Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 61
Hier is pagina 61 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
IN DE SPOTLIGHT HA
APPEL-GEMBER-LIMOENMOCKTAIL
© 10 MIN © GEMAKKELUK ©
A 4 PERS.
RUNDERTATAKI MET GEMBER y
P.128
EN FIJNE GROENTJES
P.128
esaa
60 g gember
» 5 di vers bioappelsap
« 5 dl spuitwater
ea
« 4 takjes munt
» 8 gedroogde
« 3el rietsuiker
- 600 g filet pur Irish beef (in
« lel zwarte sesamzaadjes
« 1+ Ye limoen
sinaasappelschijfjes
» Schilferijs
maximum 1 of 2 stukken)
Voor de marinade:
« 30 g gember
« 30 g gember
@ Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de
» 600 g zoete aardappelen
« L citroen
pulp, boven een karafje (of pers de pulp in een vochtige en uitgewrongen
- 1 bussel lente-uitjes
« Lel honing
keukendoek, waar je een strakke bundel mee maakt). Meng het gembersap
- MY bussel radijzen
« 5 cl mirin
met het sap van de limoen en de suiker. Giet er het appelsap bij en vul aan
» 200 g edamameboontjes
» 1dl sojasaus
met het spuitwater.
- 6elolijfolie
@ Verdeel wat schilferijs over grote glazen en overgiet met de mocktail.
Voeg de gedroogde sinaasappelschijfjes toe, werk af met munt en serveer.
@ Haal het vlees 30 min op voorhand uit de
koelkast.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 134 KJ/ 32 KCAL | VETTEN 0,36 | VERZADIGDE VETZUREN 0,16
@ Maak de marinade: pers het sap van de citroen
in een steelpan, voeg de honing, de sojasaus en de
KOOLHYDRATEN 7,36 | SUIKERS 6,8G | VEZELS 0,56 | EIWITTEN 0,46 | ZOUT OG
míirin toe. Verwarm, houd net onder het kookpunt
en laat inkoken tot een licht stroperige dikte. Rasp
FRUITSLA MET GEMBER-FRAMBOZENSIROOP
W
de ongeschilde gember en pers met de vingers het
P 128
sap uit de pulp, boven de marinade. Haal de pan
van het vuur.
6000
9 Dop de ontdooide edamameboontjes en houd
+ 1 mango
» Atakjes munt
» lcitroen
ze apart. Kort de lente-uitjes in en laat er wat
« Va ananas
Voor de siroop:
+ 50 g frambozen
worteltjes aan (maak deze grondig schoon). Fruit de
« 4 sinaasappel
* 100 g gember
« 100 g kristalsuiker
lente-uitjes 15 min op een heel zacht vuurtje, in een
braadpan met % van de olijfolie. Snijd de geschilde
@ Maak de siroop: breng 1 dl water aan de kook met de suiker. Voeg de
zoete aardappelen in kleine blokjes en fruit ze
ongeschilde gember in heel fijne plakjes toe en laat gedurende 10 min heel
10 min op een matig vuurtje in een braadpan, met
zachtjes pruttelen. Voeg de frambozen toe en haal de pan van het vuur zodra
% van de olijfolie. Voeg 5 min voor het einde de
ze ontdooid zijn. Voeg het sap van de citroen toe, giet de bereiding door een
radijzen in de braadpan met de uien toe.
puntzeef en druk goed aan. Laat afkoelen.
@ Schil de gember en snijd hem in ultrafijne
@ Schil intussen de ananas en de mango en snijd ze in fijne plakjes. Schil de
staafjes. Fruit ze kort in een braadpan met de
sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schik alles mooi op
rest van de olijfolie. Haal ze uit de pan, laat ze
de borden, besprenkel met siroop en werk af met munt. Dien koel op.
uitlekken en leg het vlees in dezelfde braadpan.
Schroei het vlees kort rondom, op een vrij hoog
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 196 KJ/46 KCAL | VETTEN 0,46 | VERZADIGDE VETZUREN 0G
vuur. Voeg Y van de marinade toe en bestrijk het
KOOLHYDRATEN 9,36 | SUIKERS 8,7G | VEZELS 1,46 | EIWITTEN 0,46 | ZOUT OG
vlees langs alle kanten. Leg het vlees op een plank,
laat het 2 min rusten en snijd het in sneetjes.
9 Serveer de tataki met de groenten. Zet de rest
CHAÏ MET GEMBER
van de marinade apart op tafel en bestrooi alles
met sesamzaadjes.
ı
900
Gebruik je niet zo vaak gember? Voeg het gembersap beetje
bij beetje toe in de marinade en proef telkens.
- 7,5 cl Gimber
‘Barista’ Beleaf
- 5 kardemompeulen
- 1 zakje zwarte thee
« Lel honing
« 5 zwarte peperbollen
« 5 dl amandeldrink
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
« 1 steranijs
+ Kaneelpoeder
ENERGIE 680 KJ / 162 KCAL | VETTEN 7,26 | VERZADIGDE VETZUREN 1,46
KOOLHYDRATEN 11,96 | SUIKERS 5,96 | VEZELS 1,86 | EIWITTEN
12,26 | ZOUT 1,66
O Stamp de anijs, de kardemom en de peper fijn. Laat ze in een steelpan
lichtjes opdrogen, zonder toevoeging van vetstof. Voeg 5 dl water toe, een
snufje kaneel en het theezakje. Breng aan de kook, haal de pan van het vuur
en verwijder het theezakje. Laat 10 min trekken.
D Verwarm de amandeldrink in een steelpan. Filter de thee en voeg er de
honing en de Gimber aan toe. Giet de thee in hittebestendige glazen of in
kopjes, die je tot de helft vult.
@ Mix de hete amandeldrink kort met een staafmixer om hem te doen
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
schuimen. Lepel het amandelschuim voorzichtig op de thee. Bestrooi met
ENERGIE 233 KJ/56 KCAL | VETTEN 286 | VERZADIGDE VETZUREN 0,36
kaneel en serveer meteen.
KOOLHYDRATEN 6,26 | SUIKERS 4,56 | VEZELS 0,76 | EIWITTEN 1,26 | ZOUT 06
61