Delhaize - Folder van 29.11.2021 tot 31.01.2022 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 29.11.2021 tot 31.01.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG KOOP IK … Fa

KREEFT MET SINAASAPPELCRÈME,

s

THAISE KREEFTSALADE

8

MET RIJSTVERMICELLI

8

PARMIGIANOKOEKJES EN AVOCADOCREME Wi

© 50MIN @ GEMAKKELIJK Ó EEE A 4 PERS.

P 128

RIZ

eo

©

4 levende kreeften

Voor de

« Peper en zout

« 4 levende kreeften van 500 g/stuk

1 bussel basilicum (of Thaise

« 100 g grof zeezout

basilicum)

van 500 g/stuk

sinaasappelcrème:

Voor de

2 sinaasappelen

1 sjalot

avocadocrème:

- Usblokjes

100 g geroosterde en gezouten

Voor de salade:

pindanoten

80 g parmigiano

2 sinaasappelen

« 2rijpe avocado’s

1 komkommer

250 g rijstvermicelli

40 g gezouten

1 takje tijm

« Lcitroen

boter

2,5 dl room

20 g parmigiano

(BACH

Va bussel lente-uitjes

Voor de Thaise dressing:

Wer det

1 mango (niet te rijp)

« 4 limoenen

100 g grof zeezout

2 dl droge witte

» Peper en zout

2

Peper

wijn

Ya rode peper

« 3cm gember

IJsblokjes

2 el olifolie

1 bussel koriander

- 1 di kokosbloesemsuikersiroop

1 bussel biomunt in pot

- 1 di sojasaus

© Breng 31 water met het zeezout aan de kook in

een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in,

RODENBACH CARACTÈRE ROUGE

© Breng 31 water met het zeezout aan de kook in

met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng

Een exclusief bier dat 2 jaar rijpt

opnieuw aan de kook en reken dan 5 min kooktijd

op eiken vaten waarna krieken,

een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in,

frambozen en veenbessen er

met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng

(l min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen

schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere

min. 6 maanden in ‘macereren’.

opnieuw aan de kook en reken dan 5 min kooktijd

Het resultaat is bier met een

(l min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen

kreeften op dezelfde manier. Verwijder de pantsers

fruitige neus met toetsen van

schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere

van de hele staarten en haal het vlees voorzichtig uit

hout en karamel.

kreeften op dezelfde manier.

de scharen.

@ Maak de dressing: meng het sap van de

® Verwarm de oven voor op 180°C (statische

limoenen, het sap van de gember (geraspt en

warmte). Bekleed een ovenplaat met bakpapier

tussen je vingers geperst), de suikersiroop en de

en verdeel er de geraspte parmigiano over, tot een

sojasaus.

compacte laag. Laat + 8 min goudbruin bakken in

9 Doe de rijstvermicelli in een grote slakom,

de oven (houd in het oog!) Laat afkoelen en breek in

overgiet ze met kokend water en laat 2 min rusten.

grote stukken.

Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.

© Maak de sinaasappelcrème: hak het sjalotje fijn.

@ Snijd de komkommer en de mango met de

Fruit het 5 min met de olijfolie en de tijm in een

mandoline in heel fijne plakjes. Kort de lente-uitjes

kleine braadpan op een heel zacht vuurtje, zonder

in en snijd ze overlangs in heel fijne slierten.

te laten kleuren. Overgiet met de witte wijn en laat

Snipper de ontpitte rode peper fijn.

op een vrij hoog vuur volledig inkoken. Giet er het

sap van de sinaasappelen en de room bij, breng aan

© Snijd de kreeften in 2. Dresseer ze op de borden

of op een grote dienschotel met de vermicelli, de

de kook en laat voor de helft inkoken op een matig

vuurtje. Giet de crème door een puntzeef en breng ze

komkommer, de mango en de lente-uitjes. Werk af

met de munt, de koriander, het basilicum, de rode

verder op smaak.

@ Maak de avocadocrème: mix het vruchtvlees

peper en de grofgehakte pindanoten.

@ Dien koel op en zet de dressing apart op tafel.

van de avocado’s met het sap van de citroen en de

geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.

-@- Gebruik bij voorkeur biomunt in pot, waarvan de heel fijne

v

© Schil de sinaasappelen a vif en snijd de partjes

blaadjes ideaal zijn voor een slaatje, in tegenstelling tot munt

tussen de vliezen uit. Verwarm de stukken kreeft

in bussel waarvan de blaadjes harder zijn.

op een matig vuurtje in een braadpan, met de boter.

SSE

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

Kruid lichtjes met peper. Dresseer ze op borden,

Du

En

ENERGIE 527 K1/ 125 KCAL | VETTEN 36 | VERZADIGDE VETZUREN 0,56

met de sinaasappelcrème, de avocadocrème, de

KOOLHYDRATEN 16,76 | SUIKERS 5,26 | VEZELS 1,36 | EIWITTEN 6,96

sinaasappelpartjes en de parmigianokoekjes. Kruid

ZOUT 1,46

es

met peper en serveer.

FINESSE CHARDONNAY RÉSERVE

-_ Geef je recept een bittere toets: vervang de helft van

Zuid-Afrika

de sinaasappelen door rode pompelmoezen.

Deze Finesse van Danie De Wet

doet zijn naam alle eer aan.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

ENERGIE 124 K1/ 115 KCAL | VETTEN 13,46 | VERZADIGDE VETZUREN 6,96

Het is een elegante, verfijnde

KOOLHYDRATEN 3,1G | SUIKERS 3,26 | VEZELS1G | EIWITTEN 7,66

chardonnay boordevol fris rijp

ZOUT 0,66

fruit met subtiele hints van hout

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 41