Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 43




Hier is pagina 43 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG KOOP IK … Fa

OESTERS MET GRANITÉ VAN GROENE APPEL EN BASILICUM

OESTERS MET THAISE SALSA

©

eso

Snijd 2 ongeschilde granny smith-appelen in stukken en mix ze

Hak 1 sjalot en 1 ontpitte rode peper heel fijn en doe ze in een

heel fijn in een blender met 1 bussel basilicum en 1 dl vloeibare

kom. Rasp 50 g ongeschilde gember en pers met de vingers het

rietsuiker. Voeg het sap van 2 limoenen en 1 dl water toe. Giet

sap uit de pulp boven de kom (of pers de pulp in een vochtige

door een puntzeef in een grote schaal met platte bodem om een

en uitgewrongen keukendoek, waar je een strakke bundel mee

fijne laag te vormen. Laat minstens 4 u in de diepvriezer opstijven.

maakt). Voeg 7 cl witte balsamicoazijn en 2 gehakte takjes

Open 24 holle oesters en verdeel een beetje granité over elke

koriander toe. Breng verder op smaak. Open 24 holle oesters en

oester: schraap de bereiding gewoon met een vork los tot korrels.

lepel er een beetje salsa op. Dien meteen op bij het aperitief, met

Dien meteen op bij het aperitief, met een caipirinha.

een mojito.

@- Mix in 2 keer, zodat het limoensap de basilicumblaadjes niet doet verkleuren.

@- De smaak van de salsa kan wat overheersend zijn, lepel er dus niet te veel

van op de oesters!

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 394 KJ / 94 KCAL | VETTEN 0,76 | VERZADIGDE VETZUREN 0,26

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

KOOLHYDRATEN 18,46 | SUIKERS 15,66 | VEZELS 1,66 | EIWITTEN 3,16 | ZOUT 0,56

ENERGIE 305 K)/ T2KCAL | VETTEN16 | VERZADIGDE VETZUREN 0,26

KOOLHYDRATEN 9,86 | SUIKERS 4,36 | VEZELS 0,66 | EIWITTEN 4,86 | ZOUT16

OESTERS MET TOMATENRELISH

OESTERS MET TRUFFELS EN HAZELNOTEN

eso

60

Snijd 1 tomaat in heel kleine blokjes. Doe ze in een kom en rasp

Hak 2 bolle el geroosterde hazelnoten en 2 el carpaccio van

er een beetje zeste van Y2 biocitroen bovenop. Voeg het sap van

zomertruffels. Voeg 2 el sojasaus, 2 el olijfolie met truffel (uit

de Y2 citroen toe, samen met 1 geperst vers teentje knoflook,

het bokaaltje met carpaccio) en 1 el hazelnotenolie toe. Open

1dl olijfolie, 1 fijngehakt takje dragon, peper en zout. Open

24 holle oesters en lepel er een heel klein beetje salsa op. Dien

24 holle oesters en lepel er een beetje relish op. Dien meteen op

meteen op bij het aperitief, met een Tripel Karmeliet.

bij het aperitief, met een bloody mary.



@- Heb je een stukje knolselder in huis? Stoom het, snipper het heel fijn en

-@- Is dragon niet echt je ding? Vervang hem door basilicum of rucola.

meng er 1 el van onder de salsa.

VOEDINESWAARDEN PER 100 6

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 934 KJ/ 226 KCAL | VETTEN 19,3G | VERZADIGDE VETZUREN 26

ENERGIE 1.050 KJ/ 255KCAL | VETTEN 256 | VERZADIGDE VETZUREN 3,8G

KOOLHYDRATEN 3,26 | SUIKERS 0,8G | VEZELS 0,56 | EIWITTEN 4,26 | ZOUT 0,96

KOOLHYDRATEN 3,76 | SUIKERS 16 | VEZELS 2,26 | EIWITTEN 8,26 | ZOUT 2,26

E)

SCAMPI MET TOMATENFONDUE Wi

© 20MIN © GEMAKKELUK © EE£ 4PERS.

P.126

© Snijd de tomaten in kleine blokjes en de teentjes knoflook in fijne

900

plakjes. Verwarm 1 dl olijfolie in een steelpan. Voeg de tomaten en

de knoflook in de hete olie toe. Kruid met peper, met zout en naar

- 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25

(kaliber ‘large’) +:

eigen smaak met Espelettepeper. Voeg 2 takjes basilicum toe en laat

+ 2 grote vlezige tomaten

2 min tot moes koken.

+ 2 teentjes knoflook

® Snijd de ontdooide scampi in 2 door, ongeveer tot in de helft van

« 1 bussel basilicum

de lengte. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een braadpan, met de

« 1dl+3 el olijfolie

Pannetje met scampi

rest van de olijfolie, tot ze mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en

- Espelettepeper

met een beetje zout.

Traiteur Louise maakt

- Peper en zout

kant-en-klare feestgerechten

© Dresseer de (lauwe of warme) saus in kleine borden, verdeel er

de scampi over, werk af met basilicum en dien op. Geef er brood bij.

die je zo op je eigen feesttafel

kan zetten. Deze gepocheerde

scampi zijn op smaak gebracht

@ Geen grote vlezige tomaten gevonden? Gebruik dubbel zoveel ‘standaard’ tomaten.

met een getomateerde witte

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

wijnsaus, brunoise en sjalot.

ENERGIE 903 KJ/ 218 KCAL | VETTEN 18,16 | VERZADIGDE VETZUREN 2,76

KOOLHYDRATEN 1,86 | SUIKERS 0,86 | VEZELS 1,76 | EIWITTEN 11,26 | ZOUT 0,66

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

43