op. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met 2 takjes

© Fruit de fijngesnipperde sjalotjes gedurende 10 min op een

zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie.

tijm en rozemarijn. Schuif 25 min in de oven en verwijder dan

de kruiden.

Besprenkel met de witte wijn, voeg de salieblaadjes toe en laat op

een matig vuurtje volledig inkoken. Kruid met peper en zout.

9 Klop de hele eieren met de zure room en 1 gerist takje tijm.

Meng er de geraspte parmigiano en de grofverkruimelde ‘Pizza

© Verdeel het raviolideeg in worsten. Haal ze enkele keren

door een pastamachine, tot je lange, heel fijne stroken deeg hebt.

Croccantina’ onder. Breng verder op smaak en laat rusten.

@ Snijd de preiwitten overlangs in 2 en dan nog eens in 2, in de

Snijd er met een uitsteekring 12 cirkels van 12 cm diameter uit.

andere richting. Kook ze 8 min in kokend water. Voeg de spinazie

Beleg telkens de helft van een deegcirkel (je moet ze nadien in

toe en laat nog 1 min koken. Giet af en laat alles in ijskoud water

2 plooien) met M burratabol, een beetje fijngesnipperde sjalot,

schrikken. Laat 2 min uitlekken en pers tussen de handen zoveel

een beetje gehakte peterselie, enkele druppels honing, peper en

zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels en plooi ze in 2.

mogelijk water uit de groenten.

® Rol 1 plak bladerdeeg uit. Snijd aan 2 kanten een stukje

Druk ze rondom aan om ze goed te hechten. Laat 15 min in de

koelkast rusten.

weg tot een grote rechthoek (de kleine zijden zijn afgerond).

Verdeel er de groenten en de vruchten (appelen en kastanjes)

@ Snijd de 4 butternutschijfjes in heel kleine blokjes en bak ze

in opeenvolgende lagen over (kruid tellkens met peper en zout),

5 min goudbruin, in een braadpan met de rest van de olijfolie.

tot 3 cm van de randen, met daartussen telkens een laag zure

@ Haal de salie uit de braadpan. Mix de rest van de sjalotjes met

room. Stapel de lagen tot een hoge en rechthoekige vorm. Plooi

de uitgelekte gekookte stukken butternut en de room fijn in de

blender. Breng verder op smaak.

de zijkanten van het deeg naar binnen op de garnituur. Snijd het

2de bladerdeeg op dezelfde manier als het Iste en bedek er de

OD Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk te

koken. Houd het water net onder het kookpunt en dompel er de

montage mee. Bevochtig het deeg om het goed te hechten en zet

in de koelkast.

ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel de opgewarmde

saus over warme borden. Haal de ravioli met een schuimspaan uit

@ Snijd de overblijvende stukjes deeg in strookjes en vlecht ze.

Snijd ook strookjes uit het 3de deeg en snijd met een uitsteekring

het water om ze te laten uitlekken en schik ze op de borden.

vormen uit naar keuze. Bevochtig het gebak lichtjes, leg er

@ Voeg de butternutblokjes toe, peterselieblaadjes en olijven in

deegvlechten rond en duw ze met de toppen van de vingers vast.

kleine stukken. Bestrooi met geraspte parmigiano en serveer. Zet

Maak bovenaan een gaatje om een schoorsteen te vormen. Werk

de rest van de parmigiano apart op tafel.

x

heel het oppervlak van het gebak af met de rest van de vlechten

en met de deegvormen (bevochtig de onderkant nog indien

-@- Zin in een krokant extraatje? Fruit wat salieblaadjes in een heel klein beetje

z

hete olijfolie in een braadpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

nodig). Laat 20 min in de koelkast rusten en verwarm de oven

Succes verzekerd!

voor op 190°C.

@ Schuif het bladerdeeggebak 25 min in de oven en bestrijk het

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 729 KJ / 175 KCAL | VETTEN 10,96 | VERZADIGDE VETZUREN 6,16

dan met de losgeklopte eidooier. Laat nog 20 min bakken. Werk

af met de rest van de tijm en enkele gekookte groenten, als er

KOOLHYDRATEN 11,26 | SUIKERS 1,7G | VEZELS 16 | EIWITTEN 5,66 | ZOUT 0,36

overblijven. Dien warm op met een waterkerssaus.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 946 KJ/ 227 KCAL | VETTEN 13,36 | VERZADIGDE VETZUREN 6,16

KOOLHYDRATEN 20,56 | SUIKERS 4,4G | VEZELS 2,26 | EIWITTEN 5,36 | ZOUT 0,66

83