Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG KOOP IK … A
RAVIOLI VAN KREEFT EN GRIJZE GARNALEN, CITROENROOM
GEBRADEN KALKOEN MET VENKEL EN SPINAZIE
EN FORELEIEREN
CELINE NE TEELEN
VW
P.128
- 1 kalkoen van 4 kg
250 g boter
4 venkelknollen
8 cl olijfolie
2 levende kreeften van
1 biocitroen
- Peper en zout
900 g spinazie
Lel venkelzaadjes
500 g/stuk
1 bussel koriander
» IJsblokjes
4 citroenen
200 g gepelde grijze
2 takjes bladpeterselie
Voor het raviolideeg:
Peper en zout
« 3 eidooiers
« 1 bussel salie
garnalen
2,5 dl room
50 g foreleieren
2el olijfolie
» 320 g bloem
2 preiwitten
20 g boter
+ 3 cl olijfolie
© Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de
- Va kl zout
helft van de boter in kleine plakjes en verdeel
1 lente-uitje
100 g grof zeezout
ze zowat overal over de kalkoen: onder het vel,
op het vel en binnenin. Steek ook de helft van
@ Maak het raviolideeg: doe 300 g bloem en het zout in een
de salietakjes in de kalkoen. Leg de kalkoen op
slakom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers,
de ovenplaat, kruid hem royaal met peper, met
4 cl water en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch,
zout en verdeel er de rest van de salie bovenop.
niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe).
Bedek met aluminiumfolie en schuif 1.30 u in de
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min in de
oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog
koelkast rusten.
1.10 u braden. Besprenkel de kalkoen intussen
@ Breng 3 | water met het zeezout aan de kook in een heel grote
regelmatig met het braadvocht (reken in totaal
kookpot. Dompel er de kreeften in, met de kop eerst. Zet het
40 min/kg).
deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min
@ Snijd + 30 min voor het einde de venkelknollen
kooktijd (l min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen
en de citroenen in kleine partjes. Schik ze rond de
schrikken in water met ijsblokjes.
kalkoen, verdeel er de rest van de boter over en
® Snijd de kreeften in 2, verwijder het pantser volledig en hak
bestrooi met venkelzaadjes. Kruid de garnituren
het vlees met een mes. Hak de peterselie, 2 takjes koriander en
met peper, met zout en laat nog 30 min in de
het afgesneden lente-uitje fijn. Meng ze onder de kreeft, samen
oven bakken.
met geraspte citroenzeste naar eigen smaak, de helft van de
9 Stoof de spinazie in een grote sauteerpan met
grijze garnalen en peper.
de olijfolie. Kruid met peper en zout.
@ Vorm een worst met het raviolideeg en snijd in stukken.
@ Serveer de kalkoen met de groenten en de
Bestrooi het werkblad met bloem en plet de stukken deeg zo
citroenen. Giet het braadvocht in een sauskom
fijn mogelijk met een deegrol, tot cirkels van + 10 cm diameter
en zet de saus apart op tafel. Geef er puree of
(je hebt er in totaal 24 nodig). Leg een grote lepel vulling in het
gekookte aardappelen bij.
midden van de helft van de deegcirkels en druk aan. Bevochtig
de randen en bedek met de andere helft deegcirkels. Druk de
-@- Bekleed de ovenplaat met een dubbele laag aluminiumfolie,
v
leg er bakpapier bovenop en schik er dan pas de kalkoen op,
randen goed dicht en snijd de ravioli met een uitsteekring tot
mooie, regelmatige cirkels. Laat ze in de koelkast rusten, zonder
zo beperk je de schoonmaak tot het minimum!
ze te bedekken.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
® Snijd de prei in lange slierten. Bak ze op een vrij hoog vuur
ENERGIE 687 KI /164 KCAL | VETTEN 9,8 G | VERZADIGDE VETZUREN 4,4 6
goudbruin, in een braadpan met de boter en de olie. Zet het
KOOLHYORATEN1,4G | SUIKERS 0,6G | VEZELS16 | EIWITTEN 17G | ZOUT 0,46
deksel op de pan en laat + 6 min op een zacht vuurtje slinken.
Kruid met peper en zout.
À
@ Klop de room op met het citroensap, kruid met peper en zout.
Doe hem in een spuitzak met gladde tuit.
SANTA TIERRA CUVÉE 5 2018
D Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk
STA
Chili
te moeten koken. Houd het water net onder het kookpunt en
=
dompel er de ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel
|
Een sappige blend met 5 druivenrassen
ze
afkomstig uit de Colchagua Valley in Chili,
de preislierten intussen over warme borden. Haal de ravioli met
waarvan een deel gedurende 8 maanden
een schuimspaan uit het water om ze af te gieten en schik ze
werd gelagerd op Franse eik. (Herken
op de prei. Spuit er room op, bestrooi met de rest van de grijze
zwart fruit en kruidige impressies.
garnalen, de foreleieren en de koriander. Dien meteen op.
@- Geen zin om zelf kreeften klaar te maken? Vervang ze door krab uit blik. Heb
je een pastamachine? Haal er het raviolideeg 2 of 3 keer door en snijd er met
een uitsteekring cirkels uit.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 645 KJ / 154 KCAL | VETTEN 7,66 | VERZADIGDE VETZUREN 4,16
KOOLHYDRATEN 12,76 | SUIKERS 0,86 | VEZELS 0,76 | EIWITTEN 8,26 | ZOUT 0,56
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 43