Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 83




Hier is pagina 83 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

[TT

En

BETER (WJETEN

ee

ed

a

À

GC

[2

Sr

Koelen

&

Bewaartijd:

opde

+

2 à 3 dagen

Se ik 2à 3 dagen in

Ideale

de koelkast bewaren in een

afgesloten potje/zakje. Voor andere

temperatuur:

jd

producten check je de datum op

45

Voordeel:

de verpakking.

0)

De populairste gekoelde

‘e

onmiddellijk

producten van Delhaize:

6

Rn

beschikbaar

zuivel, gebak, kant-en-klare

Dy

groenten …

N

Steriliseren

er

==

2

AN

=

a

5

5

I

4

»

ati de

Bewaartijd: jaren

=

?

Idealetemperatuur:

kamertemperatuur

Net zoals je na de

vijfsecondenregel niets

Voordeel: goedkoop

Vuistregel: voedsel steriliseren.

meer van de grond mag

eten (of dat istoch wat we

Bewaartijd:

Vuistregel

gebeurt door hoge verhitting, die

3à9 maanden

Bewaar rauwe producten (zoals

varieert van product tot product.

onzekinderen wijsmaken),

Ideale

gehakt en kip) 3 maanden, bereide

Ema wordt het product lucht-en/

is het afgeraden om

producten 6 maanden en groenten

of lichtdicht bewaard in brik, blik

restjes na 2 uur op

temperatuur:

en fruit tot 9 maanden.

of glas.

-18°C

kamertemperatuur

Voordeel:

Depopulairste

De populairste

opnieuwtekoelen ofin

diepvriesproducten

gesteriliseerde producten

te vriezen om later op

grote(re)

van Delhaize: kant-en-klare

van Delhaize: groenten en fruit

hoeveelheden

in blik of glas.

teeten. Hoezo? Wel, na

groenten, maaltijden … en ijsjes!

+2 uur kunnener zoveel

bacteriën gevormd zijn

dat we het kliekje niet

langer als veilig mogen

beschouwen.

ee

Fermenteren

ETC

‘Goed om te weten

Er

Bacteriën ontwikkelen

zich uitstekend tussen

30 en 40°C. Sommige

bacteriën verdubbelen

à

Bewaartijd:x 2 in koelkast of

Bewaartijd:

Vuistregel

diepvries

zich bij deze temperatuur

max. 1 jaar

Je kunt op verschillende manieren.

zelfs elke 20 minuten.

Ideale

fermenteren. Het basisprincipe? Als

Voordeel: geen smaakverlies.

Ze kunnen zichook

je een starter (bijv. gist of bacteriën)

Integendeel …

temperatuur:

toevoegt aan voedsel en deze een tijdje

Vuistregel: gebeurt meestal

vermenigvuldigen

kamertemperatuur

op lagere of hogere

Voordeel:

in bepaalde omstandigheden houdt,

door professionals, maar er zijn ook

extra smaak

ben je aan het fermenteren.

thuisvacumeerapparaten.

temperaturen. En daarom

De populairste

De populairste vacuüm-

moeten we bederfbare

8,

voeding - zoals restjes -

#

gefermenteerde

producten van Delhaize:

producten van Delhaize:

de sous-videmaaltijden van bekende

bewaren in de koelkast,

yoghurt, kaas, kombucha, bier …

Belgische chefs (zie p. 82)!

idealiterop #0.

1

81

H

=

D73_Le pe dossier mieux mangerindd 81

razen ez