Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 106
Hier is pagina 106 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Fa DE ZOETE BLADZIJDEN
PEPERKOEKENHUISJE
@ Bewerk de malse boter en de bruine suiker
ventjes, sterren … Bekleed een ovenplaat met
in de keukenrobot (of met een klopper) tot
bakpapier en verdeel er de figuurtjes over (je
« 2 grote eieren
het geheel lichtjes begint te schuimen. Voeg
hoeft er dus geen bakpapier rond te snijden,
700 g zelfrijzende bloem
de andere ingrediënten toe en meng. Stop
zoals voor de grote stukken). Bak ze + 8 min in
220 g bruine suiker
de oven.
zodra het deeg mooi homogeen is (als je geen
80 g vloeibare honing
keukenrobot hebt, kun je het deeg perfect
© Maak het glazuur: doe het eiwit en een
220 g boter
scheutje citroensap in een kom. Voeg beetje bij
« 2kl speculaaskruiden
met de handen kneden). Verdeel het deeg in
6 bollen, druk ze plat en wikkel ze apart in
beetje en stevig kloppend de bloemsuiker toe.
« 2kl gemberpoeder
vershoudfolie. Laat de deegballen 1 u in de
Meng tot een glad, niet te vloeibaar glazuur.
« 1 afgestreken kl zout
Voor het glazuur en de afwerking:
koelkast rusten.
Gebruik naargelang de grootte van het eiwit
leiwit
@ Voorzie vormen in fijn karton om het
eventueel niet alle suiker en voeg enkele
JA citroen
deeg uit te snijden: 1 rechthoek van 15 x 9 cm
druppels citroensap toe als je te veel suiker
250 g bloemsuiker
(zijmuren), 1 rechthoek van 18,5 x 12 cm (dak)
hebt gebruikt. Doe de helft van het glazuur
60 g kleine witte meringues
in een wegwerpspuitzak en sluit zorgvuldig
en 1 vierkant met een zijde van 16 cm, die je op
25 g marsepein (optioneel)
9 cm hoogte in een punt snijdt (gevels).
af zodat het niet uitdroogt. Bewaar op
kamertemperatuur.
© Verwarm de oven voor op 180°C. Haal
telkens 1 deegbal uit de koelkast en rol hem
@ Doe de rest van het glazuur in een andere
tussen 2 vellen bakpapier uit met een deegrol,
spuitzak met een gladde tuit van 2 mm (of
tot 5 mm dikte (kneed het deeg eerst een beetje
snijd het uiteinde van de spuitzak een heel
indien nodig). Snijd het deeg uit met één van
klein beetje in als je er geen hebt). Werk alle
elementen van het huis en de figuurtjes naar
de kartonnen vormen. Verwijder het overschot
deeg rondom (wikkel dit in vershoudfolie en zet
wens af met het glazuur. Laat het glazuur hard
worden in de openlucht.
terug in de koelkast). Snijd een stuk bakpapier
uit, groter dan de koek. Voor een muur of
© Bevestig de elementen van het huis aan
elkaar met de rest van het glazuur en laat
een gevel, kun je vensters en/of een deur
uitsnijden met mini-uitsteekringen, maar dit
volledig drogen. Zet het peperkoekenhuisje
is niet noodzakelijk: je kunt al deze elementen
op een grote schotel en schik er enkele
ook achteraf met het glazuur tekenen. Leg de
figuurtjes rond (houd ze rechtop met een
koeken met hun bakpapier op een bakblik.
beetje marsepein aan de achterkant). Plet
de meringues en ... let it snow!
Snijd de 6 elementen van het huis op dezelfde
manier en schuif ze in de oven zodra het
®- Voorzie steunen van + 8 cm hoogte en kleine
=
u
bakblik vol is (je moet meerdere bakbeurten
kartonnen spietjes om de dakelementen op hun plaats
voorzien). Reken + 12 min baktijd om de koeken
te houden terwijl het glazuur droogt. Bedek je
goudbruin te bakken (houd ze in het oog!).
peperkoekenhuisje met een omgedraaide plastieken
Laat de koeken 5 min rusten, schuif ze op een
doos om het heel lang te bewaren.
rooster en laat ze volledig afkoelen.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
© Kneed alle deegrestjes samen, rol uit en
ENERGIE 1.642 KJ/ 391 KCAL | VETTEN 13,86
snijd kleine figuurtjes uit met een uitsteekring:
VERZADIGDE VETZUREN 8,56 | KOOLHYDRATEN 60,36 | SUIKERS 25,46
dennenbomen, sneeuwmannen, peperkoeken
VEZELS 1,76 | EIWITTEN 5,66 | ZOUT 1,46
wr ET
LL
ee
Ze
Ef
p'
UPI
7
D'UPIGNY APPEL-PERENSAP
Pot
(Heerlijk appel-perensap op
1009
basis van 100% fruit uit Upigny,
(À
vlakbij Namen. De handige
1
pouch bevat 3 liter.
106