Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 23




Hier is pagina 23 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG KOOP IK

ee)

Een holle of een platte oester? Uit Nederland, Ierland

er]

of Frankrijk? Kopen en meteen openen … of nog

even gesloten bewaren in de koelkast? Hoe moet je

[a]

%

oesters nu weer openen? Haal even diep adem

en alles komt goed!

HOE DESTERS BEWAREN?

+ EN HOE

JEAN DHOOGE

van World of Oysters

Oesters zijn houdbaar tot gemiddeld 9 dagen na de vangst

OESTERS ETEN?

(zie de datum op de verpakkirig). Bewaar ze meteen na

Slik de oester niet meteen

aankoop in de koelkast op 3 à 5°C in het mandje waarin je

door, maar kauw minstens

“We gaan voor

de beste oesters uit

ze kocht. Zet eventueel een gewicht op het mandje, zodat de

drie keer, zodat alle delicate

52

schelpen minder kans hebben om open te gaan

smaken vrijkomen.

de beste regio's:

“Dag, Jean! Waar komen jullie

JE OESTERS IN 3

di

oesters vandaan!

JEAN DHOOGE: “We halen onze

oesters uit verschillende

= OESTER ©

regio's in Nederland, Ierland,

ê

Frankrijk en soms ook uit

andere landen zoals Portugal.

omdat de oesterteelt erg

afhankelijk is van het klimaat

en de waterkwaliteit. We

KIES

66e

nemen sommige jaren dus meer

oesters af uit de ene dan de

°

2

.

andere regio.

“Hoe duurzaamis

PLATTE OESTER ©

de oesterteelt?”

JEAN: “We kweken oesters op

twee manieren: op de bodem

OPEN

(zoals in Zeeland) of op stalen

tafels (zoals in Frankrijk). Er

komen geen onnatuurlijke.

extra’s aan te pas. Een oester

EN

voedt zichzelf met lekkers

uit het zeewater. Daarnaast

is er ook weinig kans op

BEREID

overbevissing, want dan haalt

een oesterboer zijn eigen

© Leg de oëster op een keukenhanddoek in je ene

business onderuit. Kortom:

We hebben alvast

hand-en houd het oestermes vast in je andere hand

vier originele toppings

hetis een kleine, maar erg

authentieke en duurzame teelt.

voor je klaargemaakt

#2 Duw het mes in de sluitspier van

(zie hiernaast). Nood

“Hoe lang doet een oester

aan extra inspiratie

erover om van de zee op ons

SS

==

de oester, wrik öpen:en snijd de oester

of meer zin in een

bord te belanden?”

verder open.

warme oesterbereiding?

JEAN: “We testen. de oesters eerst

No problemo, je vindt

op voedselveiligheid, wat erg

nog-meer recepten

belangrijkis bij een natuurlijk

(4

met oesters Via

product dat rauw wordt

delhaize.be /recepten!

geconsumeerd. Test doorstaan?

Top! We oogsten de oesters

1 Snijd het oestervlees eruit en vang

's ochtends en:enkele uren later.

eventueel/het vocht top: Serveer met

Ep

zijn.ze al onderweg naar jouw.

at citroensap of &en van onze toppings.

favoriete Delhaize supermarkt!

5

23