Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 107
Hier is pagina 107 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE ZOETE BLADZIJDEN iz
CHOCOLADEBOOMSTAMMETJE MET CHOCOLADE-HAZELNOTENMOUSSE
onder de gesmolten chocolade (hij mag niet
O Maak de taart: verwarm de oven voor op
160°C. Bekleed 2 ronde springvormen van
warm zijn!). Houd 200 g mousse apart in een
kom, dek af en zet in de koelkast. Leg een taart
Voor de luchtige chocoladetaart:
18 cm diameter met bakpapier. Smelt de boter
« 9 eieren op kamertemperatuur
in stukken zachtjes in een steelpan. Strooi er de
als basis op de dienschotel en bestrijk ze met
« 85 g amandelpoeder
siroop. Bekleed een hoge, verstelbare taartring
gehakte chocolade bovenop, haal de pan van
80 g bloem
het vuur, laat 5 min rusten en meng voorzichtig
met een strook bakpapier van 13 cm breedte en
Ys zakje bakpoeder
omring er de taart mee. (Als je geen taartring
150 g kristalsuiker
met een klopper tot een glad mengsel. Giet de
bereiding in een kom. Meng het amandelpoeder,
hebt, maak dan een cilinder in soepel karton van
150 g pure biochocolade Fairtrade
13 cm hoogte, met dezelfde diameter als de taart,
3 el biocacaopoeder Fairtrade
de bloem, het bakpoeder, de cacao en het zout
in een aparte kom. Houd apart. Klop de eieren
en bekleed hem met een strook bakpapier).
150 g boter
Bedek de taart met % van de chocolademousse
1 snufje zout
en de suiker gedurende 10 min op hoge snelheid
Voor de melkchocolade- en
in een grote, brede slakom, tot het mengsel
(met een lepel of een spuitzak met gladde tuit).
hazelnotenmousse:
begint te schuimen en in volume verdrievoudigt.
Leg er een 2de laag taart bovenop, herhaal alle
+ 5 di room met 35% V.G.
Voeg beetje bij beetje de droge mix toe, terwijl
stappen en eindig met de 4e laag taart. Bestrijk
- 250 g biomelkchocolade met hazelnoten
je ze zeeft en voorzichtig met een spatel mengt.
deze niet met siroop, maar verdeel er direct de
Fairtrade
mousse over. Teken spiralen op de oppervlakte
» 90 g biohazelnootpasta Fairtrade
Voeg de gesmolten chocolade (hij mag niet
warm zijn!) beetje bij beetje toe en meng telkens
om de ringen van de boomstam te maken. Dek
Voor de siroop:
zodat de chocolade niet naar de bodem van
voorzichtig af en laat 6 u in de koelkast rusten.
- 50 g Luikse siroop
Voor de afwerking:
de kom zinkt. Meng alles goed met een spatel.
® Voor de afwerking (zie afbeeldingen
hieronder): meng de rest van de chocolade
200 g pure biochocolade Fairtrade
Giet de bereiding in de springvormen en schuif
mousse even en bedek er de kanten van de
3 el biocacaopoeder Fairtrade
ze 35 à 40 min in de oven (prik erin om te
1 el biohazelnootpasta Fairtrade
taart mee. Maak de chocoladerollen los: je hebt
controleren), tot de bovenkant lichtjes openbarst.
50 g marsepein
Laat de taarten 10 min rusten, ontvorm ze en
nu lange, licht gebogen reepjes. Snijd ze op
8 artisanale amandelkoekjes
dezelfde hoogte als de taart en schik ze rondom.
laat ze volledig afkoelen op een rooster.
(Amandines’)
© Maak de schors (zie afbeeldingen hieronder):
Borstel er een beetje cacao op. Laat de taart nog
minstens 1 u in de koelkast rusten.
smelt de gehakte chocolade au bain-marie of in
de microgolfoven. Vouw 2 vellen bakpapier in 2.
@ Maak de champignons: vorm marsepeinen
steeltjes en plak er de amandines op met een
Teken op 1 kant van elk vel 2 evenwijdige lijnen
op 10 cm van elkaar. Spatel de chocolade tussen
beetje smeerpasta. Verdeel de champignons
over de bovenkant van de kerststronk en errond.
de lijnen, tot net erover. Plooi de vellen in 2 en
Serveer meteen.
wikkel ze rond lege rollen keukenpapier (of rond
een smalle deegrol). Houd dicht met een elastiek
en laat enkele uren in de koelkast stollen.
@ Gebruik best geen keukenrobot om het deeg te kneden
die bekers zijn meestal niet groot genoeg en in elk
INDONESIA - LATITUDE 28
® Maak de siroop: breng 5 cl water en de Luikse
geval te hoog en te smal. Je moet absoluut vermijden
Chocolade(taart) gaat goed
siroop aan de kook. Haal de pan van het vuur en
dat de zwaarste elementen onderaan in het deeg
samen met onze gemalen koffie
laat in een kom afkoelen.
blijven zitten.
Latitude 28 uit Indonesië, die
je herkent aan zijn volle smaak
@ Maak de mousse en monteer de kerststronk:
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
smelt de gehakte chocolade in de microgolfoven
ENERGIE 1.655 KJ/ 398 KCAL | VETTEN 28G
met hartverwarmende hints
of au bain-marie. Giet in een kom en roer er de
van hout en kruiden. Heerlijk
VERZAOIGDE VETZUREN 15,46 | KOOLHYDRATEN 27,26 | SUIKERS 236
smeerpasta onder. Verwijder een fijne laag aan
VEZELS 3,76 | EIWITTEN 7,46 | ZOUT 0,26
én eerlijk, want het is ook nog
eens Fairtrade!
de bovenkant van de taarten om ze te egaliseren
en snijd ze horizontaal in 2. Klop de room lobbig
en roer hem met een soepele spatel zorgvuldig
an
D
1
nn
2
- ;
ng
—, LE
107