Delhaize - Folder van 06.02.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 83

Hier is pagina 83 van 124 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 06.02.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
[TT
En
BETER (WJETEN
ee
ed
a
À
GC
[2
Sr
Koelen
&
Bewaartijd:
opde
+
2 à 3 dagen
Se ik 2à 3 dagen in
Ideale
de koelkast bewaren in een
afgesloten potje/zakje. Voor andere
temperatuur:
jd
producten check je de datum op
45
Voordeel:
de verpakking.
0)
De populairste gekoelde
‘e
onmiddellijk
producten van Delhaize:
6
Rn
beschikbaar
zuivel, gebak, kant-en-klare
Dy
groenten …
N
Steriliseren
er
==
2
AN
=
a
5
5
I
4
»
ati de
Bewaartijd: jaren
=
?
Idealetemperatuur:
kamertemperatuur
Net zoals je na de
vijfsecondenregel niets
Voordeel: goedkoop
Vuistregel: voedsel steriliseren.
meer van de grond mag
eten (of dat istoch wat we
Bewaartijd:
Vuistregel
gebeurt door hoge verhitting, die
3à9 maanden
Bewaar rauwe producten (zoals
varieert van product tot product.
onzekinderen wijsmaken),
Ideale
gehakt en kip) 3 maanden, bereide
Ema wordt het product lucht-en/
is het afgeraden om
producten 6 maanden en groenten
of lichtdicht bewaard in brik, blik
restjes na 2 uur op
temperatuur:
en fruit tot 9 maanden.
of glas.
-18°C
kamertemperatuur
Voordeel:
Depopulairste
De populairste
opnieuwtekoelen ofin
diepvriesproducten
gesteriliseerde producten
te vriezen om later op
grote(re)
van Delhaize: kant-en-klare
van Delhaize: groenten en fruit
hoeveelheden
in blik of glas.
teeten. Hoezo? Wel, na
groenten, maaltijden … en ijsjes!
+2 uur kunnener zoveel
bacteriën gevormd zijn
dat we het kliekje niet
langer als veilig mogen
beschouwen.
ee
Fermenteren
ETC
‘Goed om te weten
Er
Bacteriën ontwikkelen
zich uitstekend tussen
30 en 40°C. Sommige
bacteriën verdubbelen
à
Bewaartijd:x 2 in koelkast of
Bewaartijd:
Vuistregel
diepvries
zich bij deze temperatuur
max. 1 jaar
Je kunt op verschillende manieren.
zelfs elke 20 minuten.
Ideale
fermenteren. Het basisprincipe? Als
Voordeel: geen smaakverlies.
Ze kunnen zichook
je een starter (bijv. gist of bacteriën)
Integendeel …
temperatuur:
toevoegt aan voedsel en deze een tijdje
Vuistregel: gebeurt meestal
vermenigvuldigen
kamertemperatuur
op lagere of hogere
Voordeel:
in bepaalde omstandigheden houdt,
door professionals, maar er zijn ook
extra smaak
ben je aan het fermenteren.
thuisvacumeerapparaten.
temperaturen. En daarom
De populairste
De populairste vacuüm-
moeten we bederfbare
8,
voeding - zoals restjes -
#
gefermenteerde
producten van Delhaize:
producten van Delhaize:
de sous-videmaaltijden van bekende
bewaren in de koelkast,
yoghurt, kaas, kombucha, bier …
Belgische chefs (zie p. 82)!
idealiterop #0.
1
81
H
=
D73_Le pe dossier mieux mangerindd 81
razen ez