Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 108




Hier is pagina 108 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

> DE ZOETE BLADZIJDEN

KRANS MET RICOTTA EN LIMOEN, RUM- EN PASSIEVRUCHTENSIROOP %

© 35 MIN + 35 MIN KOOKTIJD (+1 U KOELTIJD) & GEMIDDELD © €€

A 8 A12 PERS.

P.128

© Maak de krans: verwarm de oven voor

voorhand maakt, leg ze dan op bakpapier

op 160°C. Beboter een gladde savarinvorm

in een metalen doos en bewaar ze op een

Voor de krans:

van 24 cm diameter royaal en zet hem in de

droge plaats.

+ Aeieren

koelkast. Klop de ricotta met de eieren en de

© Maak de siroop: breng 1 dl water, de rum

+ 2 kleine biolimoenen

suiker. Voeg 100 g gesmolten boter, de bloem,

en de suiker in een steelpan aan de kook en

+ 70 g amandelpoeder

het amandelpoeder, het bakpoeder en het

laat nog 5 min pruttelen. Giet de siroop in een

- 165 gricotta

zout toe. Voeg ook de fijngeraspte zeste van de

kom en voeg de passievruchtenpulp toe. Leg

+ 165 g bloem

limoenen en hun sap toe (de hele hoeveelheid

de krans voorzichtig terug in zijn bakvorm,

+ Ya zakje bakpoeder

of}

A

A

‚naar eigen smaak). Klop 2 à 3 min op

prik er een groot aantal gaatjes in met een

150 g ruwe rietsuiker

+ 120 g boter

middelmatige snelheid, tot een licht schuimig

tandenstoker en besprenkel hem voorzichtig

met % van de warme siroop. Laat afkoelen.

« 1 snufje zout

deeg. Giet het deeg in de bakvorm en schuif

Voor de siroop:

35 min in de oven (in het oog houden!). Laat

O Draai de krans om op een dienschotel.

» 4 passievruchten

de krans 10 min rusten, draai hem om op een

Besprenkel hem met de rest van de siroop.

« 1.dl bruine rum

rooster en laat hem volledig afkoelen.

Werk hem af met plakjes carambolevrucht,

» 100 gruwe rietsuiker

kumquat, de pulp van de passievruchten en

© Maak de karamelspiraaltjes: verwarm de

Voor de afwerking:

kristalsuiker en 2 el water in een steelpan met

macarons. Leg de karamelspiraaltjes

« 1 carambolevrucht

voorzichtig bovenop en rondom de krans.

+ 2 passievruchten

dikke bodem, zonder te mengen. De bereiding

zal verschillende texturen aannemen, tot ze

Dien meteen op.

» 4 kumquats

100 g kristalsuiker

vloeibaar wordt. Je mag de karamel lichtjes

+ 12 macarons

doen draaien in de steelpan, maar meng hem

Liever een versie zonder alcohol? Geen probleem: maak

een siroop op dezelfde manier, maar met 1,5 dl water

niet met een lepel of iets anders. Haal de

voor 100 g suiker en de pulp van 6 passievruchten. Ook

karamel van het vuur zodra hij amberkleurig

tof met een beetje (heel licht gesuikerde) slagroom in

is. Laat max. 30 s rusten en giet de karamel

een apart kommetje.

dan voorzichtig met een lepel op een siliconen

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

matje (of op bakpapier), in de vorm van

ENERGIE 1.241 KJ / 297 KCAL | VETTEN 146

spiraaltjes. Laat ze in de openlucht stollen

VERZADIGDE VETZUREN 6,6G | KOOLHYDRATEN 32,1G | SUIKERS 24,3 G

(nooit in de koelkast: de karamel wordt er

VEZELS 1,86 | EIWITTEN6G | ZOUT 0,36

opnieuw vloeibaar!) Als je de spiraaltjes op

E)

MERVEILLEUX IN EEN GLAASJE

© 30 MIN + 35 MIN BAKTIJD © GEMIDDELD & €£

ELEN

P.128

© Verwarm de oven voor op 170°C, op

© Laat de granaatappelpitjes op keukenpapier

&ù 9 ©

hetelucht. Snijd een vel bakpapier uit van

uitlekken. Klop de room lobbig in een koude

» 80 g granaatappelpitjes =

de grootte van het bakblik en teken 8 cirkels

slakom (zonder suiker, de meringues zijn al

+ 6 dl room met 35% V.G.

van 7,5 cm diameter, op voldoende afstand

genoeg gesuikerd). Snijd de meringues net

- 160 g pure chocoladeschilfers

van elkaar.

voor het opdienen in grote stukken en verdeel

Voor de meringues:

@ Maak de meringues: weeg de eiwitten en

ze in 2 lagen over glazen, afwisselend met de

« 4 eiwitten op kamertemperatuur

voorzie hetzelfde gewicht aan ultrafijne suiker

chocoladeschilfers en de slagroom. Werk af met

« 135 g ultrafijne suiker

- 135 g bloemsuiker

en bloemsuiker. Klop de eiwitten tot schuim en

granaatappelpitjes en serveer meteen, zo komt

strooi er intussen in 3 keer de ultrafijne suiker

het dubbele krokant-smeuïge effect helemaal

bij. Begin op lage snelheid en verhoog beetje

tot zijn recht.

bij beetje, tot een glanzende en compacte

Maak de meringues gerust een dag op voorhand klaar:

ADELHAIZE

en

massa, die als een 'vogelbek’ aan de garde

blijft hangen. Roer er voorzichtig de gezeefde

bewaar ze op kamertemperatuur in een metalen doos

(vooral niet in de koelkast, ze zouden zacht worden).

bloemsuiker onder met een soepele spatel.

T

Giet het mengsel in een spuitzak zonder tuit

Ben je niet zo handig met een spuitzak? Maak je geen

zorgen: de meringues worden toch in stukjes gebroken

=

en dresseer de meringues in de cirkels op

en met slagroom bedekt!

het bakpapier. Klop enkele keren met het

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

bakblik op het werkblad om de meringues

een beetje te pletten. Bak ze 30 à 35 min: ze

ENERGIE 1.324 KJ / 318 KCAL | VETTEN 206

EARL GREY THEE - DELHAIZE

VERZADIGDE VETZUREN 13,76 | KOOLHYDRATEN 30,26 | SUIKERS 29,1G

Deze klassieke Engelse zwarte

moeten lichtjes gekleurd en mooi gebarsten

VEZELS 1,76 | EIWITTEN 36 | ZOUT 0,26

zijn aan de buitenkant, wit en zacht aan de

thee is allesbehalve saai, want je

herkent er aroma's van citrus en

binnenkant. Laat ze 5 min rusten en laat ze op

bergamot in. Slurp!

een rooster afkoelen.

108