Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 108
Hier is pagina 108 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
> DE ZOETE BLADZIJDEN
KRANS MET RICOTTA EN LIMOEN, RUM- EN PASSIEVRUCHTENSIROOP %
© 35 MIN + 35 MIN KOOKTIJD (+1 U KOELTIJD) & GEMIDDELD © €€
A 8 A12 PERS.
P.128
© Maak de krans: verwarm de oven voor
voorhand maakt, leg ze dan op bakpapier
op 160°C. Beboter een gladde savarinvorm
in een metalen doos en bewaar ze op een
Voor de krans:
van 24 cm diameter royaal en zet hem in de
droge plaats.
+ Aeieren
koelkast. Klop de ricotta met de eieren en de
© Maak de siroop: breng 1 dl water, de rum
+ 2 kleine biolimoenen
suiker. Voeg 100 g gesmolten boter, de bloem,
en de suiker in een steelpan aan de kook en
+ 70 g amandelpoeder
het amandelpoeder, het bakpoeder en het
laat nog 5 min pruttelen. Giet de siroop in een
- 165 gricotta
zout toe. Voeg ook de fijngeraspte zeste van de
kom en voeg de passievruchtenpulp toe. Leg
+ 165 g bloem
limoenen en hun sap toe (de hele hoeveelheid
de krans voorzichtig terug in zijn bakvorm,
+ Ya zakje bakpoeder
of}
A
A
‚naar eigen smaak). Klop 2 à 3 min op
prik er een groot aantal gaatjes in met een
150 g ruwe rietsuiker
+ 120 g boter
middelmatige snelheid, tot een licht schuimig
tandenstoker en besprenkel hem voorzichtig
met % van de warme siroop. Laat afkoelen.
« 1 snufje zout
deeg. Giet het deeg in de bakvorm en schuif
Voor de siroop:
35 min in de oven (in het oog houden!). Laat
O Draai de krans om op een dienschotel.
» 4 passievruchten
de krans 10 min rusten, draai hem om op een
Besprenkel hem met de rest van de siroop.
« 1.dl bruine rum
rooster en laat hem volledig afkoelen.
Werk hem af met plakjes carambolevrucht,
» 100 gruwe rietsuiker
kumquat, de pulp van de passievruchten en
© Maak de karamelspiraaltjes: verwarm de
Voor de afwerking:
kristalsuiker en 2 el water in een steelpan met
macarons. Leg de karamelspiraaltjes
« 1 carambolevrucht
voorzichtig bovenop en rondom de krans.
+ 2 passievruchten
dikke bodem, zonder te mengen. De bereiding
zal verschillende texturen aannemen, tot ze
Dien meteen op.
» 4 kumquats
100 g kristalsuiker
vloeibaar wordt. Je mag de karamel lichtjes
+ 12 macarons
doen draaien in de steelpan, maar meng hem
Liever een versie zonder alcohol? Geen probleem: maak
een siroop op dezelfde manier, maar met 1,5 dl water
niet met een lepel of iets anders. Haal de
voor 100 g suiker en de pulp van 6 passievruchten. Ook
karamel van het vuur zodra hij amberkleurig
tof met een beetje (heel licht gesuikerde) slagroom in
is. Laat max. 30 s rusten en giet de karamel
een apart kommetje.
dan voorzichtig met een lepel op een siliconen
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
matje (of op bakpapier), in de vorm van
ENERGIE 1.241 KJ / 297 KCAL | VETTEN 146
spiraaltjes. Laat ze in de openlucht stollen
VERZADIGDE VETZUREN 6,6G | KOOLHYDRATEN 32,1G | SUIKERS 24,3 G
(nooit in de koelkast: de karamel wordt er
VEZELS 1,86 | EIWITTEN6G | ZOUT 0,36
opnieuw vloeibaar!) Als je de spiraaltjes op
E)
MERVEILLEUX IN EEN GLAASJE
© 30 MIN + 35 MIN BAKTIJD © GEMIDDELD & €£
ELEN
P.128
© Verwarm de oven voor op 170°C, op
© Laat de granaatappelpitjes op keukenpapier
&ù 9 ©
hetelucht. Snijd een vel bakpapier uit van
uitlekken. Klop de room lobbig in een koude
» 80 g granaatappelpitjes =
de grootte van het bakblik en teken 8 cirkels
slakom (zonder suiker, de meringues zijn al
+ 6 dl room met 35% V.G.
van 7,5 cm diameter, op voldoende afstand
genoeg gesuikerd). Snijd de meringues net
- 160 g pure chocoladeschilfers
van elkaar.
voor het opdienen in grote stukken en verdeel
Voor de meringues:
@ Maak de meringues: weeg de eiwitten en
ze in 2 lagen over glazen, afwisselend met de
« 4 eiwitten op kamertemperatuur
voorzie hetzelfde gewicht aan ultrafijne suiker
chocoladeschilfers en de slagroom. Werk af met
« 135 g ultrafijne suiker
- 135 g bloemsuiker
en bloemsuiker. Klop de eiwitten tot schuim en
granaatappelpitjes en serveer meteen, zo komt
strooi er intussen in 3 keer de ultrafijne suiker
het dubbele krokant-smeuïge effect helemaal
bij. Begin op lage snelheid en verhoog beetje
tot zijn recht.
bij beetje, tot een glanzende en compacte
Maak de meringues gerust een dag op voorhand klaar:
ADELHAIZE
en
massa, die als een 'vogelbek’ aan de garde
blijft hangen. Roer er voorzichtig de gezeefde
bewaar ze op kamertemperatuur in een metalen doos
(vooral niet in de koelkast, ze zouden zacht worden).
bloemsuiker onder met een soepele spatel.
T
Giet het mengsel in een spuitzak zonder tuit
Ben je niet zo handig met een spuitzak? Maak je geen
zorgen: de meringues worden toch in stukjes gebroken
=
en dresseer de meringues in de cirkels op
en met slagroom bedekt!
het bakpapier. Klop enkele keren met het
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
bakblik op het werkblad om de meringues
een beetje te pletten. Bak ze 30 à 35 min: ze
ENERGIE 1.324 KJ / 318 KCAL | VETTEN 206
EARL GREY THEE - DELHAIZE
VERZADIGDE VETZUREN 13,76 | KOOLHYDRATEN 30,26 | SUIKERS 29,1G
Deze klassieke Engelse zwarte
moeten lichtjes gekleurd en mooi gebarsten
VEZELS 1,76 | EIWITTEN 36 | ZOUT 0,26
zijn aan de buitenkant, wit en zacht aan de
thee is allesbehalve saai, want je
herkent er aroma's van citrus en
binnenkant. Laat ze 5 min rusten en laat ze op
bergamot in. Slurp!
een rooster afkoelen.
108