Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 45
Hier is pagina 45 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG KOOP IK … Fa
GAMBACAPPUCCINO
TEMPURA VAN SCAMPI, WASABISAUS Wi
© 20MIN @ GEMAKKELIJK €€£ A 4 PERS,
P.126
Bi
©
9€
450 g gepelde
- 1kwasabi
+
+ 1 frituurbad
« 400 g hele garnalen +
1 selderstengel
2 visbouillonblokjes
garnaalstaarten 21/25
:
- 1 grote tomaat
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
(kaliber ‘large') +:
« Lel kruidenmix ‘Thai mix
« 1 preiwit
225 g room met 40% V.G.
1 dopje saffraandraadjes
300 g Griekse yoghurt
Market Fresh
+ 1 biowortel
1 dl witte vermout
Peper en zout
150 g tempurapaneermix
+ Zout
“Tempura batter mix' Lobo
O Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote
stukken. Pel de knoflook en hak hem grof.
© Verwarm de friteuse op 180°C.
vor
®@ Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en
@ Meng de yoghurt met de wasabi naar
de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen
eigen smaak. Breng verder op smaak
volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de
met zout.
olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met
9 Dep de ontdooide scampi
de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min inkoken.
met keukenpapier droog. Klop de
DONA PAULA RIESLING
Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde
tempurapaneermix met 2,4 dl koud water.
2020
bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min sudderen.
Meng er de Thaise kruiden onder. Neem
Argentinië
Een riesling uit Argentinië?
9 Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat
telkens een scampi bij de staart vast en
de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in
dompel hem in het deeg. Bak de scampi
Yes, please! Deze originele
witte wijn wordt gemaakt
kleine stukken. Bewaar in de koelkast.
kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.
op grote hoogte en heeft
@ Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan.
@ Dien meteen op als voorgerecht (of als
een rijpe smaak met
Laat de soep nog 10 min op een matig vuurtje inkoken. Voeg
aperitiefhapje voor 8 personen) en geef
minerale hints. Top met
de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de
er de saus bij. Bestrooi eventueel met
tapas en vis.
‘Thai mix’.
kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de
pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min rusten.
Voor een lekker krokant resultaat, dompel je best
© Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met
niet te veel scampi tegelijk in de olie, anders
zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes,
koelt ze plots af.
lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
garnalen. Kruid met peper en dien meteen op.
ı
ENERGIE 636 K) / 152 KCAL | VETTEN 7,76
Maak je dit voorgerecht op voorhand klaar? Geen probleem, maar voeg de
VERZADIGDE VETZUREN 2,1G | KOOLHYDRATEN 126 | SUIKERS 1,2G
rauwe garnalen pas 2 min voor het opdienen toe in de opgewarmde soep,
VEZELS 0,56 | EIWITTEN 8,46 | ZOUT 0,86
anders zijn ze overgaar.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 357 KJ/ 86 KCAL | VETTEN6,2G | VERZADIGDE VETZUREN 2,96 | KOOLHYDRATEN 2,16
SUIKERS 1,56 | VEZELS 0,36 | EIWITTEN 4,2G | ZOUT 0,26
CARPACCIO VAN ZALMDUO EN EXOTISCH FRUIT, RODEBIETENDRESSING WW
P.126
@ Maak de dressing: rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een
900
kom. Houd 1 kleine rode biet apart voor de afwerking. Snijd de andere bietjes in stukken
Voor de
en mix ze fijn met 2 el water. Giet door een puntzeef en pers de pulp goed uit. Voeg het sap
« 180 g zalmhaasje
140 g gerookte zalm
rodebietendressing:
van de limoenen, het gembersap, de honing, de olijfolie, Espelettepeper naar eigen smaak
Ve ananas
200 g gekookte
en zout toe.
Va mango (niet te rijp)
babybietjes
@ Schil de ananas en de mango. Snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Snijd
« 2 passievruchten
2 limoenen
het zalmhaasje met een mes in fijne sneetjes. Dresseer alles op de borden (of op een
« 12 korianderblaadjes
2cm gember
grote dienschotel) en voeg de gerookte zalm toe. Snijd het laatste rode bietje met de
12 basilicumblaadjes
1 kl honing
mandoline in fijne plakjes en verdeel ze over de carpaccio. Werk af met de pulp van de
4el olijfolie
passievruchten, de korianderblaadjes en de basilicumblaadjes. Dien koel op.
Espelettepeper
Zout
@- #lesswaste: meng de rodebietenpulp uit de zeef met Griekse yoghurt, olijfolie, peper en zout tot
een heerlijk dipsausje voor het aperitief!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 541 KJ/ 130 KCAL | VETTEN7,6G | VERZADIGDE VETZUREN 1,36 | KOOLHYDRATEN 7,2G | SUIKERS 6,4G | VEZELS 1,46
EIWITTEN 6,8G | ZOUT 0,66
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 45