Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG KOOP IK … A

RAVIOLI VAN KREEFT EN GRIJZE GARNALEN, CITROENROOM

GEBRADEN KALKOEN MET VENKEL EN SPINAZIE

EN FORELEIEREN

CELINE NE TEELEN

VW

P.128

- 1 kalkoen van 4 kg

250 g boter

4 venkelknollen

8 cl olijfolie

2 levende kreeften van

1 biocitroen

- Peper en zout

900 g spinazie

Lel venkelzaadjes

500 g/stuk

1 bussel koriander

» IJsblokjes

4 citroenen

200 g gepelde grijze

2 takjes bladpeterselie

Voor het raviolideeg:

Peper en zout

« 3 eidooiers

« 1 bussel salie

garnalen

2,5 dl room

50 g foreleieren

2el olijfolie

» 320 g bloem

2 preiwitten

20 g boter

+ 3 cl olijfolie

© Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de

- Va kl zout

helft van de boter in kleine plakjes en verdeel

1 lente-uitje

100 g grof zeezout

ze zowat overal over de kalkoen: onder het vel,

op het vel en binnenin. Steek ook de helft van

@ Maak het raviolideeg: doe 300 g bloem en het zout in een

de salietakjes in de kalkoen. Leg de kalkoen op

slakom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers,

de ovenplaat, kruid hem royaal met peper, met

4 cl water en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch,

zout en verdeel er de rest van de salie bovenop.

niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe).

Bedek met aluminiumfolie en schuif 1.30 u in de

Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min in de

oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog

koelkast rusten.

1.10 u braden. Besprenkel de kalkoen intussen

@ Breng 3 | water met het zeezout aan de kook in een heel grote

regelmatig met het braadvocht (reken in totaal

kookpot. Dompel er de kreeften in, met de kop eerst. Zet het

40 min/kg).

deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min

@ Snijd + 30 min voor het einde de venkelknollen

kooktijd (l min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen

en de citroenen in kleine partjes. Schik ze rond de

schrikken in water met ijsblokjes.

kalkoen, verdeel er de rest van de boter over en

® Snijd de kreeften in 2, verwijder het pantser volledig en hak

bestrooi met venkelzaadjes. Kruid de garnituren

het vlees met een mes. Hak de peterselie, 2 takjes koriander en

met peper, met zout en laat nog 30 min in de

het afgesneden lente-uitje fijn. Meng ze onder de kreeft, samen

oven bakken.

met geraspte citroenzeste naar eigen smaak, de helft van de

9 Stoof de spinazie in een grote sauteerpan met

grijze garnalen en peper.

de olijfolie. Kruid met peper en zout.

@ Vorm een worst met het raviolideeg en snijd in stukken.

@ Serveer de kalkoen met de groenten en de

Bestrooi het werkblad met bloem en plet de stukken deeg zo

citroenen. Giet het braadvocht in een sauskom

fijn mogelijk met een deegrol, tot cirkels van + 10 cm diameter

en zet de saus apart op tafel. Geef er puree of

(je hebt er in totaal 24 nodig). Leg een grote lepel vulling in het

gekookte aardappelen bij.

midden van de helft van de deegcirkels en druk aan. Bevochtig

de randen en bedek met de andere helft deegcirkels. Druk de

-@- Bekleed de ovenplaat met een dubbele laag aluminiumfolie,

v

leg er bakpapier bovenop en schik er dan pas de kalkoen op,

randen goed dicht en snijd de ravioli met een uitsteekring tot

mooie, regelmatige cirkels. Laat ze in de koelkast rusten, zonder

zo beperk je de schoonmaak tot het minimum!

ze te bedekken.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

® Snijd de prei in lange slierten. Bak ze op een vrij hoog vuur

ENERGIE 687 KI /164 KCAL | VETTEN 9,8 G | VERZADIGDE VETZUREN 4,4 6

goudbruin, in een braadpan met de boter en de olie. Zet het

KOOLHYORATEN1,4G | SUIKERS 0,6G | VEZELS16 | EIWITTEN 17G | ZOUT 0,46

deksel op de pan en laat + 6 min op een zacht vuurtje slinken.

Kruid met peper en zout.

À

@ Klop de room op met het citroensap, kruid met peper en zout.

Doe hem in een spuitzak met gladde tuit.

SANTA TIERRA CUVÉE 5 2018

D Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk

STA

Chili

te moeten koken. Houd het water net onder het kookpunt en

=

dompel er de ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel

|

Een sappige blend met 5 druivenrassen

ze

afkomstig uit de Colchagua Valley in Chili,

de preislierten intussen over warme borden. Haal de ravioli met

waarvan een deel gedurende 8 maanden

een schuimspaan uit het water om ze af te gieten en schik ze

werd gelagerd op Franse eik. (Herken

op de prei. Spuit er room op, bestrooi met de rest van de grijze

zwart fruit en kruidige impressies.

garnalen, de foreleieren en de koriander. Dien meteen op.

@- Geen zin om zelf kreeften klaar te maken? Vervang ze door krab uit blik. Heb

je een pastamachine? Haal er het raviolideeg 2 of 3 keer door en snijd er met

een uitsteekring cirkels uit.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 645 KJ / 154 KCAL | VETTEN 7,66 | VERZADIGDE VETZUREN 4,16

KOOLHYDRATEN 12,76 | SUIKERS 0,86 | VEZELS 0,76 | EIWITTEN 8,26 | ZOUT 0,56

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 43