Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 43
Hier is pagina 43 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG KOOP IK … Fa
OESTERS MET GRANITÉ VAN GROENE APPEL EN BASILICUM
OESTERS MET THAISE SALSA
©
eso
Snijd 2 ongeschilde granny smith-appelen in stukken en mix ze
Hak 1 sjalot en 1 ontpitte rode peper heel fijn en doe ze in een
heel fijn in een blender met 1 bussel basilicum en 1 dl vloeibare
kom. Rasp 50 g ongeschilde gember en pers met de vingers het
rietsuiker. Voeg het sap van 2 limoenen en 1 dl water toe. Giet
sap uit de pulp boven de kom (of pers de pulp in een vochtige
door een puntzeef in een grote schaal met platte bodem om een
en uitgewrongen keukendoek, waar je een strakke bundel mee
fijne laag te vormen. Laat minstens 4 u in de diepvriezer opstijven.
maakt). Voeg 7 cl witte balsamicoazijn en 2 gehakte takjes
Open 24 holle oesters en verdeel een beetje granité over elke
koriander toe. Breng verder op smaak. Open 24 holle oesters en
oester: schraap de bereiding gewoon met een vork los tot korrels.
lepel er een beetje salsa op. Dien meteen op bij het aperitief, met
Dien meteen op bij het aperitief, met een caipirinha.
een mojito.
@- Mix in 2 keer, zodat het limoensap de basilicumblaadjes niet doet verkleuren.
@- De smaak van de salsa kan wat overheersend zijn, lepel er dus niet te veel
van op de oesters!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 394 KJ / 94 KCAL | VETTEN 0,76 | VERZADIGDE VETZUREN 0,26
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
KOOLHYDRATEN 18,46 | SUIKERS 15,66 | VEZELS 1,66 | EIWITTEN 3,16 | ZOUT 0,56
ENERGIE 305 K)/ T2KCAL | VETTEN16 | VERZADIGDE VETZUREN 0,26
KOOLHYDRATEN 9,86 | SUIKERS 4,36 | VEZELS 0,66 | EIWITTEN 4,86 | ZOUT16
OESTERS MET TOMATENRELISH
OESTERS MET TRUFFELS EN HAZELNOTEN
eso
60
Snijd 1 tomaat in heel kleine blokjes. Doe ze in een kom en rasp
Hak 2 bolle el geroosterde hazelnoten en 2 el carpaccio van
er een beetje zeste van Y2 biocitroen bovenop. Voeg het sap van
zomertruffels. Voeg 2 el sojasaus, 2 el olijfolie met truffel (uit
de Y2 citroen toe, samen met 1 geperst vers teentje knoflook,
het bokaaltje met carpaccio) en 1 el hazelnotenolie toe. Open
1dl olijfolie, 1 fijngehakt takje dragon, peper en zout. Open
24 holle oesters en lepel er een heel klein beetje salsa op. Dien
24 holle oesters en lepel er een beetje relish op. Dien meteen op
meteen op bij het aperitief, met een Tripel Karmeliet.
bij het aperitief, met een bloody mary.
‘
@- Heb je een stukje knolselder in huis? Stoom het, snipper het heel fijn en
-@- Is dragon niet echt je ding? Vervang hem door basilicum of rucola.
meng er 1 el van onder de salsa.
VOEDINESWAARDEN PER 100 6
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 934 KJ/ 226 KCAL | VETTEN 19,3G | VERZADIGDE VETZUREN 26
ENERGIE 1.050 KJ/ 255KCAL | VETTEN 256 | VERZADIGDE VETZUREN 3,8G
KOOLHYDRATEN 3,26 | SUIKERS 0,8G | VEZELS 0,56 | EIWITTEN 4,26 | ZOUT 0,96
KOOLHYDRATEN 3,76 | SUIKERS 16 | VEZELS 2,26 | EIWITTEN 8,26 | ZOUT 2,26
E)
SCAMPI MET TOMATENFONDUE Wi
© 20MIN © GEMAKKELUK © EE£ 4PERS.
P.126
© Snijd de tomaten in kleine blokjes en de teentjes knoflook in fijne
900
plakjes. Verwarm 1 dl olijfolie in een steelpan. Voeg de tomaten en
de knoflook in de hete olie toe. Kruid met peper, met zout en naar
- 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25
(kaliber ‘large’) +:
eigen smaak met Espelettepeper. Voeg 2 takjes basilicum toe en laat
+ 2 grote vlezige tomaten
2 min tot moes koken.
+ 2 teentjes knoflook
® Snijd de ontdooide scampi in 2 door, ongeveer tot in de helft van
« 1 bussel basilicum
de lengte. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een braadpan, met de
« 1dl+3 el olijfolie
Pannetje met scampi
rest van de olijfolie, tot ze mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en
- Espelettepeper
met een beetje zout.
Traiteur Louise maakt
- Peper en zout
kant-en-klare feestgerechten
© Dresseer de (lauwe of warme) saus in kleine borden, verdeel er
de scampi over, werk af met basilicum en dien op. Geef er brood bij.
die je zo op je eigen feesttafel
kan zetten. Deze gepocheerde
scampi zijn op smaak gebracht
@ Geen grote vlezige tomaten gevonden? Gebruik dubbel zoveel ‘standaard’ tomaten.
met een getomateerde witte
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
wijnsaus, brunoise en sjalot.
ENERGIE 903 KJ/ 218 KCAL | VETTEN 18,16 | VERZADIGDE VETZUREN 2,76
KOOLHYDRATEN 1,86 | SUIKERS 0,86 | VEZELS 1,76 | EIWITTEN 11,26 | ZOUT 0,66
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
43