Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG KOOP IK … Fa

GAMBACAPPUCCINO

TEMPURA VAN SCAMPI, WASABISAUS Wi

© 20MIN @ GEMAKKELIJK €€£ A 4 PERS,

P.126

Bi

©

9€

450 g gepelde

- 1kwasabi

+

+ 1 frituurbad

« 400 g hele garnalen +

1 selderstengel

2 visbouillonblokjes

garnaalstaarten 21/25

:

- 1 grote tomaat

2 teentjes knoflook

4 el olijfolie

(kaliber ‘large') +:

« Lel kruidenmix ‘Thai mix

« 1 preiwit

225 g room met 40% V.G.

1 dopje saffraandraadjes

300 g Griekse yoghurt

Market Fresh

+ 1 biowortel

1 dl witte vermout

Peper en zout

150 g tempurapaneermix

+ Zout

“Tempura batter mix' Lobo

O Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote

stukken. Pel de knoflook en hak hem grof.

© Verwarm de friteuse op 180°C.

vor

®@ Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en

@ Meng de yoghurt met de wasabi naar

de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen

eigen smaak. Breng verder op smaak

volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de

met zout.

olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met

9 Dep de ontdooide scampi

de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min inkoken.

met keukenpapier droog. Klop de

DONA PAULA RIESLING

Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde

tempurapaneermix met 2,4 dl koud water.

2020

bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min sudderen.

Meng er de Thaise kruiden onder. Neem

Argentinië

Een riesling uit Argentinië?

9 Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat

telkens een scampi bij de staart vast en

de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in

dompel hem in het deeg. Bak de scampi

Yes, please! Deze originele

witte wijn wordt gemaakt

kleine stukken. Bewaar in de koelkast.

kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.

op grote hoogte en heeft

@ Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan.

@ Dien meteen op als voorgerecht (of als

een rijpe smaak met

Laat de soep nog 10 min op een matig vuurtje inkoken. Voeg

aperitiefhapje voor 8 personen) en geef

minerale hints. Top met

de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de

er de saus bij. Bestrooi eventueel met

tapas en vis.

‘Thai mix’.

kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de

pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min rusten.

Voor een lekker krokant resultaat, dompel je best

© Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met

niet te veel scampi tegelijk in de olie, anders

zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes,

koelt ze plots af.

lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

garnalen. Kruid met peper en dien meteen op.

ı

ENERGIE 636 K) / 152 KCAL | VETTEN 7,76

Maak je dit voorgerecht op voorhand klaar? Geen probleem, maar voeg de

VERZADIGDE VETZUREN 2,1G | KOOLHYDRATEN 126 | SUIKERS 1,2G

rauwe garnalen pas 2 min voor het opdienen toe in de opgewarmde soep,

VEZELS 0,56 | EIWITTEN 8,46 | ZOUT 0,86

anders zijn ze overgaar.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 357 KJ/ 86 KCAL | VETTEN6,2G | VERZADIGDE VETZUREN 2,96 | KOOLHYDRATEN 2,16

SUIKERS 1,56 | VEZELS 0,36 | EIWITTEN 4,2G | ZOUT 0,26

CARPACCIO VAN ZALMDUO EN EXOTISCH FRUIT, RODEBIETENDRESSING WW

P.126

@ Maak de dressing: rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een

900

kom. Houd 1 kleine rode biet apart voor de afwerking. Snijd de andere bietjes in stukken

Voor de

en mix ze fijn met 2 el water. Giet door een puntzeef en pers de pulp goed uit. Voeg het sap

« 180 g zalmhaasje

140 g gerookte zalm

rodebietendressing:

van de limoenen, het gembersap, de honing, de olijfolie, Espelettepeper naar eigen smaak

Ve ananas

200 g gekookte

en zout toe.

Va mango (niet te rijp)

babybietjes

@ Schil de ananas en de mango. Snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Snijd

« 2 passievruchten

2 limoenen

het zalmhaasje met een mes in fijne sneetjes. Dresseer alles op de borden (of op een

« 12 korianderblaadjes

2cm gember

grote dienschotel) en voeg de gerookte zalm toe. Snijd het laatste rode bietje met de

12 basilicumblaadjes

1 kl honing

mandoline in fijne plakjes en verdeel ze over de carpaccio. Werk af met de pulp van de

4el olijfolie

passievruchten, de korianderblaadjes en de basilicumblaadjes. Dien koel op.

Espelettepeper

Zout

@- #lesswaste: meng de rodebietenpulp uit de zeef met Griekse yoghurt, olijfolie, peper en zout tot

een heerlijk dipsausje voor het aperitief!

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 541 KJ/ 130 KCAL | VETTEN7,6G | VERZADIGDE VETZUREN 1,36 | KOOLHYDRATEN 7,2G | SUIKERS 6,4G | VEZELS 1,46

EIWITTEN 6,8G | ZOUT 0,66

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 45