Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 23

Hier is pagina 23 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG KOOP IK
ee)
Een holle of een platte oester? Uit Nederland, Ierland
er]
of Frankrijk? Kopen en meteen openen … of nog
even gesloten bewaren in de koelkast? Hoe moet je
[a]
%
oesters nu weer openen? Haal even diep adem
en alles komt goed!
HOE DESTERS BEWAREN?
+ EN HOE
JEAN DHOOGE
van World of Oysters
Oesters zijn houdbaar tot gemiddeld 9 dagen na de vangst
OESTERS ETEN?
(zie de datum op de verpakkirig). Bewaar ze meteen na
Slik de oester niet meteen
aankoop in de koelkast op 3 à 5°C in het mandje waarin je
door, maar kauw minstens
“We gaan voor
de beste oesters uit
ze kocht. Zet eventueel een gewicht op het mandje, zodat de
drie keer, zodat alle delicate
52
schelpen minder kans hebben om open te gaan
smaken vrijkomen.
de beste regio's:
“Dag, Jean! Waar komen jullie
JE OESTERS IN 3
di
oesters vandaan!
JEAN DHOOGE: “We halen onze
oesters uit verschillende
= OESTER ©
regio's in Nederland, Ierland,
ê
Frankrijk en soms ook uit
andere landen zoals Portugal.
omdat de oesterteelt erg
afhankelijk is van het klimaat
en de waterkwaliteit. We
KIES
66e
nemen sommige jaren dus meer
oesters af uit de ene dan de
°
2
.
andere regio.
“Hoe duurzaamis
PLATTE OESTER ©
de oesterteelt?”
JEAN: “We kweken oesters op
twee manieren: op de bodem
OPEN
(zoals in Zeeland) of op stalen
tafels (zoals in Frankrijk). Er
komen geen onnatuurlijke.
extra’s aan te pas. Een oester
EN
voedt zichzelf met lekkers
uit het zeewater. Daarnaast
is er ook weinig kans op
BEREID
overbevissing, want dan haalt
een oesterboer zijn eigen
© Leg de oëster op een keukenhanddoek in je ene
business onderuit. Kortom:
We hebben alvast
hand-en houd het oestermes vast in je andere hand
vier originele toppings
hetis een kleine, maar erg
authentieke en duurzame teelt.
voor je klaargemaakt
#2 Duw het mes in de sluitspier van
(zie hiernaast). Nood
“Hoe lang doet een oester
aan extra inspiratie
erover om van de zee op ons
SS
==
de oester, wrik öpen:en snijd de oester
of meer zin in een
bord te belanden?”
verder open.
warme oesterbereiding?
JEAN: “We testen. de oesters eerst
No problemo, je vindt
op voedselveiligheid, wat erg
nog-meer recepten
belangrijkis bij een natuurlijk
(4
met oesters Via
product dat rauw wordt
delhaize.be /recepten!
geconsumeerd. Test doorstaan?
Top! We oogsten de oesters
1 Snijd het oestervlees eruit en vang
's ochtends en:enkele uren later.
eventueel/het vocht top: Serveer met
Ep
zijn.ze al onderweg naar jouw.
at citroensap of &en van onze toppings.
favoriete Delhaize supermarkt!
5
23