Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 106




Hier is pagina 106 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Fa DE ZOETE BLADZIJDEN

PEPERKOEKENHUISJE

@ Bewerk de malse boter en de bruine suiker

ventjes, sterren … Bekleed een ovenplaat met

in de keukenrobot (of met een klopper) tot

bakpapier en verdeel er de figuurtjes over (je

« 2 grote eieren

het geheel lichtjes begint te schuimen. Voeg

hoeft er dus geen bakpapier rond te snijden,

700 g zelfrijzende bloem

de andere ingrediënten toe en meng. Stop

zoals voor de grote stukken). Bak ze + 8 min in

220 g bruine suiker

de oven.

zodra het deeg mooi homogeen is (als je geen

80 g vloeibare honing

keukenrobot hebt, kun je het deeg perfect

© Maak het glazuur: doe het eiwit en een

220 g boter

scheutje citroensap in een kom. Voeg beetje bij

« 2kl speculaaskruiden

met de handen kneden). Verdeel het deeg in

6 bollen, druk ze plat en wikkel ze apart in

beetje en stevig kloppend de bloemsuiker toe.

« 2kl gemberpoeder

vershoudfolie. Laat de deegballen 1 u in de

Meng tot een glad, niet te vloeibaar glazuur.

« 1 afgestreken kl zout

Voor het glazuur en de afwerking:

koelkast rusten.

Gebruik naargelang de grootte van het eiwit

leiwit

@ Voorzie vormen in fijn karton om het

eventueel niet alle suiker en voeg enkele

JA citroen

deeg uit te snijden: 1 rechthoek van 15 x 9 cm

druppels citroensap toe als je te veel suiker

250 g bloemsuiker

(zijmuren), 1 rechthoek van 18,5 x 12 cm (dak)

hebt gebruikt. Doe de helft van het glazuur

60 g kleine witte meringues

in een wegwerpspuitzak en sluit zorgvuldig

en 1 vierkant met een zijde van 16 cm, die je op

25 g marsepein (optioneel)

9 cm hoogte in een punt snijdt (gevels).

af zodat het niet uitdroogt. Bewaar op

kamertemperatuur.

© Verwarm de oven voor op 180°C. Haal

telkens 1 deegbal uit de koelkast en rol hem

@ Doe de rest van het glazuur in een andere

tussen 2 vellen bakpapier uit met een deegrol,

spuitzak met een gladde tuit van 2 mm (of

tot 5 mm dikte (kneed het deeg eerst een beetje

snijd het uiteinde van de spuitzak een heel

indien nodig). Snijd het deeg uit met één van

klein beetje in als je er geen hebt). Werk alle

elementen van het huis en de figuurtjes naar

de kartonnen vormen. Verwijder het overschot

deeg rondom (wikkel dit in vershoudfolie en zet

wens af met het glazuur. Laat het glazuur hard

worden in de openlucht.

terug in de koelkast). Snijd een stuk bakpapier

uit, groter dan de koek. Voor een muur of

© Bevestig de elementen van het huis aan

elkaar met de rest van het glazuur en laat

een gevel, kun je vensters en/of een deur

uitsnijden met mini-uitsteekringen, maar dit

volledig drogen. Zet het peperkoekenhuisje

is niet noodzakelijk: je kunt al deze elementen

op een grote schotel en schik er enkele

ook achteraf met het glazuur tekenen. Leg de

figuurtjes rond (houd ze rechtop met een

koeken met hun bakpapier op een bakblik.

beetje marsepein aan de achterkant). Plet

de meringues en ... let it snow!

Snijd de 6 elementen van het huis op dezelfde

manier en schuif ze in de oven zodra het

®- Voorzie steunen van + 8 cm hoogte en kleine

=

u

bakblik vol is (je moet meerdere bakbeurten

kartonnen spietjes om de dakelementen op hun plaats

voorzien). Reken + 12 min baktijd om de koeken

te houden terwijl het glazuur droogt. Bedek je

goudbruin te bakken (houd ze in het oog!).

peperkoekenhuisje met een omgedraaide plastieken

Laat de koeken 5 min rusten, schuif ze op een

doos om het heel lang te bewaren.

rooster en laat ze volledig afkoelen.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

© Kneed alle deegrestjes samen, rol uit en

ENERGIE 1.642 KJ/ 391 KCAL | VETTEN 13,86

snijd kleine figuurtjes uit met een uitsteekring:

VERZADIGDE VETZUREN 8,56 | KOOLHYDRATEN 60,36 | SUIKERS 25,46

dennenbomen, sneeuwmannen, peperkoeken

VEZELS 1,76 | EIWITTEN 5,66 | ZOUT 1,46

wr ET

LL

ee

Ze

Ef

p'

UPI

7

D'UPIGNY APPEL-PERENSAP

Pot

(Heerlijk appel-perensap op

1009

basis van 100% fruit uit Upigny,



vlakbij Namen. De handige

1

pouch bevat 3 liter.

106