Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG KOOP IK … Fa
KREEFT MET SINAASAPPELCRÈME,
s
THAISE KREEFTSALADE
8
MET RIJSTVERMICELLI
8
PARMIGIANOKOEKJES EN AVOCADOCREME Wi
© 50MIN @ GEMAKKELIJK Ó EEE A 4 PERS.
P 128
RIZ
eo
©
4 levende kreeften
Voor de
« Peper en zout
« 4 levende kreeften van 500 g/stuk
1 bussel basilicum (of Thaise
« 100 g grof zeezout
basilicum)
van 500 g/stuk
sinaasappelcrème:
Voor de
2 sinaasappelen
1 sjalot
avocadocrème:
- Usblokjes
100 g geroosterde en gezouten
Voor de salade:
pindanoten
80 g parmigiano
2 sinaasappelen
« 2rijpe avocado’s
1 komkommer
250 g rijstvermicelli
40 g gezouten
1 takje tijm
« Lcitroen
boter
2,5 dl room
20 g parmigiano
(BACH
Va bussel lente-uitjes
Voor de Thaise dressing:
Wer det
1 mango (niet te rijp)
« 4 limoenen
100 g grof zeezout
2 dl droge witte
» Peper en zout
2
Peper
wijn
Ya rode peper
« 3cm gember
IJsblokjes
2 el olifolie
1 bussel koriander
- 1 di kokosbloesemsuikersiroop
1 bussel biomunt in pot
- 1 di sojasaus
© Breng 31 water met het zeezout aan de kook in
een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in,
RODENBACH CARACTÈRE ROUGE
© Breng 31 water met het zeezout aan de kook in
met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng
Een exclusief bier dat 2 jaar rijpt
opnieuw aan de kook en reken dan 5 min kooktijd
op eiken vaten waarna krieken,
een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in,
frambozen en veenbessen er
met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng
(l min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen
schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere
min. 6 maanden in ‘macereren’.
opnieuw aan de kook en reken dan 5 min kooktijd
Het resultaat is bier met een
(l min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen
kreeften op dezelfde manier. Verwijder de pantsers
fruitige neus met toetsen van
schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere
van de hele staarten en haal het vlees voorzichtig uit
hout en karamel.
kreeften op dezelfde manier.
de scharen.
@ Maak de dressing: meng het sap van de
® Verwarm de oven voor op 180°C (statische
limoenen, het sap van de gember (geraspt en
warmte). Bekleed een ovenplaat met bakpapier
tussen je vingers geperst), de suikersiroop en de
en verdeel er de geraspte parmigiano over, tot een
sojasaus.
compacte laag. Laat + 8 min goudbruin bakken in
9 Doe de rijstvermicelli in een grote slakom,
de oven (houd in het oog!) Laat afkoelen en breek in
overgiet ze met kokend water en laat 2 min rusten.
grote stukken.
Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
© Maak de sinaasappelcrème: hak het sjalotje fijn.
@ Snijd de komkommer en de mango met de
Fruit het 5 min met de olijfolie en de tijm in een
mandoline in heel fijne plakjes. Kort de lente-uitjes
kleine braadpan op een heel zacht vuurtje, zonder
in en snijd ze overlangs in heel fijne slierten.
te laten kleuren. Overgiet met de witte wijn en laat
Snipper de ontpitte rode peper fijn.
op een vrij hoog vuur volledig inkoken. Giet er het
sap van de sinaasappelen en de room bij, breng aan
© Snijd de kreeften in 2. Dresseer ze op de borden
of op een grote dienschotel met de vermicelli, de
de kook en laat voor de helft inkoken op een matig
vuurtje. Giet de crème door een puntzeef en breng ze
komkommer, de mango en de lente-uitjes. Werk af
met de munt, de koriander, het basilicum, de rode
verder op smaak.
@ Maak de avocadocrème: mix het vruchtvlees
peper en de grofgehakte pindanoten.
@ Dien koel op en zet de dressing apart op tafel.
van de avocado’s met het sap van de citroen en de
geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.
-@- Gebruik bij voorkeur biomunt in pot, waarvan de heel fijne
v
© Schil de sinaasappelen a vif en snijd de partjes
blaadjes ideaal zijn voor een slaatje, in tegenstelling tot munt
tussen de vliezen uit. Verwarm de stukken kreeft
in bussel waarvan de blaadjes harder zijn.
op een matig vuurtje in een braadpan, met de boter.
SSE
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
Kruid lichtjes met peper. Dresseer ze op borden,
Du
En
ENERGIE 527 K1/ 125 KCAL | VETTEN 36 | VERZADIGDE VETZUREN 0,56
met de sinaasappelcrème, de avocadocrème, de
KOOLHYDRATEN 16,76 | SUIKERS 5,26 | VEZELS 1,36 | EIWITTEN 6,96
sinaasappelpartjes en de parmigianokoekjes. Kruid
ZOUT 1,46
es
met peper en serveer.
FINESSE CHARDONNAY RÉSERVE
-_ Geef je recept een bittere toets: vervang de helft van
Zuid-Afrika
de sinaasappelen door rode pompelmoezen.
Deze Finesse van Danie De Wet
doet zijn naam alle eer aan.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 124 K1/ 115 KCAL | VETTEN 13,46 | VERZADIGDE VETZUREN 6,96
Het is een elegante, verfijnde
KOOLHYDRATEN 3,1G | SUIKERS 3,26 | VEZELS1G | EIWITTEN 7,66
chardonnay boordevol fris rijp
ZOUT 0,66
fruit met subtiele hints van hout
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 41