Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 61




Hier is pagina 61 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

IN DE SPOTLIGHT HA

APPEL-GEMBER-LIMOENMOCKTAIL

© 10 MIN © GEMAKKELUK ©

A 4 PERS.

RUNDERTATAKI MET GEMBER y

P.128

EN FIJNE GROENTJES

P.128

esaa

60 g gember

» 5 di vers bioappelsap

« 5 dl spuitwater

ea

« 4 takjes munt

» 8 gedroogde

« 3el rietsuiker

- 600 g filet pur Irish beef (in

« lel zwarte sesamzaadjes

« 1+ Ye limoen

sinaasappelschijfjes

» Schilferijs

maximum 1 of 2 stukken)

Voor de marinade:

« 30 g gember

« 30 g gember

@ Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de

» 600 g zoete aardappelen

« L citroen

pulp, boven een karafje (of pers de pulp in een vochtige en uitgewrongen

- 1 bussel lente-uitjes

« Lel honing

keukendoek, waar je een strakke bundel mee maakt). Meng het gembersap

- MY bussel radijzen

« 5 cl mirin

met het sap van de limoen en de suiker. Giet er het appelsap bij en vul aan

» 200 g edamameboontjes

» 1dl sojasaus

met het spuitwater.

- 6elolijfolie

@ Verdeel wat schilferijs over grote glazen en overgiet met de mocktail.

Voeg de gedroogde sinaasappelschijfjes toe, werk af met munt en serveer.

@ Haal het vlees 30 min op voorhand uit de

koelkast.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 134 KJ/ 32 KCAL | VETTEN 0,36 | VERZADIGDE VETZUREN 0,16

@ Maak de marinade: pers het sap van de citroen

in een steelpan, voeg de honing, de sojasaus en de

KOOLHYDRATEN 7,36 | SUIKERS 6,8G | VEZELS 0,56 | EIWITTEN 0,46 | ZOUT OG

míirin toe. Verwarm, houd net onder het kookpunt

en laat inkoken tot een licht stroperige dikte. Rasp

FRUITSLA MET GEMBER-FRAMBOZENSIROOP

W

de ongeschilde gember en pers met de vingers het

P 128

sap uit de pulp, boven de marinade. Haal de pan

van het vuur.

6000

9 Dop de ontdooide edamameboontjes en houd

+ 1 mango

» Atakjes munt

» lcitroen

ze apart. Kort de lente-uitjes in en laat er wat

« Va ananas

Voor de siroop:

+ 50 g frambozen

worteltjes aan (maak deze grondig schoon). Fruit de

« 4 sinaasappel

* 100 g gember

« 100 g kristalsuiker

lente-uitjes 15 min op een heel zacht vuurtje, in een

braadpan met % van de olijfolie. Snijd de geschilde

@ Maak de siroop: breng 1 dl water aan de kook met de suiker. Voeg de

zoete aardappelen in kleine blokjes en fruit ze

ongeschilde gember in heel fijne plakjes toe en laat gedurende 10 min heel

10 min op een matig vuurtje in een braadpan, met

zachtjes pruttelen. Voeg de frambozen toe en haal de pan van het vuur zodra

% van de olijfolie. Voeg 5 min voor het einde de

ze ontdooid zijn. Voeg het sap van de citroen toe, giet de bereiding door een

radijzen in de braadpan met de uien toe.

puntzeef en druk goed aan. Laat afkoelen.

@ Schil de gember en snijd hem in ultrafijne

@ Schil intussen de ananas en de mango en snijd ze in fijne plakjes. Schil de

staafjes. Fruit ze kort in een braadpan met de

sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schik alles mooi op

rest van de olijfolie. Haal ze uit de pan, laat ze

de borden, besprenkel met siroop en werk af met munt. Dien koel op.

uitlekken en leg het vlees in dezelfde braadpan.

Schroei het vlees kort rondom, op een vrij hoog

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 196 KJ/46 KCAL | VETTEN 0,46 | VERZADIGDE VETZUREN 0G

vuur. Voeg Y van de marinade toe en bestrijk het

KOOLHYDRATEN 9,36 | SUIKERS 8,7G | VEZELS 1,46 | EIWITTEN 0,46 | ZOUT OG

vlees langs alle kanten. Leg het vlees op een plank,

laat het 2 min rusten en snijd het in sneetjes.

9 Serveer de tataki met de groenten. Zet de rest

CHAÏ MET GEMBER

van de marinade apart op tafel en bestrooi alles

met sesamzaadjes.

ı

900

Gebruik je niet zo vaak gember? Voeg het gembersap beetje

bij beetje toe in de marinade en proef telkens.

- 7,5 cl Gimber

‘Barista’ Beleaf

- 5 kardemompeulen

- 1 zakje zwarte thee

« Lel honing

« 5 zwarte peperbollen

« 5 dl amandeldrink

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

« 1 steranijs

+ Kaneelpoeder

ENERGIE 680 KJ / 162 KCAL | VETTEN 7,26 | VERZADIGDE VETZUREN 1,46

KOOLHYDRATEN 11,96 | SUIKERS 5,96 | VEZELS 1,86 | EIWITTEN

12,26 | ZOUT 1,66

O Stamp de anijs, de kardemom en de peper fijn. Laat ze in een steelpan

lichtjes opdrogen, zonder toevoeging van vetstof. Voeg 5 dl water toe, een

snufje kaneel en het theezakje. Breng aan de kook, haal de pan van het vuur

en verwijder het theezakje. Laat 10 min trekken.

D Verwarm de amandeldrink in een steelpan. Filter de thee en voeg er de

honing en de Gimber aan toe. Giet de thee in hittebestendige glazen of in

kopjes, die je tot de helft vult.

@ Mix de hete amandeldrink kort met een staafmixer om hem te doen

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

schuimen. Lepel het amandelschuim voorzichtig op de thee. Bestrooi met

ENERGIE 233 KJ/56 KCAL | VETTEN 286 | VERZADIGDE VETZUREN 0,36

kaneel en serveer meteen.

KOOLHYDRATEN 6,26 | SUIKERS 4,56 | VEZELS 0,76 | EIWITTEN 1,26 | ZOUT 06

61