Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 107




Hier is pagina 107 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE ZOETE BLADZIJDEN iz

CHOCOLADEBOOMSTAMMETJE MET CHOCOLADE-HAZELNOTENMOUSSE

onder de gesmolten chocolade (hij mag niet

O Maak de taart: verwarm de oven voor op

160°C. Bekleed 2 ronde springvormen van

warm zijn!). Houd 200 g mousse apart in een

kom, dek af en zet in de koelkast. Leg een taart

Voor de luchtige chocoladetaart:

18 cm diameter met bakpapier. Smelt de boter

« 9 eieren op kamertemperatuur

in stukken zachtjes in een steelpan. Strooi er de

als basis op de dienschotel en bestrijk ze met

« 85 g amandelpoeder

siroop. Bekleed een hoge, verstelbare taartring

gehakte chocolade bovenop, haal de pan van

80 g bloem

het vuur, laat 5 min rusten en meng voorzichtig

met een strook bakpapier van 13 cm breedte en

Ys zakje bakpoeder

omring er de taart mee. (Als je geen taartring

150 g kristalsuiker

met een klopper tot een glad mengsel. Giet de

bereiding in een kom. Meng het amandelpoeder,

hebt, maak dan een cilinder in soepel karton van

150 g pure biochocolade Fairtrade

13 cm hoogte, met dezelfde diameter als de taart,

3 el biocacaopoeder Fairtrade

de bloem, het bakpoeder, de cacao en het zout

in een aparte kom. Houd apart. Klop de eieren

en bekleed hem met een strook bakpapier).

150 g boter

Bedek de taart met % van de chocolademousse

1 snufje zout

en de suiker gedurende 10 min op hoge snelheid

Voor de melkchocolade- en

in een grote, brede slakom, tot het mengsel

(met een lepel of een spuitzak met gladde tuit).

hazelnotenmousse:

begint te schuimen en in volume verdrievoudigt.

Leg er een 2de laag taart bovenop, herhaal alle

+ 5 di room met 35% V.G.

Voeg beetje bij beetje de droge mix toe, terwijl

stappen en eindig met de 4e laag taart. Bestrijk

- 250 g biomelkchocolade met hazelnoten

je ze zeeft en voorzichtig met een spatel mengt.

deze niet met siroop, maar verdeel er direct de

Fairtrade

mousse over. Teken spiralen op de oppervlakte

» 90 g biohazelnootpasta Fairtrade

Voeg de gesmolten chocolade (hij mag niet

warm zijn!) beetje bij beetje toe en meng telkens

om de ringen van de boomstam te maken. Dek

Voor de siroop:

zodat de chocolade niet naar de bodem van

voorzichtig af en laat 6 u in de koelkast rusten.

- 50 g Luikse siroop

Voor de afwerking:

de kom zinkt. Meng alles goed met een spatel.

® Voor de afwerking (zie afbeeldingen

hieronder): meng de rest van de chocolade

200 g pure biochocolade Fairtrade

Giet de bereiding in de springvormen en schuif

mousse even en bedek er de kanten van de

3 el biocacaopoeder Fairtrade

ze 35 à 40 min in de oven (prik erin om te

1 el biohazelnootpasta Fairtrade

taart mee. Maak de chocoladerollen los: je hebt

controleren), tot de bovenkant lichtjes openbarst.

50 g marsepein

Laat de taarten 10 min rusten, ontvorm ze en

nu lange, licht gebogen reepjes. Snijd ze op

8 artisanale amandelkoekjes

dezelfde hoogte als de taart en schik ze rondom.

laat ze volledig afkoelen op een rooster.

(Amandines’)

© Maak de schors (zie afbeeldingen hieronder):

Borstel er een beetje cacao op. Laat de taart nog

minstens 1 u in de koelkast rusten.

smelt de gehakte chocolade au bain-marie of in

de microgolfoven. Vouw 2 vellen bakpapier in 2.

@ Maak de champignons: vorm marsepeinen

steeltjes en plak er de amandines op met een

Teken op 1 kant van elk vel 2 evenwijdige lijnen

op 10 cm van elkaar. Spatel de chocolade tussen

beetje smeerpasta. Verdeel de champignons

over de bovenkant van de kerststronk en errond.

de lijnen, tot net erover. Plooi de vellen in 2 en

Serveer meteen.

wikkel ze rond lege rollen keukenpapier (of rond

een smalle deegrol). Houd dicht met een elastiek

en laat enkele uren in de koelkast stollen.

@ Gebruik best geen keukenrobot om het deeg te kneden

die bekers zijn meestal niet groot genoeg en in elk

INDONESIA - LATITUDE 28

® Maak de siroop: breng 5 cl water en de Luikse

geval te hoog en te smal. Je moet absoluut vermijden

Chocolade(taart) gaat goed

siroop aan de kook. Haal de pan van het vuur en

dat de zwaarste elementen onderaan in het deeg

samen met onze gemalen koffie

laat in een kom afkoelen.

blijven zitten.

Latitude 28 uit Indonesië, die

je herkent aan zijn volle smaak

@ Maak de mousse en monteer de kerststronk:

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

smelt de gehakte chocolade in de microgolfoven

ENERGIE 1.655 KJ/ 398 KCAL | VETTEN 28G

met hartverwarmende hints

of au bain-marie. Giet in een kom en roer er de

van hout en kruiden. Heerlijk

VERZAOIGDE VETZUREN 15,46 | KOOLHYDRATEN 27,26 | SUIKERS 236

smeerpasta onder. Verwijder een fijne laag aan

VEZELS 3,76 | EIWITTEN 7,46 | ZOUT 0,26

én eerlijk, want het is ook nog

eens Fairtrade!

de bovenkant van de taarten om ze te egaliseren

en snijd ze horizontaal in 2. Klop de room lobbig

en roer hem met een soepele spatel zorgvuldig

an

D

1

nn

2

- ;

ng

—, LE

107